U nas krzywa po 24tc chyba. I dla wszystkich. I bardzo dobrze, bo cukrzyca ciazowa trafia sie takze tym spoza grupy ryzyka. Dla mnie wypicie tej glukozy było bardzo ciężkie.
Lilith - szybka akcja :-) Grarulacje!
Domi - ja w 1 ciazy tez duzo jadalam na poczatku. Miałam ciagle mdłości, ale inne niz teraz. Takie ze slinotokiem, ciagle musiałam jeść, zeby normalnie wsrod ludzi funkcjonowac. Do połowy ciazy przytylam 10kg, moja gin grzmiala, ze to zle i za duzo. A ja nie mogłam inaczej. Potem mdłości sie skończyły i tycie na potęgę tez. W tej ciazy jest zupełnie inaczej. Żadna w tym moja zasługa.
Różnorodność doświadczeń uczy by zbyt pochopnie nie oceniać innych :-)
Ktos pisał o spaniu w ciagu dnia. Z pierworodnym spalam non stop, poza czasem w pracy. W weekend to mogłam spać 20 godzin na dobę. I tak do 18tc. Teraz w 1 trym spalam przez silne mdłości 4-5h na dobę. Juz jest lepiej, ale przy małym dziecku w domu trudno o spanie, chociaż ja mam ciagle pomoc, trudno sie jednak tak wyłączyć.
Wyspimy sie i odopczniemy juz za kilka lat ;-)
Anusiach - nic dziwnego, ze strasznie sie boisz. Nie czytaj juz nic. To najlepsza co mozesz teraz dla siebie zrobic. Ja juz tez o tym pisałam - naczytalam sie historii dziewczyn, które jak Ty po Pappa robiły amniopunkcje i wszystko było ok. U Ciebie tez tak bedzie! Zobaczysz! Dlatego ja miałam tak duze wątpliwości co do tego testu, potrafi namieszac.
Witaminy nie zaszkodzą, pewnie tez niewiele pomagają, rożne sa opinie o ich wchlanialnosci :-)