reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Cześć dziewczyny :-)

U mnie trochę lepiej, jednak mix złożony z tabletek do ssania Prenatal, Tantum Verde i zwykłego Halsu pomaga, przynajmniej boli mniej :-)

My się z seksem nie ograniczamy, nie szalejemy jakoś hardkorowo ale skoro nie ma przeciwwskazań i czuję się dobrze to czemu nie, moje libido nie spadło :-)

Mężczyzn z Marsa... ale już dokładnie tego nie pamiętam bo to daaaawno temu było :-) Za poradnikami nie przepadam, wolę trochę inną literaturę popularnonaukową (historyczną, kulturoznawczą, z dziedziny biologii też, np. spore wrażenie zrobił na mnie "Kruchy dom duszy Thorwalda" i "Płonący dom. Odkrywając tajemnice mózgu" Ingrama :-)

Ewaelinka - ja myśle, ze Twoja córeczka bedzie ponad przeciętna, moze wysoka modelke pod sercem nosisz? :))) Moj synek na polowkowym był prawie 3 tyg do przodu. Potem to spadło do ok 10 dni. Po urodzeniu, do dzis, pozostaje wysoko na siatce centylowej zarówno pod względem wzrostu jak i wagi, proporcjonalnie. Jednak nie ma co tego wiązać bezposrednio z wcześniejszym porodem. U mnie akurat tak było i wody odeszły te 10 dni wcześniej, ale równie dobrze mozna takiego dorodnego malucha przenosić, tylko wtedy sie rodzi kruszynki ok 4,5 kg :)

Kami - to musi byc miód na uszy marketingowcow - ktos przywiązuje wagę do ich ciężkiej pracy i zapamietuje reklamy :) Facetów z Marsa warto raz w życiu przeczytać moim zdaniem :)

Co do seksu to mi raczej srednio smakuje w ciazy, a w ciazy blizniaczej to juz podwójnie srednio :) Zakazu nie ma, ale lekarka powtarza na każdej wizycie by nie kończyć w środku, profilaktycznie.

U mnie dzis dobry dzien, duzo aktywności i kontakt ze światem, suuuuper ;)
Teraz sobie odpoczywam i czekam aż panowie wrócą z drugiej części podboju miasta. Małe sie dzis mało ruszaly, ile ja sie musiałam słodyczy najesc zeby je obudzić ;))) Mniam :)

My w ciąży aż raz się kochalismy.libido mam na zero. Chlop musi zrozumieć,choć czasem mi gp szkoda...aj.
U nas spacer zaliczony z wpadką.jął doszliśmy na wypasiony plac zabaw tp Ludwik drze się "kupa"...nigdzie nawet krzaka,tp trzeba bylo po taksówke dzwonić i do domu.teraz ogląda baję ale jeszcze wyskoczymy na wieczorny rekonesans jakiś.

Hej kobitki :-)

U nas dziś szaro, buro i ponuro. Deszczowo i zimno, więc cały dzień w domu.

My od początku ciąży kochaliśmy się ze 2 razy. Ale mieliśmy zakaz. A teraz nie wiem, bo lekarz nic nie mówił ostatnio, ale boimy się oboje trochę teraz. Libido też mam niskie, ale nie powiem przez tą abstynencję ochota jest. Męża mi szkoda, już mu wczoraj nawet mówiłam że jeszcze troszkę trzeba poczekać i będziemy się kochać :-D

W 14 tc trafiłam do szpitala i zakaz współżycia przy wypisie. Od tamtej pory nic, a nic, ale muszę zapytać lekarza czy zakaz zniesiony, bo mam ochote, a nie chce zaszkodzić malutkiej. No i przy poprzedniej wizycie nie zapytałam, a lekarz też nic nie mówił... Wiec nie wiem czy mogę i dlatego profilaktyczne nie praktykuje.

Ewaelinka - To sobie może pobierz jakąś lekką i łatwą lekturę, ja z takich czytadeł bardzo lubię np. Sapkowskiego, Pilipiuka, Christophera Moore'a, Piekarę, Białołęcką, humorystyczne kryminały Darii Doncowej... Mogę rzucić tytułami w razie czego :-)

Tak oczywiście, zgadzam się, że to jest jedna z przypadłości- z powodu ucisku na nerwy splotu ramiennego, ale to nie ma żadnego znaczenia z powodu dziecka, bo jego ucisk mógłby powodować ewentualnie rwę kulszową itp przypadłości w okolicach miednicy i kończyn dolnych.

Nerwy z rdzenia kręgowego wychodzą metamerycznie i wiem co unerwiają, więc zespół cieśni nadgarstka w ciąży- może być spowodowany obrzękami z powodu nadmiaru wody w organizmie i co może powodować drażnienie tych nerwów. Więc nieprawdą jest, że dziecko uciska nerwy splotu ramiennego bezpośrednio powodując drętwienie rąk itp.

reklama
Cześć Sierpniowe Mamy!

Podczytuje czasem... ale nadrobić nie sposób :P
Ja w skrócie osłabienie ogólne odczuwam cały czas, ból w krzyżu, drętwienie czy rąk czy nóg, bóle głowy, parcie na pęcherz (po 5 razy wstaje w nocy), przy synku 16 mc prawie ciągle w ruchu.... staram się nie narzekać.... mam kochaną rodzinę, która pomaga jak może, także odpoczywam nawet sporo choć ciągle przydało by się więcej ;)

Justyna5104 czyżby lekarski lub fizjoterapia:D? Dla uproszczenia tłumaczenia drętwienia rąk, dziecko pośrednio przyczynić się może do powstania drętwienia?! :P

Ewaelinka84 nie smutaj się.... wycisz się i korzystaj ze spokoju... ;* Co do Tych wymiarów, mi synek w poprzedniej ciąży co usg był co raz dalej tygodniami... a Ty w którym teraz jesteś?

Madison widzę, że nie tylko ja szaleję ze słodyczami :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry