reklama

Sierpniówki 2014

Atada podaj no jakis fajny tytulik :-)
Justyna ja sie tam nie znam ,gdzie jaki nerw i co tam wiem tylko ,ze jak powiedzialam lekarce o dretwoeniu rąk i nóg stwierdzila ze po ciazy minie ,,,,takze jakis wplyw ta ciaza ma na to .....
Kolejne ctg za mna i znow jeden skurcz ;-/ ,ale dostalam pozwolenie na prysznic hihihihi napewno sie odrodze troszke -takze zmykam :-D

reklama
Ewaelinka - to daję Ci listę tytułów tych autorów, których wspomniałam wyżej :-)

Jeżeli nie czytałaś książek Andrzeja Sapkowskiego to BARDZO polecam, ja to co wychodzi spod jego pióra kupuję w ciemno i bez namysłu, książkę telefoniczną pewnie też bym kupiła... :-D

Zbiory opowiadań:
* Wiedźmin
* Ostatnie życzenie
* Miecz przeznaczenia
* Coś się kończy, coś się zaczyna
* Opowieści o wiedźminie, są dwa tomy :)

Saga o wiedźminie:
* Krew elfów
* Czas pogardy
* Chrzest ognia
* Wieża Jaskółki
* Pani Jeziora

Trylogia husycka:
* Narrenturm
* Boży bojownicy
* Lux perpetua

Andrzej Pilipiuk - on pisze chyba na akord, to podaję tylko kilka tytułów z różnych cykli:

Bardzo przyjemna trylogia Kuzynki:
* Kuzynki
* Księżniczka
* Dziedziczki

Cykl o Jakubie Wędrowyczu:
*Kroniki Jakuba Wędrowycza
* Czarownik Iwanow
* Weźmisz czarno kurę...
* Zagadka Kuby Rozpruwacza
* Wieszać każdy może
* Homo bimbrownikus

Opowiadania:
* 2586 kroków
* Wampir z M3
* Rzeźnik drzew

Christopher Moore

Absolutnie genialny "Baranek" :) a także
* Brudna robota
* Najgłupszy anioł

Daria Doncowa - ruskie kryminały, trochę w stylu Chmielewskiej, ja bardzo lubię :)

* Nieściśle tajne
* Zjawa w adidasach
* Żona mojego męża
* Kłamstwo na kłamstwie
* Zupa ze złotej rybki
* Śpij kochanie
* Manikiur dla nieboszczyka
* Poker z rekinem
* Przesyłka dla Kameleona
* Słodki padalec

Ewa Białołęcka

* Wiedźma.com.pl

Cykl o Tkaczu Iluzji:
* Tkacz iluzji
* Naznaczeni błękitem (2 tomy)
* Kamień na szczycie
* Piołun i miód

Jacek Piekara pisze tzw. cykl o inkwizytorze a także całą masę opowiadań :)

* Sługa Boży
* Młot na czarownice
* Miecz aniołów
* Łowcy dusz
* Płomień i krzyż t.I
* Ja Inkwizytor. Wieże do nieba
* Ja Inkwizytor. Dotyk zła
* Bicz Boży
* Głód i pragnienie

Zbiory opowiadań:
* Świat jest pełen chętnych suk

Jak za mało lub wolisz coś z innej bajki to powiedz jakie gatunki lubisz czytać najbardziej to może coś wymyślę :-)

Oj Atana mam nadzieje ze do porodu przerobie ;-) Dziekuje:-*
Skopiowalam i postaram sie po kolei ściągać .....ja lubie pochlaniac ksiazki i nie mam ulubione gatunku ...chodź lubie Kinga i jego wyobraznie ;-) ,postanowilam rowniez przeczytac sage zmierzchu zanim zobaczylam filmy no i nawet pochlonelam wszystkie czesci Greya
Lubie tez romanse :-D hihihi czyli wszystko po trochu i musi byc natchnienie :-)
Jak dobrze bylo byc pod prysznicem hihihi od razu czuje sie lepiej :-)

Kinga bardzo lubię, z takiego horroru-thrillera to lubię jeszcze Koontza :-)

Greya zaczęłam i nie mogłam :) Dla mnie to takie pieprzenie kotka za pomocą młotka, wolę się z D. pobawić :-)

Zmierzch - nie dam rady, ja jestem wychowana na klasyce wampirzej :) Dracula Brama Stockera np. i jak przeczytałam o błyszczącej jak diamenty skórze wampirów to mi mroczki zaczęły latać przed oczami :-)

Romanse - też lubię od czasu do czasu, chociaż nie jest to mój ulubiony gatunek, tak mi się przypomniało jeszcze z książek obyczajowych, kuknij sobie na:

Maira Papathanasopoulou
* Judasz całował wspaniale
* Toksyczne związki rodzaju męskiego

Cześć dziewczyny :-)

My wróciliśmy z wycieczki, o dziwo pogoda dopisała :-) było cudnie, pochodziliśmy po górach, byliśmy na obiedzie i lodach :tak: ale muszę przyznać, że padam :-D

My mamy ciągle zielone światło co do seksu i korzystamy ;-) nie tak jak przed ciążą ale narzekać nie można ;-)

Wpadnę jutro na dłużej..

Dobranoc :*

Ewaelinka84 to ja od siebie polecam:

Tess Gerritsen
Thrillery medyczne - cykl z Jane Rizzoli i maurą Isles:
- Chirurg
- Skalpel
- Grzesznik
- Sobowtór
- Autopsja
- Klub Mefista
- Mumia
- Dolina Umarłych
- Milcząca Dziewczyna
- Ostatni

:)

No tak, kryminały skandynawskie :-)

To ja lubię jeszcze Camillę Lackberg (a umlaut - nie mam teraz pod ręką czcionki):
* Księżniczka z lodu
* Kaznodzieja
* Kamieniarz
* Ofiara losu
* Niemiecki bękart
* Syrenka
* Fabrykantka aniołków

Moje Drogie ,mysle ze do Sw. KOMUNI mojej malej Mya przeczytam hihih
Juz zaczelam pobierać pare ale cos z komórkowego netu pomalu to idzie.
A co do zmierzchu i greya to czytalam zeby moc wymienic zdanie bo to bylo na topie ,a lubie wiedZieć o czym sie mowi no i tak mnie wciagnelo

reklama
Spokojnie, dasz radę :-) Wiadomo, każdemu się może podobać co innego :-) Ja zaczęłam czytać Greya bo się właśnie moje koleżanki jarały strasznie i mi po prostu nie podeszło. Pamiętam jak byłam w podstawówce to były na topie Pamiętniki Fanny Hill, to było dopiero szaleństwo :-) Każdy z wypiekami czytał :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry