reklama

Sierpniówki 2014

niewiem kto rosnie i co bedzie reprezentowac czy poslke wlochy czy ukraine ,ale marzy mi sie co by on sie teraz drzemnal na pol godzinki bo juz dwa razy popusiclam tak daje popalic.

Pruboje sobie znalesc jakies zajecie na lezaco ale niewiem zupelnie co.
Nawet zadnego filmu znalesc niemoge :(.
Ksiazki przeczytane wszytkie jakei mam,a na kompie czytac nielubie.

reklama
niewiem kto rosnie i co bedzie reprezentowac czy poslke wlochy czy ukraine ,ale marzy mi sie co by on sie teraz drzemnal na pol godzinki bo juz dwa razy popusiclam tak daje popalic.

Pruboje sobie znalesc jakies zajecie na lezaco ale niewiem zupelnie co.
Nawet zadnego filmu znalesc niemoge :(.
Ksiazki przeczytane wszytkie jakei mam,a na kompie czytac nielubie.

Kochana polecam " Chce się żyć" - film przepiękny i mega wzruszający, wczoraj oglądałam :) Jest już online, choćby na zalukaj.pl
;-)

Witam się również ze wszystkimi, mleństwo chyba jeszcze nie wstało bo spokojne jest bardzo ;-) Za to mój synuś od 6 na nogach:-D

gorgusia takie etapy będą pewnie wracać. Mój syn dokładnie mając 1rok 9m zaczął mieć etap mama mama i tylko MAMA. Jejku jak ja tego miałam dość, ale przetrwałam. Nie odsunęłam męża i mimo że syn się buntował jak nie mogłam akurat czegoś zrobić to nie i koniec. Potem przeszło a teraz w buncie znowu wróciło: mama wytrze nos, mama pójdzie ze mną na kibelek, mama wsadzi do auta, mama nakarmi MAMA MAMA MAMA .....jak ja już słysze "mama" to chce się schować do szafy:-). Mężowi jest przykro ale nie poddajemy się dopóki ma cierpliwość mimo protestu że ma przyjść mama, tłumaczy mu że mama nie może i nie ma wyboru. Jest to dla mnie ważne bo zaraz po cc ja go nie podniosę na kibelek, nie wyjmę z wanny, nie wrzucę do fotelika i nie chce godzinnych wrzasków a mały jest mega zaborczy i wytrwały. Zobaczymy czy to coś da. Oby :-)

Anna pamiętaj że płacz i zamartwianie nic tu nie dadzą. Owszem cc nic przyjemnego ale nie ty pierwsza i nie ostatnia. Jak trzeba to trzeba i j już. Może jeszcze sytuacja się zmieni, ale jak nie to zaciskaj pięści, zęby i powiedz sobie "no trudno tu chodzi o życie dziecka i moje". I nie daj sobie wkręcić tekstów pt. że przez CC jesteś gorszą mamą, będziesz miała problemy z karmieniem z instynktem macierzyńskim i w ogóle że czarownica przyleci i zabierze Ci dziecko. są rzeczy na które nie mamy wpływu i nawet jeśli nie idzie po naszej myśli to nie myśl o tym jaki to będzie koszmar tylko o tym że to też jest cud narodzin tylko trochę wspomagany:-).

Ja mam ostatnio koszmarne problemy z pamięcią, ale kurcze może dzięki temu jestem tak spokojna i mam tyle luzu....psychicznie w drugiej ciąży jak nic mi nie jest czuję się bosko. :-)

Witam:)
U nas cieplutko od rana,więc wrzuciłam dzieciowe pranko i już się suszy. Po południu zapowiadają już burze. Zaraz zabieram się za prasowanie a potem sobie poleże bo pewnie będzie znowu po południu powtórka z niedzieli i z wczoraj.

Wczoraj niestety znowu miałam to samo co w niedziele, zaczęło mi sie straszne parcie,taki ucisk na szyjkę, a do tego dochodzą napinanie się brzucha. I mała strasznie wariuje właśnie na dole. Może to być przyczyną,że np.się obróciła i szaleje mi na dole? Dziwne uczucie, w ciąży z Filipem nie miałam czegoś takiego, a takie parcie na szyjkę to miałam już w trakcie porodu... na szczęscie wieczorkiem przeszło jak się położyłam.

Monya raz mowia ewa raz ewelina juz sie przyzwyczailam ,a w de to juz jak slysze Ifa to mnie sciska heheh dlatego napisze na calym forum "Mamo wybralas najpiekniejsze imie "hahaha
Ojaka mi tez jak mala gniecie dol to mam wrazenie ze mnie rozerwie ,mowilam o tym lekarce bo mi az zaraz nad koscia lonawa taka kulka rosnie to zaczela sie smiac i powiedziala to niech tata caluje :-/
Zaraz lekarz juz siedze pachnaca

Kahaka trzymam kciuki !!!

Ostatnia edycja:
Kahaka i Ewalinka - trzymam kciuki. Ewaelinka jesteśmy imienniczkami - pozdrawiam, super, że już jestescie w domku.
Anna - wiem co czujesz mnie od ostatniej wizyty też pani ginekolog przygotowuje, że może być cesarka, bo łożysko zupełnie zakrywa szyjkę. Ja jestem po trzech porodach naturalnych dla mnie cesarka to abstrakcja też mam obawy i stracha wydaje mi się jakbym miała rodzić pierwszy raz. Wiem, że damy radę. W końcu kto jak nie my KOBIETY!!!!

Izis ja lubię takie wiszące lampy. Pamiętam jak rok temu się wprowadzaliśmy to dostawałam gorączki od swojego niezdecydowania:)
A my mamy takie lampy w salonie:
te są nad ławą:
CAM00323.jpg
a z tej samej serii mamy na stołem,tylko dwie lampy:
CAM00324.jpg

Załączniki

• CAM00323.jpg
    CAM00323.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 60
  • CAM00324.jpg
    CAM00324.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 71