reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Dziękuję za kciuki :) . Okazało się że hoduję Ureaplasmę :( , grozi przedwczesnym porodem , dostałam antybiotyk SUMAMED , czy któraś z Was miała z tym do czynienia ??

Anna - zazdroszczę ,że już masz glukozę z głowy , ja też pójdę z mężem bo mi się pewnie słabo będzie robić , najgorsze to czekanie 2 h na głoda : / . Sąsiadką się nie przejmuj , moja teściowa też dziwnie na mnie patrzy jak mówię że tego nie mogę , tamtego nie wolno bo ona w 6 mies. ciąży jeszcze na nartach jeździła :) , każda ciąża jest inna i każda może ją przechodzić inaczej , a ten co powiedział że ciąża to nie choroba to na pewno ten sam co macierzyński nazwał Urlopem ;-)!

Natkusia - rozumiem że Ci glukoza źle wyszła ? mam nadzieję że to jednak nie cukrzyca ….

Martuśka - wcześnie to pranie zaczynasz ;-)

Madison - ooo udało ci się " dorwać " bugaboo ?? , super gratuluję :tak:. Nawet nie pomyślałam o tej wit D , zapytam następnym razem :)

Domi - Kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze : **

Atana , Marlenkus , Kami , Misiura - gratuluję wizyt :)

Monya - łącze się w bólu , z tą różnicą że ja mam co robić a nie mam nawet siły wyjść z córką na spacer . Ja też odliczam dni , marze by był już lipiec :) , trzymaj się :*

Takie zwolnienie tempa i wyrwanie z normalnego trybu życia jest ciężkie. Najgorsze sa pierwsze tygodnie. Potem czas zaczyna szybciej lecieć, pewnie psychika sie tez przestawia. Trzymajcie sie mocno dziewczyny!

Monya - my tez robimy święta. U nas tak od wielu lat, jestesmy gruntem neutralnym dla mojej patchworkowej rodziny ;) Często w drugi dzien świat dobijamy sie spotkaniem dla przyjaciół. U nas każdy przynosi popisowe/ulubione danie, a reszta jest z cateringu z jakiejś bardzo lubianej przez nas knajpy. Roboty duzo mniej, a goście sie nie tylko goszcza, ale i pomagają.

Co do świat, to Wigilie pamiętam jak przez mgle. Udało mi sie umyć i ubrać :) Ale i tak ciagle tylko rzygalam i plakalam od mdłości. Przy stole siedziałam 15min, reszta na kanapie z zaslonietymi oczami. Kooooszmar. Wtedy myślałam, ze Wielkanoc to nigdy nie przyjdzie :) A tu proszę! I jeszcze trafiają mi sie dosc aktywne dni. Życie jest piękne :)))

Amelia - ja nie znam tego antybiotyku, ale ta nazwa bakterii chyba sie tu juz pojawiła, moze któraś z dziewczyn pomoże.
Zaje.... tekst z tym macierzyskim, nie słyszałam tego wczesniej :)
Tak, jestem szczesliwa posiadacza 2/3 wozka bugaboo dla blizniakow ;)
Pracuje nad brakująca 1/3 :)

Anna - oj biedna by była taka mądralińska gdyby na mnie trafiła. Syty głodnego nie zrozumie. Ja po tej ciazy, zwłaszcza jej poczatku uważam, ze ciężarne to pieprz... święte krowy, a tekst, ze ciaza to nie choroba doprowadza mnie do szału.

Moj M. znowu na kolacji biznesowej. A ja jestem jak ten Kopciszek, tylko w domu ;)

Padam. Byłam dziś 11h w pracy. Jak wróciłam to się wzięłam za sprzątanie. Wlazłam na wagę i prawie ją wywaliłam przez okno. Będzie co zrzucać po ciąży oj będzie. Dobrze,że mam dostęp 24h do przybytku gdzie doprowadze się do kultury. Nie jem dużo a kg lecą...
Jutro wizyta. Ale jestem spokojną. Będzie ok.

Madison- mnie doprowadza do szału tekst " wyspij się na zapas" :wściekła/y:

Kaspian - dziękuję Ci :) nawet nie masz pojęcia jak mnie pocieszyłaś, czyli jest nadzieja na pozbycie się tego dziadostwa :-)

Madison - ale jak 2/3 ? to czego brakuję ? Mój też na kolacji , wiecznie gdzieś chodzi , jak nie delegacja to konferencja albo wyjazd czy szkolenia i za każdym razem kolacja : / , czasem mam wrażenie że więcej imprezują niż pracują a ja dziczeje w domu .

Gorgusia - ja też tyję :( i dużo nie jem bo nawet apetytu nie mam , u mnie brak ruchu robi swoje niestety , żeby jakoś wyglądać muszę ruszyć tyłek a do tego zbyt wiele okazji ku temu nie mam teraz :)

Amelia, jest nadzieja!!! Sumamed to pierwsza grupa antybiotyków, którą na to dziadostwo podają.Ja też wpadłam w panikę, ale potem zorientowałam się, że większość dziewczyn w ogóle nie ma takiego wymazu. A bakteria ponoć łatwa do złapania, więc wiele z nas nawet nie wie, że ją ma, a ciąże donoszone i dzidzie zdrowe.

U nas po mojej wczorajszej awanturze - zmiana - nagle kartony z pracy mąż przyniósł i połowa pokoju synka opróżniona. Za wszystkie rady dziękuję!

Taaa witam sie :-* i nie wiem czemu odnosze wrazenie ze dzis jest poniedzialek hihihi
Dzis przespalam cala noc zero meczacego kaszlu !!!:-) i od razu czlowiek jakos pozytywniej nastawiony do dnia -byle pogoda dzis byla znosna :-)
Amelia trzymam kciuki !!!napewno sie pozbedziesz tego i sie nie martw na zapas !!!
Kaspian -czyli panowie zrozumieli :-)szkoda tylko ze ty sie tyle naplakalas i nadenerwowalas :-*
Gorgusia -ja jakos wage omijam hihi wydaje mi sie ze tez zobacze tam znaczny przyrost :-/ale postaram sie na nia dzisiaj wejsc-ciekawosc górą !!!
Milego dnia :-*

A ja dziś paracetamol wzięłam bo głowa mi peka od rana. No i kręgosłup siada. Lewa noga odmawia posłuszeństwa i biodro boli. Plus jest taki ze do końca ciąży zawsze będę wstawala prawa nogą :-)

Trzymam kciuki za Domi i jej dzieci.

Za was wszystkie też trzymam kochane!

Ja rano od kilku dni znów wymiotuje. Nie wiem jak mam zrobić ta glukozę. To jest bardzo trudne dla mnie badanie :-( zawsze było :-(
Muszę jeszcze przed świętami spiac tyłek i iść... Może się uda...

oj ale ja dziś marudzę okropnie...

jutro pójdę do apteki po proszek zasadowy... Ponoć rewelacja na zgagę w ciąży... i może zacznę w końcu jesc kasze jaglana bo też odkwasza organizm...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry