reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Dziewczyny - co będziecie miały do ubrania dla dzieciaczków od razu po porodzie? Body + spiochy? Czy pajac? Wiki rodziłam w lutym, Wiec dałąm body i troszkę grubszego pajac. A teraz nie wiem co mam kupić?

Dzien dobry :)

Ja tez jak moge to na dwie strony lecę, kto by to spamietal, przy kilku stronach postów :)

Alez mi dzis ciasno w brzuchu, nieprzyjemne to. Mam dzis środę - dzien sprzątania i 'testujemy' nowa panią, tym razem z firmy sprzatajacej. Jest super, ale faktura cos widzę tez bedzie super.

Wlaczylam wielkie odliczenie do piatku, bo M wyjechał na jakies forum ekonomiczne w Katowicach. Dobrze, ze mam babcie dwie na miejscu.

Jeszcze słówko o porodach, moja przyjaciółka rodziła niedawno drugie dziecko w Warszawie w szpitalu Orłowskiego i był taki tłum, ze przypadła jej sala porodowa (!) podwójna! To dopiero hardcore. Za parawanem rodzi ze wszystkimi atrakcjami akustycznych druga kobieta oraz jej mąż :/

Co do szkoły rodzenia to warto iść po to by sie przekonać, ze nie warto było iść ;) My mielismy weekendowa, po 8h dziennie chyba. Dla mnie ok, bo przynajmniej nie mogłam dłużej unikać tych tematow, ale najwieksza pomoc dostałam od otwartych i szczerych przyjaciółek i znajomych.

Ewaelinka - Snilas mi sie :))) jakkolwiek głupio to zabrzmi :) Bylysmy razem na spotkaniu z położna i Ciebie chwalila, a mi powiedziała, ze musze mniej jesc. Tłumaczyłam jej, ze ja głodna jestem, a ona, ze nie szkodzi, mam jesc mniej ;)
Uuuu, mocno Ci spadła hemoglobina. Przy takich wartościach powinnas lykac tez kwas foliowy i inne wit z grupy B. Poczytaj sobie. Twoja anemie moze sie przenieść na dziecko. Niestety anemia moze tez powodować przedwczesny porod. Chodzi tez o dotlenienie macicy. Kup i grzecznie lykaj wraz z wit C. I licz sie z zaparciami...

Martuska92 - trzymam kciuki za egzamin! Na pewno jestes gotowa, tylko zachowaj spokoj!

Ewcol - spokojnych i sprawnych przygotowań!

Faisca - zapomnij o książkach ;) Nic nie jest jak w książkach, a mamy potem sie frustrują. Lekarka mi powiedziała, ze to dlatego, ze noworodki nie czytaly tych książek ;)

Martyna - u nas ostatni tez cos sie zaczyna dziać alergicznego. Mamy jakies tam zalecenia dermatolog i dietę eliminacyjna, niedługo to wrócimy do sloiczkow z marchewka.

Karaiwina - ja nie puchne (jeszcze?), w pierwszej ciazy obyło sie bez, liczę na powtórkę.

Natkusia - wow, to u Was super rozwiązali temat odwiedzin przy większych pokojach. Trzymam kciuki za zdrowie Twojej mamy, mam nadzieje, ze lekarze znajda sposób na postawienie ja na nogi dosłownie i w przenośni i odstawienie tych silnych leków. Pewnie młoda babcia jest, musi byc sprawna i silna jak tu drugi wnuczek w drodze.

Caltha - moja teściowa wymiata na drutach. Robi super rzeczy dla malgo i teraz dla wnuczek. Wrzuce fotki jak bedą gotowe :) Chciałabym zeby mnie nauczyła, ale kiedy, kiedy, kiedy?

Atana - szkoła rodzenie obejmuje takze cc, a reszta tematów poza sn jest wspólna. Ale na pewno mozna obyć sie bez tego :)

Amelia - moze w Krakowie mniejsze cyrki niz na porodowkach warszawskich i lepiej wyjedziesz na tym, ze teraz tam wiecej czasu spędzasz.
My teraz tez te mediderm stosujemy, ale u nas nie ma AZS. Nawet sama zaczęłam sie tym smarowac, jest super :)

Edys - ja pod koniec lipca, a ubiór wymagany w szpitalu był krótkie body i pajac i czapeczka. Ale u mnie była klima, choć nie przesadnie ustawiona, a ja i tak otwieralam okno bo lubię ruch powietrza. Jak było ok 30 stopni to mały był w krótkim body i w rozku, a nocami (w sierpniu juz nie ma tylu upalnych nocy) znowu body i pajac. Nigdy sie nie zapocil i znowu rozek-pierozek :)
Nas uczulali, ze noworodki nie trzymają temperatury, stad nad przewijakami w w szpitalach sa te lampy grzejace do 30+.

Ha! To sie naodpisywalam! Oczy mi zaraz wyplyna, bo wszystko na Iphonie.

Powodzenia na prawku :) dla mnie to był większy stres niż matura :p a jeszcze pan taki wydawał się mało przyjemny.

Ja chciałam na szkołę rodzenia, ale bezpłatną z wiadomych względów. Ale jedna pani do której miałam namiar już darmowe spotkania ma zajęte, a w szpitalu w końcu nie pytałam bo jakoś czas mi ucieka przez to różne samopoczucie i uczelnie. Do tego chciałam żeby K. też chodził, żeby mógł posłuchać, do tego jakby mi się coś działo (czasami nie mogę się np. podnieść) to by mi pomógł, ale pracuje na zmiany i lipa. Chyba też zapiszę się na coś w internecie :)

Co do AZSu - ja miałam w wieku 19 lat :/ do tej pory na zimę mi się coś pojawi. Nawet teraz mam na biodrze. Dostałam wtedy elocom ze sterydami.
Ostatnio widziałam się x koleżanką i mówiła, że jej malutka dostała jakiejś wysypki. Na lekarza i leki wydali 1500 zł i nic... po czym trafili do jakiejś lekarki, która dała im maść za 8, 00 zł i pomogło :|

Ja mam szkołę rodzenia poleconą przez moja położna, przyszpitalną. Jeśli mam meldunek w Wawie to jest za free.

Co do stroju to chyba bodziak i śpiochy na pierwsze dni będą idealne zgodnie z tym co napisała Madison.

Natkusia... Nie wiem z czym zaszalalam i czego mam robić zdjęcie, ale na pewno zrobię ;)

Ja kupuję głównie body i pajace, tak mi się wydaje, że na początek to najbardziej praktyczne :-) Pewnie kupię jeszcze jakąś wyjściową sukieneczkę ale bardziej urozmaiconą garderobę to będzie malutka miała jak troszkę podrośnie :-)

Ojj nie.. nie mam takiej pamięci a w ciąży to mózg mam jak ser z dziurami :-D ależ mnie pochwaliłyście :zawstydzona/y:

widzę, że zaraziłam arbuzomanią :-D

EWAELINKA super, że cukier w normie a z anemią sobie poradzisz :tak:

CALTHA no tak.. ale zanim Europa do nas przyjedzie to minie tyleeee czasu :confused2:

OJAKA dumna jestem z Ciebie :-) możesz wpadniesz do mnie poprać i poprasować? :-D

LILITH a mierzysz sobie ciśnienie? Współczuję tych ciągłych bóli ..

MONIA szybkiego ząbkowania.. :tak:

EDYS ja body z krótkim rękawem + pajacyk :-)

IZIS nieźle z tą koleżanką :szok: kupa kasy..

MONYA byłaś u fryzjera ;-)

CALTHA też tak myślę - powariowały! :tak: trzeba byłoby być ciągle na bb żeby być na bieżąco :-D

Medidermu jako jedynek nie stosowaliśmy. Prześliśmy przez: emolium, atoperal, alantan, alantan dermoline, allerco, oillan, oilatum, linomag, balneum etc.... :no: Teraz miał od dermatologa elidel, nie wiadomo w sumie na co ma alergie, nie dostaje serków, ani nabiału, mleka krowiego. Co drugi dzień robię mu kubek Enfamila. Boje się trochę, że za mało tego wapnia dostaje ale coż mam zrobić jak dziecko tak biedne ? Nie wypije ani Pepti, a tym bardziej Nutramigenu. Owoce: jabłka i banany- tyle.. Kanapki z szynką, mięsko chude, zupkę no i słodycze jak dziadków nie dopilnuje :wściekła/y: Ryczeć mi się chce bo już nie wiem co mu jest.

reklama
Ewaelinka o anemii Anemia w ciąży | abcZdrowie.pl ja w pierwszej ciazy po porodzie bylam biala jak sciana (normalnie mam ciemna karnacje) i miesiac po braniu zelaza wyniki byly ok. Gorsza jest wersja anemii z powodu braku wit B12 gorszych zastrzykow nie znam, jedyne ktore przyjmowalam na lezaco:tak::tak:

stosuj sie do zalecen lekarza i bierz leki co masz brac nie kombinuj z metodami domowymi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry