Dzien dobry
Ja tez jak moge to na dwie strony lecę, kto by to spamietal, przy kilku stronach postów
Alez mi dzis ciasno w brzuchu, nieprzyjemne to. Mam dzis środę - dzien sprzątania i 'testujemy' nowa panią, tym razem z firmy sprzatajacej. Jest super, ale faktura cos widzę tez bedzie super.
Wlaczylam wielkie odliczenie do piatku, bo M wyjechał na jakies forum ekonomiczne w Katowicach. Dobrze, ze mam babcie dwie na miejscu.
Jeszcze słówko o porodach, moja przyjaciółka rodziła niedawno drugie dziecko w Warszawie w szpitalu Orłowskiego i był taki tłum, ze przypadła jej sala porodowa (!) podwójna! To dopiero hardcore. Za parawanem rodzi ze wszystkimi atrakcjami akustycznych druga kobieta oraz jej mąż :/
Co do szkoły rodzenia to warto iść po to by sie przekonać, ze nie warto było iść

My mielismy weekendowa, po 8h dziennie chyba. Dla mnie ok, bo przynajmniej nie mogłam dłużej unikać tych tematow, ale najwieksza pomoc dostałam od otwartych i szczerych przyjaciółek i znajomych.
Ewaelinka - Snilas mi sie

)) jakkolwiek głupio to zabrzmi

Bylysmy razem na spotkaniu z położna i Ciebie chwalila, a mi powiedziała, ze musze mniej jesc. Tłumaczyłam jej, ze ja głodna jestem, a ona, ze nie szkodzi, mam jesc mniej

Uuuu, mocno Ci spadła hemoglobina. Przy takich wartościach powinnas lykac tez kwas foliowy i inne wit z grupy B. Poczytaj sobie. Twoja anemie moze sie przenieść na dziecko. Niestety anemia moze tez powodować przedwczesny porod. Chodzi tez o dotlenienie macicy. Kup i grzecznie lykaj wraz z wit C. I licz sie z zaparciami...
Martuska92 - trzymam kciuki za egzamin! Na pewno jestes gotowa, tylko zachowaj spokoj!
Ewcol - spokojnych i sprawnych przygotowań!
Faisca - zapomnij o książkach

Nic nie jest jak w książkach, a mamy potem sie frustrują. Lekarka mi powiedziała, ze to dlatego, ze noworodki nie czytaly tych książek
Martyna - u nas ostatni tez cos sie zaczyna dziać alergicznego. Mamy jakies tam zalecenia dermatolog i dietę eliminacyjna, niedługo to wrócimy do sloiczkow z marchewka.
Karaiwina - ja nie puchne (jeszcze?), w pierwszej ciazy obyło sie bez, liczę na powtórkę.
Natkusia - wow, to u Was super rozwiązali temat odwiedzin przy większych pokojach. Trzymam kciuki za zdrowie Twojej mamy, mam nadzieje, ze lekarze znajda sposób na postawienie ja na nogi dosłownie i w przenośni i odstawienie tych silnych leków. Pewnie młoda babcia jest, musi byc sprawna i silna jak tu drugi wnuczek w drodze.
Caltha - moja teściowa wymiata na drutach. Robi super rzeczy dla malgo i teraz dla wnuczek. Wrzuce fotki jak bedą gotowe

Chciałabym zeby mnie nauczyła, ale kiedy, kiedy, kiedy?
Atana - szkoła rodzenie obejmuje takze cc, a reszta tematów poza sn jest wspólna. Ale na pewno mozna obyć sie bez tego
Amelia - moze w Krakowie mniejsze cyrki niz na porodowkach warszawskich i lepiej wyjedziesz na tym, ze teraz tam wiecej czasu spędzasz.
My teraz tez te mediderm stosujemy, ale u nas nie ma AZS. Nawet sama zaczęłam sie tym smarowac, jest super
Edys - ja pod koniec lipca, a ubiór wymagany w szpitalu był krótkie body i pajac i czapeczka. Ale u mnie była klima, choć nie przesadnie ustawiona, a ja i tak otwieralam okno bo lubię ruch powietrza. Jak było ok 30 stopni to mały był w krótkim body i w rozku, a nocami (w sierpniu juz nie ma tylu upalnych nocy) znowu body i pajac. Nigdy sie nie zapocil i znowu rozek-pierozek

Nas uczulali, ze noworodki nie trzymają temperatury, stad nad przewijakami w w szpitalach sa te lampy grzejace do 30+.
Ha! To sie naodpisywalam! Oczy mi zaraz wyplyna, bo wszystko na Iphonie.