reklama

Sierpniówki 2014

No u nas prezent z uwagi na wiek Mai nie ma sensu... byłaby zdziwiona :) sama siostra jest dla niej prezentem... Ale moja siostra kiedy miało się urodzić młodsze dziecko a Julia miała 3 latka kupiła jej prezent od braciszka. Myślę, że to zdaje egzamin bo dziecko ma wtedy dobre nastawienie... Ja planuję zabrać gdzieś Maję przed porodem w jakieś wyjątkowe miejsce tylko my dwie bo potem już zawsze czas będzie dzielony na dwoje dzieci. Chciałabym aby nie czuła się poszkodowana.
W szkole ostatnio przerabiali lekturę "Oto jest Kasia" więc lekką zaprawę miała pod względem posiadania młodszej siostry i emocji jakie to może wywołać i jak się zmienia rzeczywistość kiedy w domu jest małe dziecko.

reklama
Hej dziewuszki ;**

Przede wszystkim bardzo Wam dziękuję za &&& i gratulacje :)

Ciesze się, że już 90% mam za sobą ;-)
Powiem Wam, że chciałabym już sierpień...

Niestety nie wiem czy tylko to się zdarza w moim przypadku ale rozstępy, które miałam z pierszej ciąży troszę poszły w górę, przedłużyły się o ok. 1 cm tak samo z biodrami .. A cellulitu jak nigdy nie miałam tak teraz mam całe uda i pośladki ... Smaruję się 2 RAZY DZIENNIE REGULARNIE OD 7 MSC ( oliwka dla kobiet w ciąży i czasem balsam palmers ) Niestety tak jak już słyszałam od kilku lekarzy to nic nie daje.. może tylko opóźnić- rozstępy mają podłoże genetyczne ..... kurde... :baffled::dry:

hej
Martyna ja tez zauwazylam ze w okolicy pepka mam wieksze rozstepy..ale może to tylko takie złudzenie bo brzuch teraz jest bardziej napiety niż przed ciążą i siłą rzeczy wydają się one większe...? a smarowalam sie tylko po kąpieli oliwką, teraz mi się skończyła i już jakiś czas nie smarowałam...zauwazyłam nawet wczoraj ,ze mi się zaczęła łuszczyć skóra na brzuchu....całą czarną bluzkę od spodu miałam białą a jak przejechałam reką to się sypało jak mąka...

wiecie dziewczyny u małego dziecka to faktycznie takie prezenty mogą zdać egzamin ale u mojego 6-latka już to nie przejdzie bo on przecież rozumie ,że taka dzidzia nie była w stanie kupić mu czegokolwiek czy nawet o tym pomysleć .....także u nas to nie przejdzie...i tak jak Asiołek pisze sam brat/siostra jest w tym wypadku dla takiego dziecka prezentem...
może coś dostanie od nas ,żeby poprostu wiedział,że pomimo tego,że się nowe dziecko urodziło on nadal jest dla nas najwazniejszy i bardzo go kochamy itp....no nad ta kwestią musze jeszcze pomyśleć;-)

ja niedługo się zbieram, jade po wypis do szpitala a przy okazji musze oddać części z mebli na reklamacji i zabrać nowe...oczywiscie ja tylko jako pasażer:-) także miłego dnia;-)

Witam po weekendowo. Dobrze, że w weekendy forum trochę zwalnia/ zamiera, przynajmniej wiadomo, że wzmacniamy relacje rodzinne:)
Co do prezentów ... u nas mimo, że najstarsze ma 10 lat to zamierzamy coś kupić. Oczywiście będzie wiadomo 'że to od nas, ale i tak będzie im przecież miło, a o to chodzi. W świętego najstarsza tez juz nie wierzy, a prezenty przyjmuje chętnie;)
Póki co mam pomysł na koszulkę z napisem "Kocham starsza siostrę / brata" w zależności dla kogo będzie.
U nad raczej ma to aspekt symboliczny, a nie wartościowy czy praktyczny.

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja! :)
Pogoda kurcze do dooopy. Ale przynajmniej mamy czerwiec. Przy kolejnej zmianie będziemy miały juz lipiec!!!!! :)))

Młody jeszcze spi, a mi po tygodniu walki o wszystko, tez sie wreszcie dobrze spalo i bezboleśnie.

My wczoraj zaliczylismy pierwszy atak histerii. Na poczatku bylismy twardzi i przekonani o własnej racji, potem była nawet chwila śmiechu (tak by mały nie widział), bo takie cuda wyczynial zeby postawić na swoim, a potem było okropnie. Serca nam pekaly, mi to sie płakać chciało. Biedne takie dziecko zapetlone w emocjach. Trwało to ze 20 min, moze 30. Brrrrr. Jaka ulga jak sie wreszcie uspokoił.

Z tymi rozstepami to bardzo bym chciała by było genetyczne. Ominęło mnie w 1.ciazy, duzo sie smarowalam. Teraz prawie wcale, choć ciagle sobie obiecuje.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny pnace sie po szczeblach naukowych! Żebyście jak najwiecej zrobiły zanim male pochlaniacze czasu i uwagi pojawia sie na świecie :)

Co do rodzaju prezentu, dla maluchów, to ja sobie myśle, ze powinno to byc cos wyróżniającego sie z posiadanej kolekcji. Zeby to nie był cos kolejnego z serii, tak by małe łatwo kojarzyło, ze to dostało wlasnie od rodzeństwa :)

A mi dzis dokładnie 8 tyg do cc :)
Ale mam zamiar sie jeszcze 'kłócić' o 2 dni, bo nie wiem czemu plan jest na 37t5d, a nie równe 38tc.

Od kilku dni czuje czkawke w lewej pachwinie, wiec panna nr 1. znowu glowka w dol. Teraz wiem, ze te bóle to takze ich ciagle kręcenie sie.
Skoro dzidzia 1 główka w dol znowu moge oszukiwać sie, ze bedzie sn ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry