reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Czytam was na okrągło, ale nic się specjalnego nie dzieje;) Za tydzień mam badania prenatalne, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć dzidzię, ostatnio widziałam ją 15 stycznia;( Czuję się nieźle, pod koniec dnia lekka zgaga mi dokucza:szok:

W ten weekend mamy zamiar jechać z narzeczonym do mojej mamy i w końcu jej powiedzieć o ciąży, bo miesiąc odwlekamy. Mam nadzieję, że jakoś się dogadamy, boję się tylko, żeby z powodu mojej "teraźniejszej wrażliwości" nie rozpłakać się od razu, tylko całą ewentualna krytykę przyjąć od razu na klatę i nie przejmować się. W ciągu ostatnich 2-ch tygodni taką piłkę mi wywaliło na brzuchu i zaczyna robić się ciężko, waga zaczęła rosnąć.
:-)
Piszeczcie, że czujecie ruchy, czyli co czujecie?? Ja czuję jakby lekkie ukłucia ( taką serię ukłuć) raz z prawej raz z lewej strony macicy. Nie wiem czy to jest to ;p

Witajcie kobietki. Nie odzywałam się bo siły było brak przez te chorobę. Dzis juz jest w miare ok. Katar trochę ustał tylko kaszel sie pojawił no i boje sie kasłać żeby dziolkowi nic się nie stało od napinania ciągłego brzucha. Mam nadzieje, ze lada dzien stane na nogi i w koncu wyjde z domu tymbardziej, ze na dworze tak pieknie!

Lilith-tez juz czasem czuje dzidzie, szczegolnie jak leze juz w łożku to się kreci :) cudne uczucie!
Katrina, Anulka, Anusiach, Awru - witamy ;)

Kurcze zazdrosze wam dziewczyny tych ruchow. Ja absolutnie nic nie czuje chociaz staram sie wieczorami lezec i wsluchiwac ale nic.
Dzisiaj po pracy musze sie szybciutko z mezem ogarnac bo mamu hustawke ze sklepu do odebrania. Teraz sie tylko zastanawiam gdzie ja to wszystko dla bejbikow bede trzymac ;-)

Martuska dobrze ze juz lepiej sie czujesz. Wydaje mi sie ze nie zaszkodzisz dzidziolkowi, ja kaszlalam jak najeta ze prawie mi oddechu brakowalo albo kaszel doprowadzal do wymiotow i moje dzidzie sa ok. Na suchy kaszel dobrze dziala ciepla woda z majerankiem, chociaz na moja infekcje nie pomoglo

Ostatnia edycja:
Witam was kobietki po dłuższej przerwie. Staram się was podczytywac ale weny nie mam :/ U mnie dalej humor do dupy, płacze i awanturuje się na zmianę. W pracy jeszcze gorzej, nie chce mi się już tam chodzić. Prędzej pójdę na chorobowe z powodu depresji niż z powodu ciąży.
Mam nadzieje że wkrótce mi przejdą te napady bo w końcu mnie mąż zostawi :/ Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie.

Witam was kobietki po dłuższej przerwie. Staram się was podczytywac ale weny nie mam :/ U mnie dalej humor do dupy, płacze i awanturuje się na zmianę. W pracy jeszcze gorzej, nie chce mi się już tam chodzić. Prędzej pójdę na chorobowe z powodu depresji niż z powodu ciąży.
Mam nadzieje że wkrótce mi przejdą te napady bo w końcu mnie mąż zostawi :/ Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o siebie.

Kochana wszystko z czasem przejdzie albo stopniowo zmniejszy nasilenie. W pracy jak możesz to załatw sobie zwolnienie. Twoje zdrowie i dobre samopoczucie jest teraz najważniejsze. Mąż na pewno bardzo Cię kocha i rozumie Twoje humorki. Mój nauczył się ze spokojem znosić moje "zaczepki" ;)
Ja dzisiaj też mam taki sobie dzień. Ciągnie/rwie mnie w brzuchu jakoś dziwnie i do tego doszła duża zgaga ;/ Liczę, że do jutra objawy znikną

Ja też właśnie muszę jakiś magnez zakupić. Moja neurolog mi kazała brać oprócz zwykłych witamin.
A jeśli chodzi o witaminy, to ja biorę Centrum materna też z DHA, ale chyba jak skończę to opakowanie, przeżucę się na coś innego, bo słyszałam że po tej maternie nienaturalnie duże dzieci się rodzą, i trochę się tego boję.

Gosia ja też je biorę. Sugerowałam się opinią siostry i kuzynek przy wyborze. Potem właśnie doczytałam takie informacje. Ale nie do końca jestem przekonana, bo moje dziewczyny wcale dużych dzieci nie miały;-)

reklama
Do góry