reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

basia 2 kilo?! to niezle [emoji32]

asz teraz to raczej wielka macica uciska tak, ze jelita maja utrudniona prace, nie wiem, ale wam zazdroszcze, serio :D

edit: prosze dziewczynki, spac nie moge znalazlam cos takiego

Częste wypróżnianie w ciąży

W czasie ciąży większość kobiet zmienia dietę, w które dominują bogate w witaminy i sole mineralne warzywa i owoce. A te wzmagają pasaż jelitowy. Przyczyną częstych wizyt w toalecie mogą być również witaminy dla kobiet w ciąży, które rozmiękczają stolec. W związku z tym częste wypróżnianie w ciąży jest zjawiskiem normalnym (pod warunkiem, że kał jest normalnej konsystencji, kształtu i koloru). Niepokój powinno wzbudzić oddawanie luźnych, półpłynnych stolców częściej niż 2–3 razy dziennie.

Ostatnia edycja:
reklama
Przykro mi... Jak fajna teściowa to kurcze odchodzi...

Ja z moją aktualnie nie gadam....nie jest zła nie wtrąca się i zawsze pomaga ale.kurde mamy taką jedną w rodzinie jej wnuczke....porażka patologia.... A ta jej wiecznie pomaga bo aż tak ja chroni.... Ta nawet na nas wygaduje kłamstwa różne a ta dalej jej pomaga....wiec przez to się nie odzywam...

Moje.dziecie waży dwa kilo!
Wow to mamunia dobrze dziecię odżywia mój też już gdzieś tak będzie[emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No widzisz. Ja nie wiem jak z tym jest, na początku ciąży miałam straszne zaparcia, jak miałam iść do toalety to łzy w oczach i krew się lała. W tym momencie wypróżniam się codziennie rano bez problemu, czego nie miałam nie będąc w ciąży, bo raczej co 2 dni.

Wow Basia, będziesz miała dużego synka :)
Moja teściowa temat rzeka, całe szczęście, że widzę ją kilka razy w roku :p
Jeśli chodzi o przetwory mogę dodatkowo polecić ketchup z cukinii, i takie pikantne leczo z pomidorów i papryki jest super do gołąbków pizzy itp. Sama jeszcze robię czereśnie w zalewie bo mamy drzewko, sałatkę szwedzką, buraczki w słoikach. Truskawki mrożę w całości, robię dżem albo sok ale też blenduję, przepuszczam przez sitko dodaje cukru i mrożę, zima deser jak znalazł :) Marchewkę, pietruszkę, seler, por tarkuję maszynką pakuję w torebki, mrożę i potem mam całą zimę domową mrożona włoszczyznę :) W tamtym roku kupiliśmy zamrażarkę więc warzywa najczęściej przechowuję właśnie mrożone.

Asiunia 1988 ja chyba tyle przetworów nie ogarnę, ale buraczki przydałoby się jeszcze zrobić. Chyba do mamy bardziej się uśmiechnę :) Zazdroszczę dużej zamrażarki.

Basia7777 ja też nie biorę żadnych witamin i ograniczam cukier, aby dziecko nie było duże, bo miałam kłopot z urodzeniem syna. Syn w 29 tc ważył 1572 g, a teraz córka waży 1265 g, więc mam nadzieję na mniejsze dziecko, tak max 3500 g :) Ale jak ma być duże, to i tak będzie.

Link do: Dzikowiec od kuchni: Ketchup z cukinii. Absolutny numer 1!
Robię z tego przepisu i polecam :)
Link do: MojeTworyPrzetwory: Buraczki tarte na zimę
A stąd buraczki, też rewelacyjne.
Ja co prawda biorę witaminy ale w składzie mają tylko jod, żelazo, wid D, kwas foliowy i dha więc nie sądzę aby miały wpływ na wagę dziecka. Przy córce brałam te same i waga urodzeniowa 3400. Miała być większa ale miała sporą główkę (36 cm) więc to zawyżało pomiary, teraz tez na to liczę bo zapowiada się mały klopsik :p

Ja słyszałam , że witaminy nie mają wpływu na wagę dziecka. Ale kto wie...

Kurde ale mi robicie smak na te przetwory a ja w trakcie przeprowadzki i nie mam kiedy jak i gdzie. Jutro podobno już tam śpimy. Jak nie to się rzucę jak to moja mama mówi za pociąg.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha no to trzymam kciuki zebys spala juz na swoim i ze spokojem mozna sie rozpakowywac i urzadzac:-)
Chetnie bym probila jakoes przetwory ale nie mam gdzie przechowywać:-( moze skuszę sie i zrobie parę sloikow buraczkow o ogórków w occie bo córeczka uwielbia

Do góry