reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

tamtusia głowa do góry, mojemu mieszkaniu też daleko do stanu sprzed ciąży i też powoduje to u mnie dyskomfort psychiczny. Najważniejsze, że synek głodny nie chodzi i się wyszaleje z mamą :) Z dwójką na pewno będzie chwilami bardzo trudno, ale i podwójnie wspaniale :) Dziś tak piszę, bo mam lepszy dzień, a jutro sama mogę płakać z tego powodu, te hormony....

papercut, tylko nie przesadzaj z pracą za bardzo. ja też za tydzień biorę się powoli do roboty, bo wiem, że potem nie dam rady.

My łóżeczka jeszcze nie rozstawiamy, w sumie dużo z nim roboty nie ma. Mąż może nawet skręcić jak w szpitalu będę, wcześniej tylko pokrowiec na materac wypiorę i prześcieradło i tyle, innych bibelotów do łóżeczka nie wkładam. Przewijak nakładany na łóżeczko jeszcze będę miała i to wszystko. W pierwszej ciąży łóżeczko było skręcone miesiąc przed terminem, a ,,pościel" założyłam dwa tygodnie przed terminem (i 3 dni przed faktycznym porodem :) ) Ja się nie spieszę, bo tym razem łóżeczko będzie w salonie ustawione, bo córa nie będzie póki co w jednym pokoju z synkiem spała, a nie chcę jeszcze mieszkania zagracać i w ogóle nie mam koncepcji jak i gdzie kącik dla malucha urządzić.

A z tym spaniem na bokach, plecach, brzuchu to ja bym naturze zaufała, ona wie co robi. Na tym etapie chyba już żadna z nas na brzuchu nie śpi, co? A jeśli komuś nie przeszkadza spanie na plecach, to znaczy, że wszystko jest w porządku. Ja na plecach nie śpię, bo nie mogę oddychać i zgaga mnie zabija wtedy. Śpię na bokach chociaż też trudno, bo córa skacze po łóżku wtedy :p No, ale jakoś spać trzeba.

reklama
jak w salonie to faktycznie nie ma co przedwczesnie zagracac :)

wlasnie dlatego teraz zaczelam zeby nie przesadzic z praca, wszystko powolutku[emoji14]

Mika zgadzam sie z Tobą, teściowie to jednak teściowie i powinni znac umiar w ingerowanie w nasze życie. Chociaż wole zeby byli niż miało by ich zabraknąć. Ja zawsze jak mi cos nie pasuje najpierw rozmawiam z narzeczonym zeby z nimi porozmawiał, sama nie chce robić awantur. Dziewczyny kiedy zamierzacie uszykować łóżeczko? Moje cały czas w kartonie leży i korci mnie zeby było juz złożone. Od 4 dni
mam uczulenie dzisiaj dzwoniłam do gin kazała mi wyniki wątrobowe porobić i znowu stres do 16, mam nadzieje ze to nie cholestoza! 3majcie kciuki!
A ja łóżeczko wstępnie dzisiaj uszykowalam bo przyszła osciel i chciałam zobaczyć jak wygląda, któraś się wcześniej pytała na wątku zakupowym - jakość pościeli pierwsza klasa! [emoji3]
1465922368048.jpg
1465922378771.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mika zgadzam sie z Tobą, teściowie to jednak teściowie i powinni znac umiar w ingerowanie w nasze życie. Chociaż wole zeby byli niż miało by ich zabraknąć. Ja zawsze jak mi cos nie pasuje najpierw rozmawiam z narzeczonym zeby z nimi porozmawiał, sama nie chce robić awantur. Dziewczyny kiedy zamierzacie uszykować łóżeczko? Moje cały czas w kartonie leży i korci mnie zeby było juz złożone. Od 4 dni
mam uczulenie dzisiaj dzwoniłam do gin kazała mi wyniki wątrobowe porobić i znowu stres do 16, mam nadzieje ze to nie cholestoza! 3majcie kciuki!
Ja na wątrobę biorę ursofalk bo mam lekko podwyższony aspat i allat a ty jakie masz wyniki?

Załączniki

• 1465922368048.jpg
    1465922368048.jpg
    66,2 KB · Wyświetleń: 460
  • 1465922378771.jpg
    1465922378771.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 466
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karolanka na szczęście wyniki wątroby mam dobre, uczulenie może mam od proszku albo jedzenia ale w sumie nic nie zmieniałam. Pije wapno i zobaczymy czy pomoże;) łóżeczko śliczne, ja chyba czerwiec jeszcze przeczekam i na początku lipca sie za to wezmiemy

Dlatego, że płód może uciskać żyłę główną i zmniejszać przepływ krwi. Dla dzidzi to podobno ryzykowne. A i mi podobno trudno złapać oddech jak zaobserwował.
Ja tam też się na plecach budzę w pierwszej ciąży też tak było i wszystko grało[emoji3]

karolanka - cudne to łóżeczko i pościel :) aż Ci zazdroszczę że już je masz rozłożone :D
Kupiłam już złożone więc już nie składalismy z powrotem [emoji4]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też histeryzowałam, że śpię szkodliwie dla dziecka. Jak powiedziałam o tym mojej gin to myślałam, że pęknie ze śmiechu. Powiedziała, że mam spać jak mi najwygodniej bo jak będę niewyspana, zmęczona i zestresowana to tym bardziej dziecku nie pomogę. A jak wyspana, to szczęśliwsza ;)

Dziewczyny wiem ze czesc z Was na etapie remontow przeprowadzek itd ale te pozostale to co robia? Bo mnie nuda i siedzenie w domu juz dobija..
Seriale mi sie pokonczyly na czytaniu ksiazek nie moge sie skupic. :(

reklama
Do góry