Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
U mnie położna jeszcze nie była bo jest na urlopie a bardzo czekałam na nią po wyjściu że szpitala. Poprzednim razem nie chciałam żeby właśnie jakaś baba przyjeżdżała bo stwierdziłam że jest mi nie potrzebna ale potem okazało się że była bardzo pomocna. Zawsze zwazyla dziecko wiedziałam ile przybiera, syn był grubasek bo ur się z waga 4.460 miał pęknięcia w każdej faldzie a w pachwinach robiły mu się rany, położna pokazywała jak pielęgnować go i czym, zawsze sprawdzala jak macica się obkurcza na każde pytanie odpowiadała dużo się od niej nauczylam a jak już przestala przyjeżdżać to zawsze mogłam zadzwonić jak pojawił się jakiś problem a ich nie brakowało. Dodam że babka była bardzo fajna zawsze pogadałyśmy kawę wypiłyśmy dlatego teraz było mi żal że akurat jest na urlopie bo była mi potrzebnasprawdzilam w sierpniowych maluszkach jaki sie urodzil, moja mega podobnie 2830g 55cm jest malusienka, ubranka 56 na dlugosc dobre na szerokosc druga taka by sie zmiescila, kruszynka
jeszcze nie wybralam przychodni stwierdzilam, ze po zarejestrowaniu malej to zrobie jak i tak pesel bedzie potrzebny, na wtorek jestesmy zapisani zeby to zrobic i od razu do przychodni chce podjechac i teraz pytanie - czy wizyty poloznej sa obowiazkowe czy ja moge z tego zrezygnowac? to jedyna opcja zeby kontrolowac wage itp czy np ja moge do przychodni z mala przychodzic na takie kontrole? byla u ktorejs z was juz taka polozna? jakos mam opor przed tym zeby mi obca baba do domu przychodzila
Tak, razem z wypisem ze szpitala dostaje się u nas termin kontrolnego usg w szpitalu po 2 tygodniach. W przypadku starszego syna ( w innym szpitalu )pierwsze usg robili jeszcze na oddziale, a na kolejne szło się po 6 tygodniach.Mammyblue tak profilaktycznie zlecili usg bioderek?