reklama

Sierpniówki 2016

Dominika ja już połowę kocyków z pepco wykupiłam bo mój Wiktor lubi sobie na nie porzygać :D

Sierpniówka delicol poleciła mi położna ze względu na krostki i częsty płacz, w poniedziałek przyjdzie go oglądać to mi powie czy to alergia czy trądzik.

Papercut niezła faza z tą miętą, nie wpadłabym że może zaszkodzić. Na szczęście od porodu nie wpadłam na pomysł by ją pić. Ewentualnie melisę...ale nie słyszałam by była ona szkodliwa.

Mamakulka mój też śpi od 21:30 a ja usnąć nie mogę :P i na dodatek przewiało mnie więc telepię się pod kołdrą z gorączką.

Dziś zamiast małego męczyć i trzymać na silę, dałam mu pospać 19:45-20:30 i na śpiocha wzięłam go do kąpieli, o dziwo pomimo wybudzenia był mniej marudny niż zwykle, powrzeszczał tylko przy czyszczeniu nosa i szybko zasnął z powrotem, a po 40minitach obudził się na mleko i znów padł nawet bez bujania, jakieś cuda;) czuje że za to noc będzie paskudna...

Dziewczyny poratujcie, bo czyszczę małemu nos dwa razy dziennie, rano i przed snem a po 3:00 zawsze zaczyna charczeć pomimo że gilów brak. Słyszę że ma jakąś wydzielinę z tyłu nosa/ w gardle. Jak mogę mu pomóc? Taki mały przecież nie odkaszlnie tego :(

reklama
Dziewczyny poratujcie, bo czyszczę małemu nos dwa razy dziennie, rano i przed snem a po 3:00 zawsze zaczyna charczeć pomimo że gilów brak. Słyszę że ma jakąś wydzielinę z tyłu nosa/ w gardle. Jak mogę mu pomóc? Taki mały przecież nie odkaszlnie tego :(

Mika ja miałam tak u swojej jak piszesz . Zaczęłam dawać tą sól fizjologiczną zamiast wody morskiej i stosowałam ten aspirator do odkurzacza. MImo że nic w sumie nie wychodziło do niego. Pod noskiem smarowałam maścią majerankową i później oklepywałam ją. Do tego w kropelkach podawałam witminę C ( zaleciła mi pediatra) Przeszło chyba po tej soli fizjologicznej. Ale trwało długo z dwa tygodnie chyba tak. Ale nie wiem czy to akurat się już kończyło jednak po dwóch dniach stosowania soli było lepiej.

Dziewczyny, jak byłam na szczepieniu wczoraj to lekarka wykryła u Adasia wodniaka jąderka lewego,ponoć w większości przypadków wchłania się to dziadostwo do Roczku, jak nie, to wtedy dalsza diagnostyka, ale na razie mamy się nie martwić się na zapas ...czytałam o tym i tak piszą jak lekarka mówi . ....
wiecie że ja nawet nie zwróciłam uwagi ze te jąderko lewe ma większe hmm...

Mika, krople Delicol w żadnym wypadku nie przyniosą poprawy przy podejrzeniu skazy białkowej. To enzym którego brak dziecku aby rozłożyć cukier mleczny, który bez laktazy fermentuje w jelitach i dziecko ma kolki.

Paper nie mogłam z Twojch snapow, z rym bujaniem macie nie lada atrakcje! Z ta mięta tez nawywijalas, ja akurat nie piłam. Dzisiaj to by mi sie przydały z 3melisy! Pieluchy zmieniłam na 3 i jest lepiej, nic nie wylatuje bokiem;) jakos przetrwaliśmy chrzciny, cały dzien mega dużo latania, ja niewyspana, mała jak na złość problem z brzuszkiem. Usnęła mi w domu ze ubierałam ja na śpiocha. A w kościele płakała na całego, przestała przy laniu woda i ksiądz sie śmiał ze wypędził z niej zle duchy;-D w knajpie głośno, harmider, wyobraźcie sobie ze zaprosiliśmy rodzicow bez dzieci-znajomych. Ja patrzę pod kościołem a obi przyjechali z dzieciakami (nastolatkami) a sala w ktorej było przyjęcie nie miała miejsca na wiecej niż 22 osoby i przy zapraszaniu gości kierowaliśmy sie tym ze nie bedzie miejsca dla nich. Na zaproszeniu byli tylko rodzice. I oczywiście zamieszanie, brakowało miejsca, wcisnęli ich po bokach, było ciasno i najgorsze to usadzenie na początku. Co za beszczelnosc! Byłam tak wkurw** zjebali mi humor na maxa! Mała marudna do tego, ale jakos przetrwaliśmy troche pospala, troche na ponosili wszyscy na zmianę. W ogóle założyłam sobie ze nie bedzie alkoholu a goście sobie zażyczyli (miało byc tylko wino do obiadu) innawet wódkę pili:-( rachunek nam wyszedł o 700zl większy przez ten alkohol.. Brak slow momentami;-/ no ale pozatym jestem zadowolona:-) tort był przepiękny i zamowilam babeczki które były przepiękne! Zdjęcia wrzucę jutro na e-mail;) oczywiście mała mnie obrzygala i siebie;) ale jestem happy bo jadłam wszystko, odessalam pokarm a podałam jej raz sztuczne;) fajnie tak pojeść wszystko tym bardziej tort jak ja juz tak długo na tej diecie bez nabiału!

reklama
Dian_a ja mialam termin na 27 sierpnia a urodzilam 16. Brzuch mialam bardzo duzy. Ale ja mialam bardzo duzo wod plodowych. A maly wazyl 3.57kg. Brzuch nawet szybko zniknal tylko taka falda skory nad blizna po cesarce zostala. Nie wiem jak sie tego pozbyc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry