reklama

Sierpniówki 2016

Kotek- Najpierw tarczyca mialam TSH- 4.24 duzo za duzo przy staranich... Doprowadzilam do dobrego poziomu. Potem cysta na jajniku I podejrzenie endometriozy. Rok staran I podwyzszone markers ca125 wiec cyste trzeba bylo usunac. Miala juz OK 6 cm. Nie znaleziono zadnych innych zmian... No I tak lecial czas na staranich az sie udalo z tym ze ciaza biochemiczna :( Lekarz radzil zglosic sie po pomoc ale my jeszcze uparcie chcielismy Sami. W koncu w zeszlismy roku udalismy sie do lekarza gdzie nas przebadali I nic nie znalezli.

reklama
Decyzja.... In vitro. No to znowu jeszcze troche poprobujemy ale lekarz mowila ze jak sie zdecydujemy do marca to moze zdarzymy I zajma sie nami przed wakacjami. I tak zrobilismy. W czerwcu mielismy pierwszy spotkanie. Wrzesien pierwsze in vitro ale wszystko klapa. Mialam Tylko jedna komorke ... Zaplodnila sie ale .... Niestety ... Potem decyzja ze z nowu zaczynam w styczniu ale lekarz zadzwonila ze proponuja krotki protokol jeszcze przed swietami.... Akurat mielismy jechac do Grecji. Kazala nam odpoczac I z Grecji zadzwonilc zdecyzja. No I zdecydowalismy sie. Stymulacja poszla ladnie mialam 5 komorek Wszystkie sie zaplodnily. Dostalam wyjatkowo 2 z powrotem. Reszta niestety nie doczekala zamrazania... No I chyba sie udalo.... Jeszcze trudno mi uwierzyc albo lepiej... Uwierze jak zobacze na usg :)
Ufff... Tak w skrocie o mnie... A wasze historie? :)

Decyzja.... In vitro. No to znowu jeszcze troche poprobujemy ale lekarz mowila ze jak sie zdecydujemy do marca to moze zdarzymy I zajma sie nami przed wakacjami. I tak zrobilismy. W czerwcu mielismy pierwszy spotkanie. Wrzesien pierwsze in vitro ale wszystko klapa. Mialam Tylko jedna komorke ... Zaplodnila sie ale .... Niestety ... Potem decyzja ze z nowu zaczynam w styczniu ale lekarz zadzwonila ze proponuja krotki protokol jeszcze przed swietami.... Akurat mielismy jechac do Grecji. Kazala nam odpoczac I z Grecji zadzwonilc zdecyzja. No I zdecydowalismy sie. Stymulacja poszla ladnie mialam 5 komorek Wszystkie sie zaplodnily. Dostalam wyjatkowo 2 z powrotem. Reszta niestety nie doczekala zamrazania... No I chyba sie udalo.... Jeszcze trudno mi uwierzyc albo lepiej... Uwierze jak zobacze na usg :)
Ufff... Tak w skrocie o mnie... A wasze historie? :)

myslałam ze naturalnie zaszłąś

u mnie in vitro odpada

Kotek - trzymam mocno kciuki oby się udało!

Kropka - tym bardziej trzymam za Was kciuki, obyś już niedługo mogła na usg obejrzeć i usłyszeć bijące serduszka :)

Ann - pierwsza ciąża łatwa nie była, pierwsze miesiące wymioty, w drugim trymestrze było dobrze do czasu kiedy dowiedziałam się o cukrzycy i ostatnie miesiące na diecie 2000 kalorii, generalnie od końca grudnia do marca chodziłam glodna;/ ale najważniejsze ze Amelka urodziła się zdrowa :)

W ciąży z Ami miałam od początku przecZucie ze to dziewczynka, a teraz czuję że to chłopiec, ale nie ukrywam jakoś bliższe sercu mi dziewczynki, może dlatego że u mnie w rodzinie same dziewczyny ;)

Co do ciąży to dzięki Bogu nie mamy z tym problemu :)

Jolcia-ja z malym do 15tc zadnych objawów pozniej tylko zgaga i w ostatnim miesiącu bol plecow ale pracowalam na tasmie w fabryce do 36tc.
Teraz póki co tez nie mam obiawow ale od godziny bola mnie krzyże i nie wiem czy to nie zly sygnał

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki!
Pozwoliłam naskrobać sobie słów kilka, jeszcze jestem w pracy.

Ann zapisałam się do lipcóweczek w trakcie starań, w sumie wiedziałam, że prawdopodobnie będzie sierpień, ale korciło mnie podyskutować troszkę na forum.
Ostatni raz byłam na forum 8 lat temu, przed narodzinami synka.
PS. Ja nie jestem emigrantką - Trójmiasto wita :-)

Kropka mnie od kiedy zaczęliśmy się starać (to jest 1 cykl) pobolewa mnie brzuch jak na @

Dziewczyny planowaną @ mam mieć w poniedziałek 30.11 ale boję się, że nie wytrzymam do tego czasu.:crazy:
Robiłyście testy przed czy po planowanej??

reklama
Happymum o zgadze to nie pisałam nawet... Bo ja ją miałam 24h/dobe i jest taki przesad że jak kobieta w ciąży ma zgage to dziecko urodzi się z włosami, u mnie ta bzdura się sprawdziła :) Ami miała piękne długie czarne włosy :) Cypiskiem ja w szpitalu nazywali :)

Na początku ciąży z Ami też mnie bardzo bolały krzyże i mimo iż nic nie tylam to już w 3 msc nosiłam spodnie ciążowe ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry