reklama

Sierpniówki 2016

@kassia181 czekam z niecierpliwością na info!!

Ze mną dzis troche lepiej. Wczoraj miałam 37 stopni, ale w ciazy, to chyba normalne, te kilka stopni więcej. Siedzę właśnie i próbuje cos w siebie wcisnąć, choćby kanapkę, bo glod jest, a apetytu brak.

A jak tam z wasza waga, ostatnio któraś się tam chwaliła. Bo u mnie cały czas 3 na plusie i stoi :P a oczywiście, ze jestem maniaczka internetowa, to powinnam tyć 0,5kg tygodniowo haha i czekam

reklama
hej

Ja mam jutro wizyte i nadal nie wiem na ktora dokladnie musze dzis zadzwonic. Brzuch boli mnie coraz czesciej i to tak dosyc mocno, No Spy nie biore, bo jakos tak o niej zapomijnam, ale wczoraj jak wracalam z p-la to musialam usisc, bo takie jakies klucie czy jakas cholera mnie w boku zlapala, ze masakra. Dzis od rana to samo raz bok, raz podbrzusze, a mloda jeszcze takie fiflaki odstawia i po pecherzu. Tez mnie to ciut dziwi, ze to takie bolesne kurcze z mlodym to byla istna przyjemnosc,a tu czasem juz niczego nie jem i nie dotykam brzucha, zeby tylko ona spala heh

Brak słów co do niektórych lekarzy...sama się o tym przekonałam
Ja gdy jestem sama w domu z córką tez mamy swój plan dnia a mąż to rujnuje :) U nas to w ogóle jest tak, że bardzo długie przebywanie ze sobą powoduje zgrzyty, po prostu co za dużo to nie zdrowo :) Ale za granicą nie chciałabym go mieć, więc współczuję wam. Zresztą wychodzimy z założenia że możemy nawet klepać biedę aby razem :)
Sprawdzają się moje podejrzenia, znalazłam glukometr z poprzedniej ciąży i cukier na czczo wyszedł za wysoki:( Wiedziałam że to niezaspokojone pragnienie ma jakąś przyczynę. Mam wrażenie, że w tej ciąży wszystko zwala się na mnie ale wierzę że maluszek mi to wynagrodzi....
A tak poza tym ten miesiąc spłukuje nas kompletnie...kupiliśmy węgla na przyszły sezon (1700 zł), geodeta i wznowienie granic (1200 zł), ubezpieczenie samochodu (500 zł) przegląd (200 zł), podatek (400 zł) a dziś rano jeszcze akumulator w aucie padł (pewnie ze 300 zł), 200 zł moje usg, dodatkowe badania i leki (200 zł) no i wydatki dnia codziennego...masakra. Też macie takie miesiące, że nie wiadomo skąd te wydatki pojawiają się?
znam takie wydatki, niestety. Czasami mam wrażenie, że pieniądze nie mają żadnej wartości.

@kassia181 czekam z niecierpliwością na info!!

Ze mną dzis troche lepiej. Wczoraj miałam 37 stopni, ale w ciazy, to chyba normalne, te kilka stopni więcej. Siedzę właśnie i próbuje cos w siebie wcisnąć, choćby kanapkę, bo glod jest, a apetytu brak.

A jak tam z wasza waga, ostatnio któraś się tam chwaliła. Bo u mnie cały czas 3 na plusie i stoi :p a oczywiście, ze jestem maniaczka internetowa, to powinnam tyć 0,5kg tygodniowo haha i czekam
Ja mam 36.6 nawet przy przeziebieniu, 37 to chyba jest przy owulacji i na początku ciąży, o ile się nie mylę. U mnie niestety +6 kg

hej

Ja mam jutro wizyte i nadal nie wiem na ktora dokladnie musze dzis zadzwonic. Brzuch boli mnie coraz czesciej i to tak dosyc mocno, No Spy nie biore, bo jakos tak o niej zapomijnam, ale wczoraj jak wracalam z p-la to musialam usisc, bo takie jakies klucie czy jakas cholera mnie w boku zlapala, ze masakra. Dzis od rana to samo raz bok, raz podbrzusze, a mloda jeszcze takie fiflaki odstawia i po pecherzu. Tez mnie to ciut dziwi, ze to takie bolesne kurcze z mlodym to byla istna przyjemnosc,a tu czasem juz niczego nie jem i nie dotykam brzucha, zeby tylko ona spala heh
A moje bóle brzucha się wyciszyly jak zaczęłam brać magnez :-)

nati ja 9 kg na plusie niestety
heronima mnie etz boli i to tak na bole i z prawej strony- w nocy jak sie pzrekrcam to tak boli ze az wpol sie zginam. starszne to jest. no-spy tez staram sie nei brac- w tej ciazy bralam raz.no zobaczymy co lekarz mi powie.
beata no wlansie ten bok mnie niepokoi. zapytam dzis o co chodzi z tym bokiem.

Asiunia z wydatkami zawsze tak jest, uwielbiają chodzić parami jak nieszczęścia. Jak mam miesiąc wydatków planowanych to zawsze dojdzie coś niezaplanowanego i z niecierpliwością czekam na kolejne święto matki boskiej pieniężnej. Strasznie to wkurzające :/

reklama
Tez mnie pobolewa brzuch ostatnio.
Zaczynam czuć delikatne kopniaczki malucha :-).
U mnie póki co jest jeszcze -0,5 kg, ale jak do tej pory waga prawie nie rosła tak od kilku dni przytyłam kilogram. Ostatnio zaczęłam jeść dość dużo słodyczy, a w niedziele miałam pierwsza ciążowa zachciewajke, maz musiał jechać po lody tiramisu Carte dor :-).
Zdecydowanie słodycze muszę zamienić na owoce :-).

U mnie po wczorajszej pięknej wiosennej słonecznej pogodzie ani śladu, dzisiaj podnosząc rolety zobaczyłam śnieg :-(.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry