reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2016

Mam za sobą straszną noc. Muszę kupić jakąś poduchę do spania inaczej sobie ni poradzę. Na początku stwierdziłam, że ja i tak śpię bez poduszek, więc mi się nie przyda. Nic bardziej mylnego, z czasem kiedy brzuch robi się większy, a plecy bolą jakby mnie mąż kijem lał, nie jestem w stanie spać bez jakiegoś podparcia :/
Kojec z motherhood czy cebuszka?
ja mam Kojec z motherhood i nie zamienilabym go na zaden inny- sprawdzil sie w popzredniej ciazy i podczas karmienia- dobzre ze go zachowalam

kazda ciaza inna - swiete slowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie dzis slonce ale mam pospzratane wiec lenie sie strasznei dzis- o 13 po mala do szkoly i pewnie na rolki pojde z nia . ale lenia tez mama- zawsze mi mowili ze mam duracelki w dupce tak zapeirdzielam al etraz to bym tylko siedziala i nic nie robila

reklama
Nati ja w pierwszej ciąży też byłam pełna energi i pracowałam bez żadnego problemu do 20 tygodnia, ze względu organizacyjnych w placówce z szefostwem zdecydowałam, ze idę na l4, a myślę, że jeszcze z miesiąc -dwa bym spokojnie dała radę, a teraz szybko poszłam na zwolnienie złożyło się na to kilka czynników : strach o maleństwo po stracie w lipcu, złe samopoczucie, ale i też nieciekawa atmosfera w pracy, właściwie to brak wypłaty i stwierdziłam, że nie będę siebie i maluszka na stresy narażać. A teraz to jestem wykończona cały czas, wszystko mi ciężko zrobić, a jeszcze z synkiem cały dzień, ale sprzątanie to makabra jakaś :-)

Heromina no to dobrze, że przenioslaś synka. Ja sama jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego i nie wyobrażam sobie takiego traktowania dzieci- karny jeżyk w foteliku- masakra! Co do zmiany kadry to u mnie niestety też w tym roku tak jest, no ale jak ktoś nie płaci przez 2 miesiące nauczycielom i uważa, że wszystko jest ok, no to niestety, ja akurat zaszłam w ciążę, a i tak jeszcze mnie szefowa nie splaciła do końca. Ale akurat dzieci źle nie miały! Mam nadzieję, że nowe przedszkole spełni Twoje i synka oczekiwania, kiedyś pracowałam w innym przedszkoku i cudownie tam było.

U mnie od rana leje deszcz- spałabym :-) lecz synek nie podziela mojego zdania w kwestii spania :-) miłego dnia!

A witam nowe mamusie :-)

Ja nocki tez mam ciezkie bo mnie boli prawy bok bo na nim śpię...przekrcam sie na lewy to mi nie wygodnir...kregoslup siada:/ moze tez kupie poduszke.
Ja niby senna nir jestem,energue niby mam alr mecze sie szybko i popoludnia musze polezec bo zaraz mnir krocze boli...pewnie moglabym wziasc tabletke i funkcjonowac dalej ale jakość wole je ograniczyc bo sa silne.
W pierwszej ciazy znowu czulam sie 100 razy lepiej ale senna byłam. Dobrze se moj starszak teraz taki wyrozumiały to jakos dajemy radę

u mnie szaro ponuro az sie odechciewa wszystkiego.. nie wyobrazam sobie opiekowac sie teraz jakims malym dzieciaczkiem chociaz to pewnie jest tak, ze jak trzeba to trzeba i tyle :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już zamówiłam poduszkę, jutro odbieram. Oby pomogła! A dziś mam najgorszy dzień od czasu wymiotów. Boli mnie dosłownie wszystko i nastrój mam obniżony. Zastanawiam się czy topić się w tym co czuję, pofolgować sobie i odpoczywać w domu czy lepiej się zmusić do spaceru czy innej aktywności. Z całą pewnością zaraz przygotuję termofor żeby trochę rozluźnić plecy. Mam wrażenie, że jeszcze chwila i kręgosłup mi pęknie :/ Aż chce mi się płakać.

Joga podobno bardzo dobra i pomaga przy porodzie;-) mam pytanie dziewczyny jak jest u Was z dodatkowymi witaminami? Ja biorę dopiero 2tyd femibion, wcześniej moja ginekolog twierdziła ze nie potrzebuje. Kupiłam te które polecili mi w aptece ale nie wiem czy dobry wybór?;) u mnie dzisiaj tez strasznie ponuro, pada deszcz:-(

okasia mi tez plecy daja czadu- przy nikoli tez tak mialam ale pozniej a teraz jakos tak szybko- wieczorem to juz bardzo boli. nic na to nie poradzimy ale poducha ci pomoze- tam jest nawet narysowane jak mozna ja ulozyc zeby wygiodniej sie siedzialo.

a u mnie zaczelo sie chmurzyc- chyba nici z rolek dzis

reklama
Joga podobno bardzo dobra i pomaga przy porodzie;-) mam pytanie dziewczyny jak jest u Was z dodatkowymi witaminami? Ja biorę dopiero 2tyd femibion, wcześniej moja ginekolog twierdziła ze nie potrzebuje. Kupiłam te które polecili mi w aptece ale nie wiem czy dobry wybór?;) u mnie dzisiaj tez strasznie ponuro, pada deszcz:-(
Ja przez całą ciążę tylko kwas foliowy z jodem i witamin b12 i żelazo to wszystko :)
A żelazo tylko dlatego że mam silna anemie;)
f9aebb7ee252327c965d961c22597462.jpg

Do góry