reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, wiem, że w pewnym momencie są odczuwane tzw. skurcze braxtona hicksa i są opisywane jako skurcze na brzuchu, a ja dziś po południu mam skurcze "tam całkiem na dole" czy to jest to?

reklama
Dzięki za rady co do ubioru :*
Nie martwcie się nierosnącymi piersiami i brakiem siary. Mi w pierwszej ciąży piersi nieznacznie się powiększyły i nigdy nic mi z nich nie wyciekało, nawet przy ściśnięciu, a syna karmiłam ponad rok, także nie ma się co martwić na zapas.

Dziewczyny, wiem, że w pewnym momencie są odczuwane tzw. skurcze braxtona hicksa i są opisywane jako skurcze na brzuchu, a ja dziś po południu mam skurcze "tam całkiem na dole" czy to jest to?

Ciężko doradzić czy to przepowiadające, czy nie. Ja pamiętam, że stawiał mi się cały brzuch i ból obejmował cały brzuch, ale nie był to taki silny ból jak przy porodowych i słabł lub całkowicie ustępował przy zmianie pozycji.
Na ostatniej wizycie lekarz na twardniejący brzuch i ewentualne skurcze zalecił mi nospę i odpoczynek lub zmianę pozycji.

na twardy brzuch jeszcze magnez

ale co tzn tam na dole? mi sie wydaje ze te przepowiadajace to taki hardcorowy okres jesli chodzi o odczucia przynajmniej tyle na szkole rodzenia zrozumialam

no to moze byc to chyba, nie wiem, na to z tego co zrozumialam nospa i wanna zeby wyluzowac ale tak tylko teoretyzuje

papercut tak, jeszcze magnez :)

przepowiadające nie są hardcorowe, ale potrafią być dość uciążliwe, tylko ból nie narasta jak przy porodowych. Hardcorowe to są bóle porodowe z kręgosłupa :)

Azamamew, to nie są skurcze przepowiadające na 100%, ja zrozumiałam, że brzuch cię boli, ale ból w pochwie to na pewno nie to.

no to moze byc to chyba, nie wiem, na to z tego co zrozumialam nospa i wanna zeby wyluzowac ale tak tylko teoretyzuje

Byle nie za ciepła ta kąpiel ;) ja w ostatnich tygodniach w ciąży z córcia sobie zapadalam to myślałam, że już na porodowke będę jechać takich regularnych skurczy dostalam:)

reklama
Do góry