reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

O jeju, jakie wiadomosci ja tu dziś czytam :(

beata0526 dobrze, ze nic się nie stało dziecku ani tobie, ja w ciąży niezdara jestem i boje się, że kiedyś się poturbuję :/

Basia7777 współczuję ci tego bólu, oby szybko przeszło i nie zazdroszczę rozstania z synkiem :(

A zapinacie pasy podczas jazdy autem?
Dzisiaj właśnie rozmawiałam z położną i pytałam jak bezpieczniej, bo różne opinie i stwierdziła, że nie powinno się zapinac, lecz wolniej i uważniej jeździć, bo w razie czego to gorszy jest ucisk pasem na brzuch.

Zawsze zapinam pasy, także w ciąży!!! Ale ja za dużo w życiu widziałam ,,efektów" niezapiętych pasów, także w ciąży :(
Prawidłowo wyregulowane pasy plus prawidłowo ustawiony fotel daje taki efekt, że pas opiera się na biodrach, czyli przebiega pod brzuchem, a górny pas przebiega między piersiami, w przeciwnym wypadku pasy są źle zapięte. Argument położnej kiepski, bo ty sobie jedziesz wolno i ostrożnie, a co niektórzy kierowcy wręcz odwrotnie i ktoś może w ciebie przywalić z impetem. Poza tym na testach zderzeniowych w internecie można sobie pooglądać skutki zderzenia przy prędkości 50km/h z zapiętymi pasami i bez. Ktoś kto wymyślił przepis, który zezwala kobietom w widocznej ciąży na jazdę bez zapiętych pasów musiał być imbecylem!!! Tak naprawdę pasy chronią i mamę i dziecko, ale jest jeden warunek TRZEBA JE PRAWIDŁOWO ZAPIĄĆ. Brak zapiętych pasów to świadome narażanie zdrowia i życia, a w ciąży nie tylko swojego.

Sorry za być może ostrą reakcję, wiem ze nikogo nie przekonam i nie mam zamiaru, ale jak już pisałam wyżej, za dużo w życiu widziałam i bardziej niż przeciętny człowiek potrafię sobie zwizualizować co może się stać.

reklama
jaspis - ja to nie wyobrażam sobie jechać samochodem bez zapiętych pasów. Już taki mam nawyk że gdy tylko wsiadam to od razu zapinam, inaczej czuła bym się jakoś tak nieswojo ;)

nie no pasy trzeba zapinac, sa chyba jakies nakladki na pasy dla ciezarnych

ja unikam samochodow bo jak trzesie, a na polskich drogach trzesie bardzo to odczuwam straszny dyskomfort zaraz brzuch mnie ciagnie, a co do pasow ja trzymam dlon miedzy tym dolnym pasem a brzuchem bo co nie szarpnie i ten pas sie zaciska to tez dyskomfort

jak nie zapniesz pasow to lecisz przez okno w razie wypadku, moja kolezanka jak miala niezapiety pas podczas wypadku jako jedyna to wszyscy calo wyszli a ona przeleciala z tylniego siedzenia na przod, reka jej wpadla miedzy kierownice a deske rozdzielcza i dzwignia sie zlamala do konca zycia bedzie miec problemy z ta reka nie ma co ryzykowac

Ja też zapinam pasy. Mam adapter z besafe, bo nadal codziennie dojeżdżam do pracy i nie wyobrażam sobie jeździć po dużym i ruchliwym mieście bez pasów

Ja bez pasów nie umiem. Zawsze się ze mnie znajomi śmiali, że silnik nie odpalony a ja już pozapinana.

p19udqk3i1x6xig4.png

safety first [emoji23]

jak tam nastroje dzisiaj?

ja wlasnie wstalam na szkole rodzenia, jak jakies szalone ciekawostki beda dam znac, w sumie wyspana, nic nie boli tylko martwi mnie upal bylam na chwile przed domem i jest nie do zniesienia juz :D a to dopiero poczatek dnia

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie pasów:)

Ja właśnie powiesilam pranie i już jestem mokra, a wlsnie to początek dnia...
Lubię ciepło ale bez przesady, u nas taka duchota, ale nie mamy wpływu na pogodę

Ja dzis super humorek caly tydzien czekalam na weekend zeby iac na dzialke i na te afrykanskie upaly hehe kupuje lezak bede lezec i pic Bavarie hehe moze zaloze stroj kapielowy i wyeksponuje swoje balony bo pewnie niedlugo wroce do swoich malych rozmiarow hehe

reklama
Hej. A my dzis z mezem i synkiem rowereami na rynek pojechalismy bo strasznie chce mi sie młodych ziemniaków. Na szczescie znaleźliśmy drogie okropnie ale co poradzic. Teraz jeszcze koperek i maselko i nic mi wiecej nie potrzeba ;)

Do góry