reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

W warunkach domowych to łatwiej, ale w szpitalu jak nie mogę być tu na noc gorzej, robią jej wszystkie badania i wszystko ok, tylko z moczem problem bo ona robi z kupka i klops, no i myślą nad kolejnymi badaniami

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Azamamew dawaj jak ja na zmianę.. Bo jednak mleko matki jest na tym etapie ważne. U mnie najpierw cyc a po cycu dopycham mm ok 60 ml i to nam się sprawdza. Czasami laktatorem ściągam i podaje ok 60 ml bo tyle wycisne. Głowa do góry nie przejmuj się po prostu daj swoje i dopchaj sztucznym.

Aza, dawaj jak radzi Basia, też tak daję, albo dociągam swój żebym widziała ile zjada. Po piersi mi zasypia szybko i wydaje mi się że nie dojada, ciężką ją dobudzić a budzi się szybko, przystawie i znowu spi. A jak odciągnę to zjada wszystko też około 60 ml udaje mi się laktatorem wyciągnać a robie to dość długo.. Modyfikowane tez nieraz podaje np. na noc. I nie myśl że jesteś złą matką, wcześniej kobiety w cale wszystkie nie karmiły, moja mama np. nie miała w ogóle i połozna się wkurzała że jak to nie ma że nie mozliwe, a jednak możliwe i nie karmiła nic się nie stało nie chorowałam pomimo tego. Moja teściowa tez nie miała w ogóle. Wiadomo, że mleko ważne zwłaszcza na początku ze względu na te przeciwciała. Dlatego nawet odciągaj zamrażaj. Lub daj z butelki tyle ile odciągniesz te 40 ml też dobre. Najważniejsze aby dostawała jedzenie i przybierała na wadze. :* trzymaj się

Aza to jak nie możesz byc w szpitalu na noc to odciągaj w domu i zamrażaj to mleko.

Co to za szpital, że Ci z takim małym dzieckiem nie pozwalają być? To raczej jest łamanie praw pacjenta.

O karmieniu polecam blog hafija.pl Wiele cennych informacji o kp. Ja jeszcze tydzień w dwupaku. Ostatnie przygotowania trwają.

Mój też przy cycu Zasypia właśnie więc wolę odciągnąć i dać w butli a cucus do zasypiania;-)

no nie wiem właśnie co w tym cycku jest że tak zasypiają te dzieci najgorsze jak trzeba się gdzieś wybrać. Musze na szybko odciągać bo nie da się dać cycka inaczej bym nigdzie nie wyszła. :D

Dziewczyny a czy karmicie na żądanie? Przeczytałam ostatnio w książce, ze wiele kobiet karmi minium co 2 godziny nie krócej bo w tedy dziecko nie je tylko ssie. Co myślicie

[emoji173]

Tosia ma zapalenie płuc, będzie do czwartku na antybiotykach w szpitalu:(

Czekamy jeszcze na resztę wyników bo powychodzily inne rzeczy przy okazji

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry