reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

My mamy ostatnio tzw. akcje kupa. Do tego potrzebne są 2 osoby, 3 pampersy (2 na kupę i jeden jako świeży), woda (wczoraj nawet prysznic) i kosz na śmieci:)

reklama
Myślalam że moja długo spi ciągiem (4h) ale jak czytam o Waszych maluchach to zazdraszczam :)
Peper, moj mąż też woli spać w salonie bo do późna gra na ps'ie więc wiesz ;) szczerze to teraz by mi przeszkadzał w łóżku bo małej koło niego nie położe (macha łapami przez sen) a jak położe ją od ściany to muszę przez niego przeskakiwać. To niech tam śpi z psami, przynajmniej zwierzaki zadowolone ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja tez po pepek czasami zrobi i w jedna osobe ciezko to ogarnac :D Wczoraj musialam wlasnie pepek z kupy czyscic bo jakos tak do gory poszla[emoji14]moja robi srednio jedna dziennie ale zazwyczaj duza. Zmienilam jej nawet juz pampersy na dwojki zeby sie tam wszystko pomiescilo.

Mamakulka ten Twoj to zlote dziecko, tylko by spal :) moja posiedziala 2h, porozgladala sie, pomarudzila, smoczka nie chciala i w koncu owinelam ja w kokon, ponosilam i spi. Odczekam ze 20 min dla pewnosci bo ostatnio tez niby spi a po chwili sie budzi i zaczne szykowac spacer.

Troche mnie tylko marywi to ze jak nic nie pomaga na usniecie i placz to jedyna metoda jest noszenie, a jak bedzie wazyla z 10 kg to mnie zajezdzi. Niby Karp pisal ze do 3 miesiaca dziecka nie da sie do czegos przyzwyczaic bo to jest jeszcze plod, ale nie wiem... czasami mam wrazenie ze ona sie juz przyzwyczaila[emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A co do kup to mojego brata synek prawie tydzien nie robil (wtedy mial kolo 5 miesiecy) i pojechali na IP do szpitala to babki powiedzialy ze widac ze to ich pierwsze dziecko bo przy karmieniu piersia to norma i moze po pare dni nie robic. Polozna tez mi mowila ze czesto przy kp dziecko wszystko trawi. :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja wczoraj tylko 2 kupy. Szybko ilosc zmalala, wczesniej bylo 5-6.
Dordaw, na pewno przyzwyczajają się wcześniej, mają już swój rytm dnia, upodobania.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja taż znacznie mniej kup robi, przynajmniej w nocy nie muszę jej tak często przebierac. Zawsze najpierw przewijam a potem karmie i potem ładnie śpi :) sporadycznie robi sobie przerwy 2h

Same laski w tej naszej galerii :)
wrzuciłam i ja fotkę choć ja się nie lubię na zdjęciach a jeszcze przy Was można się kompleksów nabawic :)

Magdalena co u Was?

reklama
moja tez w ostatecznosci tylko noszenie uspokaja ale wycwanilam sie i umiem pol siedziec pol lezec na kanapie i odpychac sie noga od stolika, ze mysli ze ja nosze :D

i tez potrafi po pachy sie usrac ;p

juz przechodzicie na wieksze pieluchy? moja dalej newborny i to tak zapinane, ze sie te naklejki dotykaja prawie :D

Do góry