reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Silny kaszel

Dziewczyny syn od ponad 2 tygodni jest chory, sportowiec do tej pory mało kiedy chory. Zaczęło się od bólu gardła chrypki kataru lekarz dał leki tydzień w domu zaczął się silny kaszel dostał inhalacje tydzień w domu kaszel jaki był taki jest znów lekarz antybiotyk sumamed dziś 4 dawka i jakiś efektów wielkich nie ma nie ma gorączki czuje się dobrze normalnie je pije ale kaszel ma okropny jak ma wrócić do szkoły ? Co robić, zostały dwie dawki jeszcze antybiotyku czy jest szansa że w końcu zacznie działać konkretnie ? Kilka razy zwymiotował ale to od kaszlu i krew z nosa również mu leciała ale bardzo często smarka bo ma zapchany nos...

reklama
Co wyszło w osłuchu? Jak migdały?
Jak kaszle to niech nie wraca, szkoła nie zając a zdrowie jedno.

Możliwe, że gardłem ścieka wydzielina z nosa/zatok. Ona bardzo podrażnia, ja przy każdej chorobie borykam się z tym samym.
Dobre są pastylki z propolisem do ssania, mi osobiście bardzo pomaga spray Fiorda do gardła - on jest z porostem islandzkim.
Jeśli syn dostaje Sumamed to on jest i na infekcje zatok bakteryjne i na infekcje bakteryjne gardła jak i oskrzeli/płuc więc to dość uniwersalny antybiotyk. Zatoki najlepiej wygrzać w jakiś sposób, no i starać się oczyszczać bo będzie się to dłuuuugo ciągnąć, zatoki są strasznie upierdliwe.

Do góry