reklama

Skaza białkowa :((((

dziewczyny kochane,powiedzcie mi czy objawem nietolerancji glutenu moze byc wysypka?czy tylko brzydkie kupki sa tego objawem? mały dostaje od 3 tyg kaszke manna do zupki dziennie i zauważylam wysypke na brzuszku,raczkach(szorstka) i nie moge znależc winowajcy:baffled: zwłaszcza ze mały juz obiadki różne je i owoce ,i tak zastanawiam sie nad tym glutenem..mały ma prawie 6 m,moja starsza dwojka dzieci nie miala/nie ma zadnej nietolerancji glutenu

reklama
katarzyna_s czy orientujesz sie czy w Anglii można zrobic testy alergiczne takim maluszkom jak nasze? co do mleka-ja biore na recepte cow@gate pepti, czym lekarz sugeruje sie mowiac ze skazy nie widzi? jak masc stosujesz na zmiany córeczki?

katarzyna, a może przejdź się do apteki i zapytaj czy dostaniesz nutramigen bez recepty? jeśli nie to chyba nie pozostaje nic innego jak sprowadzanie mleka z Polski :szok: a niestety puszeczki są małe więc sporo tych przesyłek będzie :-(
nie wiem jak jest u was, ale u nas np wystarczy tylko że będe miała 1 receptę, idę do apteki i zakładam sobie taką kartę, i już nie muszę mieć więcej recept od lekarza :tak:

albo idź do innego gp, może on da ci recepte :sorry:

dziuneczka z glutenem niestey nie pomogę, nie znam się :-(

Barmanko co do innych maści to tak moja alergolog poleciła mi elidel ale tylko za moją zgodą ponieważ niby jest od 2 roku życia jednak wytłumaczyła mi że to i tak lepsze niż sterydy a działa bo smarowałam Kamilka kilka razy to raz ja mam jeszcze ale próbowałam maść sprowadzona z niemiec parfenac czytałam o niej na tym forum co dałam link jednak zanim ja podam musze isc ze składem do lekarza

Witam wszystkie Panie !!!

dziuneczka: jesli chodzi o ten gluten to objawy ktore opisalas moga swiadczyc o jego nietolerancji, moga pojawic sie tez czeste ulewania. Odstaw na jakis czas kaszki ( badz podaj bezglutenowe ) jak wysypka zacznie zchodzic znajdziesz winowajce :-)

U nas rowniez wyskoczylo jakies swinstwo tym razrem na pupce niby wyglada jak odparzenie ale nie dokonca wiem co to jest. Maluch mial problemy z kupkami po mleku bebilon HA( teraz jestesmy na bebilon pepti ) dostalismy syropek Debridad na poprawe prace jelit po 3 dniach stosowania zaczal robic po 6 kupek dziennie wiec odstawilam lek. Mam nadzieje ze to spowodowalo zaczerwienienia. Badz winowajca jest czekolada ktora zjadlam ostatnio a sciagam malemu jeszcze troszke mleczka :-( W takim tempie to my nigny nie wprowadzimy nowych potraw jak bedzie go tak wysypywac :-(

BARMANKO,muszę Ci powiedziec ,że własnie widok takiej skóry jak Marcelitka sklonił mnie do przejscia na mieszanke mleko zastępcza+ brak dobrego lekarza.Pózniej znalazłam dobrego alergologa i on nas prowadził ale juz na nutramigenie.Bebilon pepti sie u nas nie sprawdził.Lekarka mówiła,że nawet do 6 tygodni po przejściu na sztuczne może coś wychodzic na skórze.Alergeny muszą wyjsc z organizmu a to troche trwa.

owca, miałam ten sam problem....
a powiedz mi, byłaś u alergologa? on ci kazał nie wprowadzać nowych rzeczy dopóki wysypka nie zniknie?
mojego Marcelitka też obsypało i jak byliśmy u alergolog, to powiedziała że jak najbardziej można menu rozszerzać, tyle tylko że zmieniła mi kolejność wprowadzania nowych rzeczy...
nie muszę chyba mówić jaką miałam minę, bo zachodziłam w głowę jak niby rozróżnię krostki skazowe od uczuleniowych :sorry::eek: ale jakoś sobie radzę :tak:
i pamiętaj że początkowe krostki nie zawsze muszą znaczyć nietolerancje danego warzywa/owoca - czasem organizm reaguje tak na pierwsze podanie jedzonka :eek:
ja tak miałam z jakimś mixem warzyw :-( odstawiłam na 2 dni potem spróbowałam jeszcze raz i już było ok.
tak więc jak nie byłaś u alergologa to proponuje wizytę, poprowadzi cię przez ten proces :tak::tak:

Barmanko, u alergologa jeszcze nie bylismy na razie radzimy sobie z pomoca super Pani pediatry, ktora na razie kazala sie wstrzymac z wprowadzaniem nowych produktow do poki maly nie bedzie tolerowac zmiany mleka ( do 3 miesiaca byl tylko na piersi potem bebilon HA - wogle go nie tolerowal, a teraz od 6 dni bebilon pepti i sa poprawy :-) ) Myslalam ze juz zaczne wprowadzac niedlugo jakies nowosci ale musimy sie wstrzymac gdyz maly dostal dodatkowo zapalenia drog moczowych :-( Wiec jak zapalenie minie i wysypka bedzie sie jeszcze pokazywac pojde pewnie do alergologa i zobacze co on powie.
Dziekuje bardzo za podpowiedz :-)

reklama
katarzyna_s czy orientujesz sie czy w Anglii można zrobic testy alergiczne takim maluszkom jak nasze? co do mleka-ja biore na recepte cow@gate pepti, czym lekarz sugeruje sie mowiac ze skazy nie widzi? jak masc stosujesz na zmiany córeczki?
mozna,ale prywatnie:-(my jedziemy 6'ego do szpitala i mam nadzieje ze tam mala skieruja na testy:tak:
lekarz to jakis konowal mi sie trafil,bo twierdzi ze skazy dziecko nie moze miec dopoki samo nie spozyje produktow mlecznych:eek:bo z mleka matki to nie mozliwe zeby pobralo bialko itp:eek::wściekła/y:no idiota!moj M stwierdzil ze tym razem ze mna pojdzie i juz nie bedzie taki milutki bo tylko mala sie meczy przez to:wściekła/y:
zapisal mi krem FUCIDIN H na egzeme i dziala baaaardzo ladnie,ale konczy mi sie bo malenka tubka byla i znowu musze isc do palanta...poki co tym kremem smaruje Julke 2xdziennie a w miedzy czasie uzywam tez Oliatum na egzemy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry