reklama

Skaza białkowa :((((

madzia, o tą maść pytałam alergolog, powiedziała że jest za wcześnie na jej wprowadzenie :-(:-( zapytam jeszcze raz o nią jak junior skończy 6 miesięcy:tak:

owca, sorki może źle doczytałam twojego posta :-(:-( bo ty w sumie o mleku pisałaś a ja sobie co innego ubzdurałam :zawstydzona/y: sorki jeszcze raz :sorry: ale jak synek obok mnie gdzieś tam sobie leży i nie śpi to jakoś się do końca skoncentrować nie mogę :eek: bo jednym okiem na niego patrze drugim na monitor i potem wychodzą takie nieporozumienia :sorry:

reklama
katarzyna, a może przejdź się do apteki i zapytaj czy dostaniesz nutramigen bez recepty? jeśli nie to chyba nie pozostaje nic innego jak sprowadzanie mleka z Polski :szok: a niestety puszeczki są małe więc sporo tych przesyłek będzie :-(
nie wiem jak jest u was, ale u nas np wystarczy tylko że będe miała 1 receptę, idę do apteki i zakładam sobie taką kartę, i już nie muszę mieć więcej recept od lekarza :tak:
albo idź do innego gp, może on da ci recepte :sorry:

dziuneczka z glutenem niestey nie pomogę, nie znam się :-(
no tylko ze to mleczko w Pl tez na recepte wiec nikt mi tego nie przesle tak po prostu:-(sprubuje jeszcze w innym gp ,a narazie M ze mna skoczy do tego lekarza i On mu wytlumaczy ze musi Nas na testy skierowac

no tylko ze to mleczko w Pl tez na recepte wiec nikt mi tego nie przesle tak po prostu:-(sprubuje jeszcze w innym gp ,a narazie M ze mna skoczy do tego lekarza i On mu wytlumaczy ze musi Nas na testy skierowac
no ale możesz wysłać kogoś z rodziny by udał się do lekarza i wytłumaczył o co chodzi, i myślę że nie będzie problemu z dostaniem recepty (mi tak teściowa wielokrotnie załatwiała recepty na leki, owszem one były dla mnie, w czasach przed ciążą, ale myślę że mleko to nie żaden antybiotyk i nie powinno być z tym problemów ;-)).
co do testów... nie wiem czy nie jest za wcześnie :sorry:
moja alergolog powiedziała że pierwsze testy można zrobić jak młody skończy 6 miesięcy - ale muszę liczyć się z tym że wynik wyjdzie nieprawdziwy :crazy:
podobno najbardziej wiarygodne testy wychodzą jak dziecko skończy rok :-( niezbyt to pocieszające :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Jesli chodzi o testy to zgadzam sie z Barmanka, one wogle roznie wychodza nie mam pojecia od czego to zalezy. Sama kiedys robilam sobie testy juz jako dorosla osoba i za kazdym razem wychodzily roznie, a jesli chodzi o te z krwi to juz wogle zadko wychodza :-(

katarzyna_s muszą ci tu dac recepte na pepti idz do innego i wymuś poprostu,ja dostaje bez problemu-Irlandia,starszy synek tez pil to mleko tutaj więc powiedziałam ze drugi obciążony i tez to mleko dla niego, owca dzieki za informacje o glutenie-chyba odstawie manne do zupki,szkoda zeby to było przyczyna wysypki i suchych placków na rączkach:no:ulewa tez bardzo ale po pepti własnie i dlatego chce zmienic na inne mleko nie hydrolizat tylko hypoalergiczne ze sklonnoscia do ulewan,własnie testujemy-mieszam narazie z pepti:baffled: jesli nie bedziemy tolerował wróce do pepti znowu

Ostatnia edycja:
katarzyna_s ,z Pl nie opłaci ci sie sciagac,koszty i ktoś musiał by to załatwiąc i zaswiadczenie jak pisze m@dz1@ próbuj u innego lekarza,trzymam kciuki:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry