reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Skurcze łydek i kolka

No, tak, stare baby tak mają. Kiedyś z koleżankami porównywałyśmy zawartość torebek i faktycznie u każdej były kosmetyki i przeróżne leki w różnych proporcjach ilościowych. Najczęściej przeciwbólowe i antyalergiki ale z wiekiem zacznie przybywać innych specyfików.

reklama
Dziewczyny, lekarz powiedzial ze jak tylko gorzej sie poczuje da mi zwolnienie juz do konca ciazy. To mi bardzo poprawilo samopoczucie, bo kolki mam nadal

Antares, ja zwolnienie biore od ok.15 listpada(termin wizyty), ale jak mnie wkurza w pracy lub gorzej sie poczuje to od zaraz.

hi,hi rozumie sie :) ja teraz przy okazji 1 listopada biorę urlop od piątku 28.10. do 2.11. włacznie a potem tylko 3 dni i wizyta, wieć raczej nie będą mieli szansy mnie wkurzyc ;) Dzisiaj jak zobaczyłam ta pogode za oknem to brrrrrrrrrr....... wcale mi sie nie chciało wstac ... ale już niedługo będe mogła sie wysypiac do woli :)

Mika_27 pisze:
Dziewczyny, lekarz powiedzial ze jak tylko gorzej sie poczuje da mi zwolnienie juz do konca ciazy. To mi bardzo poprawilo samopoczucie, bo kolki mam nadal

Mika u mnie to samo ginka powiedziała, ale ja nie chcę, chyba bym oszalała siedząc w domu cały dzień... :)

Tego sie najbardziej obawaiam Misia. Ale z drugiej strony - nie ma co sie forsowac - ja sie czuję generalnie super ale przychodzi taki moment, ze nei daję rady. A takich momentów chyba bedzie coraz wiecej - nei ma co sie oszukiwac. Dlatego ja prawdopodobnie skorzystam z propozycji gina i wezmę L4. Czasami w ciagu dnia tak mis ie chce spać,a tutaj w robo trezba zachować świezy umysł. Na pewno jakoś sobie ten czas zorganizuje. A i tak najważniejsze jest to,zeby wypocząć.Antosi chyba te z nie jest obojętne jak tak ganiam z miejsca w miejsce.

oj na pewno Antares ja też często jestem zmęczona, przychodzę do domku i często posypiam... ale nie mam mozliwości wzięcia sobie zwolnienia np na dwa tyg (w ciągu ktorych bym na pewno wypoczęła) tylko jak już, to dziekankę na rok lub zwolnienie na 1-2 dni z powodu choroby. No niestety wszystko muszę zaliczyć... eh... więc na razie czuję się jeszcze na siłach chodzić na zajęcia no i chcę :)

reklama
U mnie skonczylo sie na kolce, ale lekarze podejrzewali zapalenie nerki, a to juz powazniejsza sprawa. Trzeba podac antybiotyk itd. Lekarze w szpitalu nawet nakrzyczeli na mnie ze tak dlugo czekalam (zaczelo mnie bolec ok. 21:30 a do szpitala pojechalismy o trzeciej w nocy), i ze z wszelkimi mocniejszymi bolami w ciazy lepiej od razu zasuwac do lekarza.
Ja jeszcze balam sie jednego - ze jak boli po prawej stronie to moze byc to wyrostek, w sumie bolalo bardziej z tylu ale kto tam wie jak boli wyrostek w ciazy :)
Dzis odwiedzilam wujka - emerytowanego ginekologa z tytulami, jak mu opowiedzialam o tej kolce to mi kazal spac na lewym boku, mowil ze to widocznie przez nacisk dzidzi na uklad moczowy.

Do góry