Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Polecam posmarować maścią cholesterolową Przerabiałam na swoim srelu .... jest bardzo tłusta i zabezpiecza skórkę na właśnie takie ślinotoki idealnie przy tym nawilża ... ale ostrzegam jest bardzo tłusta.
BTW. dobry jest również linomag ... rozprawi się przy okazji z krostkami
Kamea jeśli wysypka jest wokół ust to raczej od ślinienia i wkładania wszystkiego do buzi ale jesli jest na całej buzi to może być łojotokowe zapalenie skóry. Moja to miała i poszłam do pediatry któa zleciła sterydy na twarz ale nie dałam jej tego tylko poszłam do sprawdonej dermatolog która jak usłyszała o sterydach to za głowę sie złapała i zapisała maść elidel. To jest dość drogie ok,70 zł ale wszystko pięknie zeszło. Jak masz się martiwć to lepiej idź do dermatologa bo z całym szacunkiem pediatrzy chyba nie bardzo się znają
No właśnie jak smarowałam linomagiem to schodziło, używam też czasem jak ma zaczerwienione pachwinki, albo krosteczki przy pupci, od razu schodzi. Tylko trzeba często smarować bo ona wszystko wyciera w pieluszkę ;-) musi ją mieć przy buzi, bo nie używa smoczka
Babeczki moja córcia przy kazdym wychodzacym zabku ma krosteczki wokół ust. Ja używam kremiku PERFECTA BABY na kazda pogode i jest naprawde super!Wszystko schodzi, a przy tym krem nie jest przesadnie tłusty i nie zostawia plam na ciuszkach
Dziewczyny byłam wczoraj w innej aptece. Pani poleciła mi na tą wysypkę sudocrem i Penaten. Posmarowałam Kubusiowi buźkę Penatenem i dzisiaj jest o wiele lepiej wysypka prawie zniknęła, zostało tylko niewielkie, delikatne zaróżowienie buźki.