reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Słodkie mamy :-)

Ja to pewnie po II sniadaniu mam skok, ale nie kaza sprawdzac to tego nie robie :p a do obiadu sie wyrownuje. Idę pokrzątać się po kuchni, spalić trochę :p

No bylam z psem na dworku i w sklepie wiec powinno byc ok:)

Kolo mnie rujnuja fajny parczek...wycinaja drzewa...mam nadzieje, że nie pod kolejny blok, a chociaż jakiś sensowny sklep będzie pod nosem....

Sluchajcie, bo mi diabetolog mowila, zeby nie kupowac wędlin z warzywami, a mi sie tak zachcialo i kupilam, myslicie ze skoczy po tym cukier? To polędwica z warzywami dokładnie.

Ostatnia edycja:
reklama
myślę, że jeden plasterek nie zaszkodzi a w końcu ciężarnym też się coś od zycia należy. Mi mówili w poradni, że jak mam na coś smak i cukier po tym skoczy to żeby to zanotować i będą wiedzieć przynajmniej po czym a nie główkować. Oczywiście takie wyskoki nie za często ale dobrze że można raz na jakiś czas:-)

ten chleb dla diabetyków chyba dobry bo po śniadaniu (2kromki) cukier 104:-). teraz zjadam drugie śniadanie ( 2kromki chrupkie i jabłko) zobaczymy jak będzie:-p

Ostatnia edycja:
Aisha spokojnie mozesz zjesc - ja taksamo dzis kanapke z pasztetem zjadlam , bo mi sie zachcialo bardzo - nawet niemierzylam po tym - poszlam na spacer . Wszystko trzeba z umiarem - diete stosowac tez:-)

No na obiad to pojechałam.....oprócz dozwolonych rzeczy zjadłam 7 frytek :p i parę łyzeczek ciasta...i całą godzinę sprzątałam i nie usiadłam na chwilkę i upiekło się 119 :-p Teraz jestem po podwieczorku, po mleku skacze mi cukier ale mi się chciało, wypiłam pół szklanki, ale nie będę mierzyć. Kolacja bez grzechów i posiłek nocny taki jak zwykle- czyli jedna kromka chleba chrupkiego z plastrem wędliny i herbata owocowa. Mąż do końca tyg w domu, coś mu dziś gorzej strzeliło w tym kręgosłupie i ledwo łazi, a do lekarza nie chce iść...:wściekła/y::angry:

Aisha to ile razy dziennie mierzysz cukier bo ja 6-8:wściekła/y: Paluchy już całe w siniakach. Teraz jestem w trakcie jedzenia obiadu bo dzielę na 2 części. Zupa i za 1h drugie i cukier ok.
Aisha wygoń męża na siłę do lekarza bo jak zbagatelizuję kręgosłup to może któregoś dnia z łóżka się nie podnieść jak się pogorszy. A to samo nie przechodzi, moja mama tez tydzień w domu na zwolnieniu bo ją rwa kulszowa dopadła:wściekła/y:

cześc dziewczyny. coś dziś nie mogłam się pozbierać, żeby cos napisać. u mnie na czczo 88 po śniadaniu 105 po obiedzie 111. wiec nie jest źle.zobaczymy co bedzie po kolacji:nerd:

natalia no jutro pojde mu po numerek do lekarza o 7.00 i zeby zrobil chociaz rtg, bo z ortopeda to u nas ciezko tak na juz sie dostac. No i dalej mam, ciezko by mi bylo sie tam do szpitala dostac.
edyta fajne cukry:))
natalia jak jem cos nowego i nie jestem pewna czy skoczy czy nie, to mierze dodatkowo, a tak to tak jak kazali na oddziale: 4 razy: na czczo, po I sniadaniu, obiedzie i kolacji :))
a, co do rwy- tragedia!!!! mam to samo, dzis lepiej ale wczoraj to tyle razy mialam przy stawaniu i przekrecaniu ucisk ze ałaaaaa!:angry:

co jem- róznie. chleb jem tylko lekki żytni- z biedronki:-) bo po nim nie skacze cukier i zawsze warzywa, juz na 1 sniadanie odstawiłam mleko i jogurty-nabiał i jest ok. powiem wam, ze czytam to co wy napiszecie i to próbuje jak u mnie zadziala. acha i muszę po kazdym posiłku się ruszać bo jak nic nie robie - to wtedy sa o wiele wyższe. za chwile mierze po kolacji- i tez byłam na spacerze. zobaczymy...

reklama
Do góry