reklama

Słodkie mamy :-)

Ja dopiero od niedawna biorę tą insulinę i jakby obserwuję się od nowa....jak nie byłam w ciąży to było miłątwiej, nawet jak sobie pozwoliłam na słodkości to nie miałam takich akcji i złego samopoczucia- teraz bardziej myślę o niuni niż o sobie....ale jeszcze troszeczkę......ja to nie wiem jak te mis=esiące lecą, ciągle sie gubię w tych liczbach, bo niby liczą, ze miesiąc to 4 tyg, to wg tego jestem w 7- ym.....a jak patrzeć na faktyczny kalendarz gdzie niektóre miesiące maja po 5 tygodni....to w 6- tym....a tam w nosie z tym.....
Lenia mam dziś, ze hej, siedzę, ziewam, aiaty z zakupami stoją, pranie wisi i czeka aż je zdejmę, reszta leży i czeka na prasowanie, a obiad jeszcze nie tknięty......o raju.....jak nie u mnie normalnie......o tej prze jak miewałam wolne to o 10- ej już miałam ogarnięte i obiadek gotowy....alez się rozlazłam .....mam nadzieję, ze wrócę do siebie po wszystkim.....:baffled:

reklama
czesc dziewczyny ja wczoraj malo pisalam bo praktycznie w domu mnie nie było. dzis cukier 86/93 czyli ok. teraz czekam az polozna przyjdzie.
odebrałam wyniki ze szpitala: z wymazu okazalo się ze mam slady gronkowca, i niedokrwistość. musze zwiekszyc dawke żelaza.
u patrze na ten wydruk i tam nie ma wyników z USG. przed chwilka zadzwoniłam i okazalo się że powinny być i chyba zapomnieli wpisac. ech jutro znow muszę jechać.
Poza tym robili jeszcze badania na GBS- wynik ujemny i hemogl. glik. wynik 5,3 to chyba dobrze- nie??

Kinderek ja wiem, że to dobrze 88 ale tak wysoko jeszcze na czczo nie miałam.
Poza tym to mój glukometr zwariował:eek: dzisiaj po śniadaniu ( jajecznica) było 141 a drugi pomiar 118. I któremu wierzyć:baffled:? A dźgane było z tego samego palca w odstępie minuty:wściekła/y:

czesc dziewczyny ja wczoraj malo pisalam bo praktycznie w domu mnie nie było. dzis cukier 86/93 czyli ok. teraz czekam az polozna przyjdzie.
odebrałam wyniki ze szpitala: z wymazu okazalo się ze mam slady gronkowca, i niedokrwistość. musze zwiekszyc dawke żelaza.
u patrze na ten wydruk i tam nie ma wyników z USG. przed chwilka zadzwoniłam i okazalo się że powinny być i chyba zapomnieli wpisac. ech jutro znow muszę jechać.
Poza tym robili jeszcze badania na GBS- wynik ujemny i hemogl. glik. wynik 5,3 to chyba dobrze- nie??
Edytko witaj......wynik 5,3 to dobrze.....do 6,5 jest norma.....ja tez miałam coś ponad 5.....;-)

Kinderek ja wiem, że to dobrze 88 ale tak wysoko jeszcze na czczo nie miałam.
Poza tym to mój glukometr zwariował:eek: dzisiaj po śniadaniu ( jajecznica) było 141 a drugi pomiar 118. I któremu wierzyć:baffled:? A dźgane było z tego samego palca w odstępie minuty:wściekła/y:
No to ok, bo już myślałam, ze się martwisz, że za wysoko te 88, a co glukometra- zmieniaj natentychmiast baterie.......:baffled:
:eek:

Siaty rozpakowałam, kuchnię ogarnęłam, zupka się gotuje- dziś warzywna z brokułkiem, kalafiorkiem, fasolką szparag i groszkiem zielonym i jeszcze to nieszczęsne prasowanie na mnie czeka ......ale coś mi sie w głowie kręci:wściekła/y:....a i przypomniałam sobie, ze mamy dziś zebranie u starszej córki w szkole....( 3 klasa gimnazjum), więc trza by być, pewnie odnoścnie egzaminów będzie i o balu.....chyba męża wypchnę.....:-D:-p

jeju mi sie też nic nie chce byłam w sklepie zadyszke złapałam i ziewam- chyba cisnienie jest niskie. w sumie to ja dzis 110/60 kawe spiłam ale dalej jakas przymulona. U mnie tez obiadek się robi. i chyba go zjem i sie położę.

Kinderek ja sobie patrzę o po tym, masz dwie wersje:

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Moze rzeczywiscie sie poloz, to Ci przejdzie moze troszkę. Ja musiałam pranie wywiesic i zupę gotuję, więc trochę łażę, ale jeszcze troszkę i sie kładę. Wzięłam popołudniową nospę i clexane, cisnienie ok na szczescie. Humor jak narazie tez w miare, w miare.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinderek ja sobie patrzę o po tym, masz dwie wersje:

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąt
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Moze rzeczywiscie sie poloz, to Ci przejdzie moze troszkę. Ja musiałam pranie wywiesic i zupę gotuję, więc trochę łażę, ale jeszcze troszkę i sie kładę. Wzięłam popołudniową nospę i clexane, cisnienie ok na szczescie. Humor jak narazie tez w miare, w miare.

Dzieki....chyba ta pierwsza bardziej dokładna, bo w tej drugiej to np 3 i 6 miesiąc ma 5 tyg a inne po 4....
Zjadłam na siłę zupkę po insulinie i leżę, czekam na pomiar i ide spać....ciśnienie 110/70, tętno 81....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry