Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Laru- cukier godzinkę od zakończenia posiłku i wynk nie wyższy niż 120 mg%. Moje wyniki po krzywej były wyższe niz twoje po godz 240, a po dwóch 203- głowa do góry.....hej dziewczyny, zaczęłąm czytać Was od 1 strony ale muszę zaraz się poruszać bo po biedzie jestem i za 1,5 godz trzeba zmierzyć cukier.
Wczoraj byłam u doktorków no i na razie dostałam glukometr a w czwartek będzie dzwonila diabetolożka, żeby zapytać o wyniki.
Tutaj mają inne jednostki a właśnie sobie zobaczyłam ile powychodziło.
Przed wypiciem glukozy miałam 101, po godzinie około 225 a po dwóch 209....
Widziałam Wasze i moje są strasznie wysokie.....
Wczoraj po kolacji miałam 93. Pomyslałam ok może nie będzie źle, może im sie cos pomyliło...
Wstałam rano i było 88. Głodna niesamowicie..zrobiłam śniadanko- zjadłam sałatkę(kapusta pekińska, pomidor, ogórek, cebula, feta, papryka i jajko), zrobiłąm więcej, bo jeszcze mąż ale zjadłam na prawdę małą porcję i do tego pół bułki grahamki. No i wypiłam kawę -niestety z cukrem. Zadowolona, że wynik powinien byc ok mierzę a tam -140 a maksymalnie powinno być 135. Zdołowałam się trochę, bo węglowodanów tam dużo nie było -mam nadzieję, że to cukier z kawy nagonił...
Za godzinę zmierze po obiedzie, mam nadzieję, ze będzie w normie...i wtedy Was doczytam...zobaczę co i jak u Was wychodzi, bo chcę jak ognia uniknąć insuliny
pozdr..