reklama

Słodkie mamy :-)

Wróciłam ze szpitala....No więc cukry mam moim zdaniem ok... jedynie na czczo zazwyczaj mam ok 90 :) o 1 sniadaniu zazwyczaj 110, po obiedzie zawsze ok 80, po kolacji zazwyczaj ok 110. O ile wynik na czczo uznac za prawidłowy to nie mam tej pieprzonej cukrzycy ciązowej. Dzis zjadłam np. surowke z majonezem, kotleta smażonego i ziemniaki gniecione +rosół z makaronem na obiad i co?? cukier 1h po obiedzie 78.... nie rozumiem tego dosłownie...

reklama
Marja no narazie spokoj, leze plackiem, Siostra przyszla, pomogla z prasowaniem. Jedzenie dostalam pod nos i git. Ja po domowym ciescie ale przy ruchu tez mialam cukier ok.
Mysiak no dziwnie wlasnie. Moze po prostu sie ogranicz ze slodkim i juz. a co powiedzieli w szpitalu? nie rozstrzygneli tego?
Evi no widze ze cukry ok:) super.
monelia witaj! no to prawda, waga spadala, stala, a teraz rosnie doslownie o 0,5kg od wizyty do wizyty, to na pewno jest plus :)

Ostatnia edycja:
Aisha kazali siedzieć na diecie cukrzycowej i mierzyc cukry. dostałam nowy lukometr na własność z całym osprzętem, kupiłam dziś paski. zobaczę czy po kolacji nc nie zwrosnie w związku z takim obiadem :) a potem będę wprowadzać nowe potrawy i będę badać potem cukier... nic innego mi nie pozostaje. Mam tez wizyte w poradni patologii ciąży za tydzień.. ciekawe co sobie uradzi lekarz z tej poradni...

Na pierwszą kolacje zjadłam 2 kromki chleba zytniego, 2 plasterki chudej szynki, 2 rzodkiewki, kawałek zielonej papryki i jajko sadzone. cukier po godzince to 81... przede mna jeszcze 2 kolacyjki w tym jedna z owockiem...

reklama
no moje cukry dziś nie przekroczyły 100. bardzo dobrze:) Ja też po 18 nie jem owoców bo mi wywala rano. a nie powiem też bym zjadla ale wole juz nie ryzykowac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry