reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

W jego wykonaniu śpiew to recytacja słów piosenek w lekko zmienionych wersjach :-D

reklama
W niedziele o mały włos nie pękłam ze śmiechu. Byłam z Julkiem na spacerze i nagle on w śmiech i niemal krzyczy
"mamusia zobacz jaki śmieszny samochód pojechał!!!" (Fiat 126p).
Ja przez śmiech (bo ubawiła mnie jego reakcja) odpowiadam:
"To był maluszek!"
Julek spoważniał i mówi:
"Mamusia nie opowiadaj bzdurów" (sic!) (on czasami jak nie dowierza tak mówi)
Ja jeszcze bardziej się śmiejąc:
"Mamusia nie kłamie, to autko naprawdę nazywa się maluch!"
Julek na to:
"Co ta mama opowiedziała?!?!?!" (drugi z tekstów jak nie dowierza)
Ja z uporem:
"Ja nie kłamię Juleczku, to był maluch, tak nazywa się to autko"
Na to Julek nadal nie wierząc:
"Co ta mama opowiedziała?!?! Julek powie tatusiowi!!!" (skarżypyta!!)
A babka, która szła za nami i nas mijała śmiała się w głos i nie umiała się powstrzymać!!
No i od niedzieli jak Julek widzi gdzieś malucha to zrywa boki i krzyczy "maluch!! maluch!!"

magdalena dialog super :) i podobnie jak joaska jestem w szoku jakie umiejetnosci posiada Julek ... Kamila to jest daleko w tyle ...

Ja to sie ciesze ze Maja jeszcze tak nie gada, bo wystarczy mi jeden gadula w domu. A moze ona bedzie jak tatus cichutka, nieeeeeeeeee to nie ten charakterek :-):-)

Ja sama jestem w szoku jak czasami usłyszę jego mądrości. Ale on tak ma, że się rozgadał za to bardzo ostrożny jeśli chodzi o motorykę i jak widzę co inne dzieci wyczyniają na placu zabaw itp, to mi oczy na wierzch wychodzą.
Julek już mówi jak się nazywa (imię i nazwisko) i gdzie mieszka - no ale tylko nam, bo milknie jak sobie zdaje sprawę, że ktoś obcy go słucha lub co gorsza wypytuje.

reklama
Mam nadzieję dziewczyny, że jeszcze nas pamiętacie :-(;-), przepraszam bardzo zaniedbałam kwietniowe wątki, ale to tylko z powodu braku internetu przez pół roku no i braku czasu :zawstydzona/y:.

Asiun - ale się uśmiałam z tych wymiotów kaczuszki :-D

Magdalena gratulacje dla Julka że już tak pięknie mówi, Karolinka pod tym względem to daleko w tyle jest.

Do góry