reklama

Ślub nieletniej.

Ja rowniez jestem zdania ze by sie nie spieszyc chodz mam 19 lat ,,, oswiadczyl mi sie ale powiedzialam ze na slub musi poczekac bo z powodu dziecka nie mam zamiaru wychodzic za maz ... a tak przewaznie kaxzdy robi jak sie dowie o ciaazy to odrazu slub a ja chce na spokojnie bez nerwow wszytko przemyslec peiknie ladnie tak jak to wszystko ma byc:):)

reklama
dziewczyny macie racje po co wam do slubu sie spieszyc to naprawde nie ma sensu:no: poczekajcie urodzicie maluszka pozyjecie rok i zobaczycie jak zycie sie diametralnie zmienia i wy i partner zmieniacie sie o 180 stopni przemyslcie dokladnie taka decyzje bo po co potem żalowac jestecie młodziutkie!

paulisia- i właśnie z tego powodu niektóre dziewczyny decydują się na ślub odrazu. może boją się,że im partner ucieknie,bo nie wytrzyma tego wszystkiego,co go czeka po porodzie;-) ja wiem,że mojemu D ani moi rodzice ani jego rodzice nie dadzą daleko uciec :-) już nie wspominając o mnie :-) zrobił dzidzię to niech się poczuwa do obowiązku ;-) mówi że mnie kocha,więc jeśli to najprawdziwsza miłość,to przetrwa każdą próbę-nawet te cięzkie chwile po narodzinach brzdąca.

no niby masz racje ale tak na siłe faceta ytzymac przy sobie jak nie cche patrzac po sobie to mogłam poczekac ten rok czy półtora i zobaczyc pożyc bo to jednak cos powaznego
czasmi takich młodych ludzi po narodzinach dziecka wszystko przerasta
znam wiele par z długoletnim stażem gdzie w momencie przyjscia dziecka na świat nie dawali sobie ze soba rady;-) ale to nie reguła:tak::-D kazy przechodzi inaczej ale ze ślubem 16 latki wstrzmałabym sie mimio zapawnien o wilekij miłosci;-)

no ja już za 2 miesiące będę mogła legalnie ślub brać, bo kończę 18, a chłopak ma 22. Ale mimo to poczekam. A kiedy przypominam sobie siebie 2lata temu, to nie wyobrazam sobie, ze moglabym pojsc do ołtarza ;-) ale każdy jest inny. Dla jednych to kwestia wiary, inni przejmują sie tym "co ludzie powiedzą", a jeszcze innym decyzje "pomogą" podjąć rodzice- będą kazali brac slub i juz. Ja nikomu ślubu nie odradzam,bo to piękna sprawa, tylko mówię,że nie ma co się spieszyć :-) ja np. wolę uzbierać pieniądze przez rok,żeby na nic mi nie zabrakło,bo wesele to ogromny wydatek.

ojjjj ogromny;-):tak: pewnie ze leipiej poczekac kasy nazbierac odłozyc przemyslec ta decyzje
ja tez nie odradzam tylko takiej młodej dziewczynie radziłabym tysiac razy przemyslec i odłozyc łśuba na te 2 lata do 18;-)

Ja mam 19 lat, mój narzeczony 22.. Jesteśmy ze sobą 6 lat, zaręczeni od 2 lat..W zeszłym roku zaczęliśmy myśleć nad ślubem... zamówiliśmy salę, usc, wszystko było gotowe już w styczniu tego roku. Ślub odbędzie się 29.12.09. W sierpniu dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. Bardzo się ucieszyliśmy...Dla niektórych jest to dziwne, myślą, że planowaliśmy ciążę, że dlatego ślub, itd. Mnie to, aż się śmiać chcę. Jestem młoda to fakt, ale ślub jest organizowany od dawna.. Jak mogłam zaplanować ślub 'na szybko, bo dziecko nie może być nieślubne' nie wiedząc, że jestem w ciąży? Kochamy się,i dlatego chcemy się pobrać.. Najpierwcywilny, a za kilka lat kościelny, jak do niego dojrzejemy oboje! Mieszkamy ze sobą, znamy siebie na wylot..To chyba normalne, że kochający ludzie chcą uprawnić swój związek?

A co do ślubu 16-latki... Jeżeli się naprawdę kochacie i chcecie się pobrać, przygotujcie się do tego.. ja zawsze mówiłam tak (mimo, że u mnie się nie sprawdziło :P ) :najpierw dziecko, później ślub..sprawdz jakim jest ojcem dla dziecka, jak dba o dziecko i o ciebie, to dopiero zacznijcie myslec o slubie.. ale poczekaj te dwa lata, bo przez dwa lata moze sie duzo zmienic. Ktoremus z was moze sie odwidziec...po ciężko jest się rozwieść

reklama
Ja miałam ślub przez sąd najpierw zapytalismy księdza czy da nam slub zgodził sie ja miałam 17,5 lat mój chłopak miał wtedy 25lat wiedz poszlismy do sądu tam powiedzieli nam jakie dokumety są potrzebne pozbieralismy wszystkie dokumenty i zanieslismy do sądu najpierw rozmawialismy z kuratorem ja mój chłopak i moji rodzice później wyznaczyli nam sprawe normalnie przed sądem stałam i tam pytali o różne rzeczy po jakims czasie sąd wydał zgode na slub z tą zgodą do urzedu stanu cywilnego z urzedu cywilnego wysłali papiery do ksiedza oczywiscie my też bylismy jeszcze pare razy u księdza no i reszte czekalismy na ten dzien 07.01.2006r data naszego ślubu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry