Wiele z was (w tym ja sama) pisze o tym ze niedlugo bierze slub. Na kiedy macie ternim slubu? Cywilny, czy od razu koscielny? Proponuje po slubie zamiescic zdjecia
My planowalismy slub juz od roku na 27 maja 2006. Plany sie troche pokrzyzowaly (no ale trudno zeby bylo inaczej jesli w styczniu przestalam jesc tabletki antykoncepcyjne) i teraz bierzemy slub cywilny 13.08. 2005 czyli za 3 tyg w sobote. Mam ju sukienke i fajny szal z piorkami w kolorze garnituru mojego faceta. Nie robimy wesela. Bdzie tylko 1 najblizszych osob z rodziny. Drugiego dnia bedzie ciasto i kawka na ogrodzie dla tej calej reszty rodzinki ktora chce nam zlozyc zyczenia. Prawdziwy slub koscielny z weselem i biala suknia bedzie za rok w sierpniu/wrzesniu.. razem ze chrzcinami
A jakie wy macie plany?
reklama
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Dziękujemy Joasiu i czekamy na Twoje
żeby także zachwalać 
P
Pauletta
Gość
Polly, świetny pomysł z tym wątkiem o slubach
my bierzemy ślub 2 października i szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać.a bierzemy jak narazie kościelny. zastanawiam się tylko jak bede wygladac, hi,hi
jak narazie brzuszka jeszcze za bardzo nie widac, ale co będzie w październku?
no i mam problem z sukienką, nie lubię kupować nic na ostatnią chwilę, ale w tym wypadku nie mam chyba innego wyjścia, bo jeśli kupię coś teraz, to w październiku okaże się, że jest mi za mała..
wesela też nie robimy jakiegoś wielkiego, zapraszamy tylko rodzinę i najbliższych przyjaciół, będzie ok 25-30 osób więc nie za dużo.No to chyba na tyle
Gratuluje wszystkim przyszłym i obecnym mężatkom!
p.s Aniu super zdjęcie, slicznie razem wyglądacie
my bierzemy ślub 2 października i szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać.a bierzemy jak narazie kościelny. zastanawiam się tylko jak bede wygladac, hi,hi
wesela też nie robimy jakiegoś wielkiego, zapraszamy tylko rodzinę i najbliższych przyjaciół, będzie ok 25-30 osób więc nie za dużo.No to chyba na tyle
Gratuluje wszystkim przyszłym i obecnym mężatkom!
p.s Aniu super zdjęcie, slicznie razem wyglądacie
A
azik
Gość
a ja drugi raz czekam na dzidzię (Piotruś ma 14 miesięcy) i znowu pokrzyzowane plany ze slubem. w trakcie ciąży nie chcę z wielu powodów (głównie stres, zmęczenie - bardzo niekorzystne dla dzidzi) i znowu termin się odwleka...
felqua
Fanka BB :)
My tez planujemy na pazdziernik ( jak dobrze pojdzie 15). Tylko w naszym przypadku to troche pokomplikowane- te wszystkie tlumaczenia papierow prawnych na oba jezyki przy czym tlumacza wegierskiego ciezko znalezc...jej.W kazdym razie planujemy cywilny tutaj na Wegrzech,a koscielny w Polsce i postaramy sie moze oba w pazdzierniku. Chociaz zawsze marzylam o slubie czerwcowym...no coz pazdziernik tez dobry!!!!

Anik, super zdjecie! Mam nadzieje ze inne mezatki pojda w twoje slady
Ja nie chcialam slubu koscielnego na razie, z bardzo blacheg powodu.. Zawsze sobie marzylam, ze bede miala taka sliczna sukienke i wogole bedzie tak fajnie. A tu z brzuchem... Chyba mialabym problem z tym idealnym wygladem. Zreszta rodzinka moja cieszy sie na dwie imprezki. Poza tym nie udaloby sie nam pewnie zalatwic tak szybko nauk przedmalzenskich i slub mialabym w grudniu i wygladala jak slon trabalski. Tak wiec wole poczekac. Zreszta same pomyslcie: dwa razy prezenty, dwa razy noc poslubna
SylwiaZ
Styczniowe mamy'06
Cześć dziewczynki, zajrzałam do Was na chwilkę. Milutko tu macie.
POlly, ja też wydaję się za mojego małego 13 sierpnia. o 17, jeśli oczywiście wszystko dobrze pójdzie.
Po ślubie robimy kolację w restauracji na 30 osób.
Wesele i chrzciny (2 w 1) planujemy mniej więcej za rok.
Jaką pogodę obstawiasz 13 ?
Mam tylko nadzieję, że nie powiększę sięza bardzo do ślubu i zmieszczę się w kieckę. Pozdrowionka.
POlly, ja też wydaję się za mojego małego 13 sierpnia. o 17, jeśli oczywiście wszystko dobrze pójdzie.
Po ślubie robimy kolację w restauracji na 30 osób.
Wesele i chrzciny (2 w 1) planujemy mniej więcej za rok.
Jaką pogodę obstawiasz 13 ?
Mam tylko nadzieję, że nie powiększę sięza bardzo do ślubu i zmieszczę się w kieckę. Pozdrowionka.
reklama
P
Pauletta
Gość
Polly, kuszaca wizja tych prezentow i nocy poslubnej
hi,hi, no ale teraz to juz za pozno, wszystko zalatwione, na nauki chodzimy
hi,hi, no chyba ze cywilny jeszcze sobie wezmiemy pozniej
tylko to tak jakos smiesznie, bo zazwyczaj najpierw jest cywilny a pozniej koscielny...
ale ta wizja, mhmhmh, az sie rozmarzylam
ale ta wizja, mhmhmh, az sie rozmarzylam
Podziel się: