reklama

Śmierć łóżeczkowa

Dokladnie, chusteczki znikaja w strasznym tempie, oj tak, dziecko kosztuje..dobrze ze kochana ciocia zakupila Pampersy Jumbo Pack bo nie wiem jak wydolilabym do konca miesiaca :D

reklama
Witam
my kupiliśmymonitor, bo ja bardzo na to nastawałam. nie liczę już nawet ile razy się włączył .................. miałam przeczucie? a może przeważyło, że koleżanki dziecko nie obudziło się dwa dni po tym jak skończyło 4 miesiące? tego nie wie nikt - pewnie Ktoś na górze czuwał i bedzie czuwał nadal.
teraz jesteśmy w trakcie diagnostyki neurologicznej. podejrzenia są trzy: niedojrzały układ nerwowy, refluks żołądkowy lub padaczka.

Ej dziewczny, nie nakrecajcie sie!

ze mna jest inaczej bo nasz maluch naprawde ma problemy z oddychaniem, coprawda bardziej gdy nie spi niz we snie ale skad ja moge wiedziec czy sie jej bezdechy nie zdarzaja? a poza tym w poradni rozszczepow pani doktor uczulila nas na jezyczek malej, ze musimy uwazac bo przy sekwencji
Pierre-Robin on sie zapada i mala moze sie przydlawiac nim jak bedzie zle lezec. no a dzieci jak to dzieci przez sen tez sie ruszaja a ja jak spie to nie upilnuje jej idealnej pozycji. stad tez decyzja o kupnie monitora. jak cos sie nie daj Bog wydarzy to zdarzymy zareagowac.
za duzo tych czynnikow ryzyka w naszym wypadku.

Dziewczyny nie wpadajcie w panikę. Trzeba zachować odrobinę zdrowego rozsądku. Ja wiem, że każda mama martwi się o swojego maluszka, ale nakręcanie się nic tu nie pomoże. Przyjaciółka koleżanki jest biegłym pediatrą sądowym i mówiła, że większość przypadków śmierci niemowląt jest spowodowanym przyduszeniem przez rodziców w łóżku, jeśli śpią razem, a śmierć łóżeczkowa to marginalne przypadki. Wydaje mi się, że zakup monitora ma sens, jeśli faktycznie z dzieckiem są jakieś problemy. Ja, gdybym go miała, to bym właśnie nie zasnęła. Cały czas bym się wsłuchiwała, czy nie dzwoni.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry