reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Pianko ja właśnie też uważam z tymi produktami eko, że nie można dać się zwariować stąd moje wątpliwości co zrobić.
Dzięki za info odnośnie tego kleiku. Kupię w takim razie i będziemy próbować:)
A z przedszkolem w pełni masz rację. Od września szwagra córa poszła do przedszkola i z dziewczynki roztrzepanej, nieuważnej, nie potrafiącej się na niczym skupić i mało co mówiącej po tych kilku miesiącach jest fajna rozgarnięta panna, mówiąca wszystko i dużo. i w ogole taka ogarnięta jest bardziej:) tak, że ja też w przedszkolach same plusy widzę:)

Domik z bakami tfu tfu lepiej. Tzn są jeszcze ale już nie wybudzają Naduski z takim płaczem jak wcześniej, w zasadzie czasem w ogóle już jej nie wybudzają co najwyżej się powierci trochę przez sen, porzuca pupą i śpi dalej;) mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej.

reklama
Krolewno gratulacje dla Lenki, mała spryciula :)

Pianko to super że tak blisko macie przedszkole :) a kiedy Kalinka idzie? Fajnie że Kubuś tak pięknie wszystko je no i dzięki temu ładnie rośnie :) ile ma już wzrostu?

Ja też slyszalam tak jak Domik że rozszerzanie diety zaczynać od soków.

Domik haha już widzę Lenke jak się rozprawia z choinką :D mała spryciula :)

Agacynda super że Nelka taka chętna do jedzenia :)

Sihaya a Wy kiedy zaczynacie z jedzonkiem?

Domik a masz zdjęcie Lenki podgryzającej pod choinka pierniczki?? Musi to rozbrajająco wyglądać hehe.

Agacynda a chciałam Cię spytać jak relacje na linii Nelka-koty?? bo my ostatnio szoku doznaliśmy - jak Mała płacze to kicia przychodzi i ją pociesza ocierając się np o stópki Nadki łebkiem. Ostatnio tak cały czas robiła jak się Mała z płaczem przebudziła w nocy a jak ją już uspokoiłam i przestała to kicia też od razu na drugi koniec łóżka się przeniosła, zwinęła w kłębek i sen;) zwierzaki są jednak niesamowite:)

Gosiaku my jakoś w tym tygodniu startujemy z jedzonkiem. Na pewno zdam relacje:)
Nasivin właśnie mi wczoraj w aptece proponowali. Ostatecznie zakupiłam maść majerankową pod nosek i dziś już znacznie lepiej z katarem. W nocy w zasadzie ani razu nie musiałam już czyścić jej nochalka.

Asitko hop hoooop???

Anulk@ jak się miewacie z Maksiem??

Sihayko nasze koty raczej omijaja Nelke chociaz na poczatku ta mlodsza kotka wchodzila na kanape kolo Neli jak spala i kladla jej lapke na pupie i tak spaly :-) teraz Nela zaczyna sie mocno interesowac zwierzetami i Lidzie lapie za ogon a Lusie glaskala po grzbiecie :-) a z kolei za psiakami u moich rodzicow to szaleje, jak tylko widzi psy to zaczyna sie trzasc i raczki wyciaga do psow :-) glaszcze je po noskach :D
My nie spimy z kotami w sypialni, jakos sie boje... I nie chce zeby wlazily do lozeczke Nelki. A poza tym niech chociaz sypialnia uchroni sie od siersci...

:* udanej niedzieli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hahaha kociaki słodziaki. My mamy teraz 4 szczeniaczki malusieńkie i Lenka na ich widok piszczy jak oszalała. głaszcze i pokazuje gdzie maja nosek

SIHAYA niestety obgryzania pierniczków nie mam. zawsze jak szłam z aparatem to ta uhahana i ''biegnie'' w moja strone. mam zdjęcie Lenki Reniferka jak siedzi pod choinka:-D

Hej :) no i my dołączamy do zasmarkanych i kaszlących :confused2:
Gosiak przedszkolny plac zabaw widzę z balkonu :-) z resztą siostry syn też tam chodzi są zadowoleni no i 3 moje koleżanki tam pracują :tak:z jednej strony mogłaby pójść od września żeby z nową grupą zacząć ale chyba damy ją na wiosnę myślę że gdzieś koło kwietnia, mam wrażenie że jak siedzi w domu to bardzo dużo traci bo wiadomo że ja nie jestem w stanie wymyślać jej codziennie nowych zajęć jak miałaby w przedszkolu no i sam fakt są dzieciaki to już mega rozrywka :-D Ona jest bardzo samodzielna chciałam ją dać wcześniej ale musiałaby iść do grupy żłobkowej i być z maluchami w pampersach i smoczkami a to ma w domu :-pa teraz rocznikowo mogę już ją wpisać do przedszkolaków, byłaby z dziećmi starszymi o pół roku i rok. Zobaczymy jak wyjdzie, jak pójdzie we wrześniu to też się nic nie stanie :-) a Kubulek cm nie wiem ile ma dokładnie, zmierzenie go to nie lada wyzwanie więc nawet nie próbuję :-D ciuszki średnio r 80-86 nosi
Sihaya u nas pies jak dzieciaki płakały to podchodził do kołyski i nosem bujał :-D
domik tak zwierzaki to zdecydowanie najlepsza ,,zabawka'' interaktywna :-D

Domik fajnie że macie szczeniaczki :) macie Już chętnych? Zdjęcie Lenki reniferka też chętnie zobaczymy; )

Pianko dużo zdrówka dla Was! Kurcze fajnie macie z tym przedszkolem że tak blisko :) w przedszkolu na pewno będzie jej dobrze wśród dzieci :) pewnie będzie z niej jeszcze większa bystrzacha niż jest teraz ;) o to Kubuś chyba niewiele niższy od Kalinki? :)

Sihaya, Agacynda jak księżniczki? Nadal zasmarkane? Mam nadzieje że nie :)

Agnieszko co u Was słychać?

A Anulke i Asitke gdzie wcielo?

Sorki Dziewczynki za te zdawkowe posty, ale z telefonu się strasznie kiepsko pisze. Na szczęście zamówiłam komputer, bo już szału dostawałam bez... także jak tylko przyjdzie to ruszam z produkcją, bo coś licho u nas z tymi postami ostatnio :]

Sihayko i jak ? Dawałaś jakieś pyszności Nadusi ?

Pianko super, że Kalinka do przedszkola idzie, jednak nie ma to jak więcej dzieciaków i można wybrać z kim się chce bawić :D hihi a jak jeszcze sprawdzone przedszkole to już w ogóle. A Kubulek rośnie jak na drożdżach :] dalej szczypiorek taki?:-) zdrówka dla Dzieciaków :tak:

Domik ja też chcę zobaczyć zdjęcie Lenki reniferki :D Szkoda, że nie masz Lenki Reniferki skubiącej pierniki hehehe to byłby czad :D A szczeniaki cuuuuudownie że macie :D a jaka rasa? Ja marzę o piesku, żeby się z Nelką chował, ale dopiero jak dom będziemy mieć to będzie pies... Bo dwa koty i pies na mieszkaniu to byłby hardcore.

Gosiu a jak Twoja Sarunia? :] moja Nelka już kataru mocnego nie ma, już też nie kaszle na szczęście. także spokojna jestem ;]

Asitki to już 3 tygodnie na bb nie było z tego co sprawdzałam jej ostatnie logowanie... :-(

Anulka jak tam się czujesz w roli mamy? Jak po porodzie? Doszłaś już do siebie? I jak Maksioo?? :]

Paulinko jak tam brzuszeczek? :-) był już pierwszy kopniak?

U nas marchewkowo pełną gębą hehehe Nelka pochłonęła wczoraj pół słoiczka i zapiła jeszcze mlekiem maminym :D grubasińska Mała ma apetyt heheheh :p dzisiaj próbowałyśmy brokuł, ale myślałam, że umrę ze śmiechu jak zobaczyłam jak się krzywi i wzdryga hehehe aż miała dreszcze :D więc jej nie męczyłam tylko dałam marchewki na osłodę życia :D także póki co będziemy jeść marchew przez kolejne dwa dni :p próbowałam tego brokuła i wcale się nie dziwię, że się dziecko tak męczyło hahaha aż by się chciało posolić, dodać oliwy i bazylii hehehehe fuu... obrzydliwe, i jeszcze ta konsystencja. ble... a pomyśleć, że brokuł to jedno z moich ulubionych warzyw...

Agacynda super ze Nelka sie tak zajada marchwką :D Lena wszystko zjadała a brokuła to az jej oczy wychodziły :p kazde dziecko ma inne smaki :p

która z was przebijała uszka dziecku ?? Noelle chyba ty ? czy coś pokręciłam ?? ładnie sie zagoiły ? bo idzie dzis Lence przebic, kurde miałam iść miesiąc temu ale mąż mi mówi zeby zaczekac, ale Mai tez przebijałam jak miała jakieś 10 miesiecy i tak poszłam przebiłam, ateraz jakoś sie tak boje dziwnie hehee :p i jakbyś mogła napisać czy to rpzemywałas ? bo ja octeniseptem, teraz tez sie tym psika ?

wyaczcie ze mnie tak mało, ale kompletnie brak czasu, moze teraz będzie troche wiecej, ale ogólnie mam tak zajęty dzien, rano ćwiczenia potem spacer, obiad, po Maje a jak Maja jest to juz nie ma czasu :p

reklama
Agacynda super że Neluni się już polepszylo :) fajnie że ma taki apetyt :) co do brokułów to u nas tak samo było, Sara nie chciała jeść i aż ją dreszcze przechodziły hehe
U nas ok, Sara mała wedrowniczka raczkuje za mną po całym mieszkaniu nawet do łazienki hehe

Krokewno to ja przebijalam uszy Sarze na pól roczku, my mamy takie kolczyki z plastiku medycznego Blomdahl, na drugi dzień już śladu nie było że uszy były przebijane, wszystko zagoilo się bez problemu a do przemywania mielismy taki specjalny płyn do tych kolczyków kupiony w salonie.

Do góry