reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spełnione zaciążone staraczki od stycznia 2012 :)

Agacynda super że Neluni się już polepszylo :) fajnie że ma taki apetyt :) co do brokułów to u nas tak samo było, Sara nie chciała jeść i aż ją dreszcze przechodziły hehe
U nas ok, Sara mała wedrowniczka raczkuje za mną po całym mieszkaniu nawet do łazienki hehe

Krokewno to ja przebijalam uszy Sarze na pól roczku, my mamy takie kolczyki z plastiku medycznego Blomdahl, na drugi dzień już śladu nie było że uszy były przebijane, wszystko zagoilo się bez problemu a do przemywania mielismy taki specjalny płyn do tych kolczyków kupiony w salonie.

ohh wybacz Gosiu !! pomyliłam sie, własnie nie pamietałam dobrze która z was przebijała :p
a przebijałaś u kosmetyczki ?? bo ja Mai u kosmetycszki przebijałam, ale tutaj u kosmetyczki chca 100 zł bo dwoma pistoletami przebijają, a w salonie piercingu normalnie jednym i połowe taniej.. a to miałaś do wyboru różne kolczyki ?? czy tylko takie mieli dla dzieci ? ja nie pamiętam jakie Maja ma ;/

reklama
Nic się nie stało :)) ja u kosmetyczki ale jednym pistoletem bo mówiła że u takiego malucha który kręci ciągle główka to ciężko dwa naraz równo. Też placilam 100zl razem z tym płynem. Były też kolczyki ze stali chirurgicznej ale kosmetyczka te polecala bo nie uczulaja i bardzo szybko się goją. Były okrągłe albo kwiatuszki i w różnych kolorach także wybór był duży. A Mai już zmienialas na inne czy nadal nosi te co przebijali? Te z plastiku mają też fajną okrągła zapinke tak że ten pręt cały się chowa i nic się nie wbija jak mała śpi na boku.

maja ma chyba te ze stali, u nas tez sie nie wbija, koncówka sie chowa, Mai zmienilam w tamtym roku, ale zgubila mi juz 5 kolczykow w przedszkolu i znowu nosi przebitki ;p ale ja jej czasem zmieniam, tylko przez pierwze 2 lata nosiła bo ona wszedze latala jak glupia i sie balam ze bedze zahaczac ;p to w takim razie podjade do kosmetyczki, a nie mówili ci cos ze takiemu maluchowi przebijasz? ;p

Nie, nic nie mówili. Zresztą uważam że to każdego indywidualna sprawa kiedy przebija uszy dziecku. Niektorzy przebijaja jeszcze wcześniej. Nawet dyplom Sara dostała za przebicie uszu :) daj znać jak juz przebijecie jak poszło :)

Domik dawaj zdjęcie Reniferki:D

Pianko Kubulek jak na drożdżach rośnie:)
A przedszkole mamy podobnie jak Ty - budynek obok;) też z balkonu widzę;) Jak dzieci latem śpiewają to słyszę w mieszkaniu hehe. Jak byłyt z klei na placu zabaw to czasem musiałam okna zamykać bo takie piski hahaha...
a jak Wasze zdrówko??
U nas już lepiej wczoraj w ciągu dnia tylko jedno czyszczenie noska i po nocy dziś rano. Zobacyzmy jak w ciągu dnia będzie. Za to Nadce coś się poprzestawiało i już kolejną noc z rzędu budzi się np o 3ej i dwie godziny nie śpi tylko chce się bawić. Masakra. Oczywiście na zabawy nie pozwalamy tylko walczymy o to żeby usnęła..ehhh...

Agacyndka Nadka nadal tylko na moim mleczku. Z jednej strony już taaaaaaak chcę dawać jej nowe smaki a z drugiej mam kurcze opory ze względu na ten jej brzucholek. Tyle mieliśmy z nim problemów, że obawiam się kolejnych.
Super, że Nelce tak zasmakowała marchewa:) Oj jak bym chciała żeby u nas było podobnie:)

Gosiaku Ty też byś wstawiła zdjęcie raczkującej Saruni:)
Ja nadal nie mam fotek z chrztu - nawet tego nie chcę komentować ale mam za to ze świąt to wstawię a co:]

DSC07685.jpgDSC07751.jpg

Załączniki

• DSC07685.jpg
    DSC07685.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC07751.jpg
    DSC07751.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 57
Ojej Sihayko jaka słodka jest Nadusia! Ślicznotka :) a mamcia w tej czerwonej kiecce laska że hoho :))
Nagram filim z Sarą jak raczkuje i wrzucę :) bo zdjęcia tego nie oddają.

Gosiak fakt Jakub jest niewiele krótszy od siostry :-D bo ona średnio r 92 nosi :-)
agacynda mały chudzina myślę że ok 8-8,5 kg waży ale trochę tłuszczyku też ma na udkach więc kościotrupek z niego nie jest, kości nie widać hehe;-) a jak się naje i siądzie to siurka nie dojrzysz bo brzuch na kolanach leży :-D a z brokułami pocieszę Cię że mój też miał odruch wymiotny na wszystko co zielone ze słoiczków a mojej roboty o dziwo je ze smakiem tj brokuły, szpinak bo groszek dalej odrzuca go samym zapachem :/
Sihaya u nas lepiej, zaryzykowałam i dałam mu syrop z cebuli :rofl2: jak zwykle zdziałał cuda a młody się tylko oblizywał, jeszcze w nocy go kaszel trochę męczy ale już ładnie odksztusza więc bez leków się obędzie :-) śliczną masz Mikołajkę :-D i widzę że fryzura jak u Gosiakowej Saruni ;-)

Gosiu nie przebiłam, bo byłam w 4 salonach haha w jednym nie mieli czasu, w drugim nie przebijają dzieciom, w kolejnych dwóch nie mieli tych kolczyków małych, ale już sie umówiłam na jutro i mam zaklepane wiec jutro przebijamy :p

Sihaya słodziutka ta Twoja córa :)

Gosiaku mamci to praktycznie nie widać haha ale dziękuję Ci bardzo:)

Pianko no bujnych loków Nadusia nie ma to fakt hehe tylko na potylicy długie włoski a tak to takie króciutkie. Mam nadzieję jednak, że to się z czasem zmieni i odziedziczy ilość włosów po mamie:] bo ja to meeeega gęste mam;]
Dobrze, że u Kubulka obejdzie się bez leków i muszę przyznać, że dośc niezwykłe jest, że syrop z cebuli mu smakuje - to chyba rzadkość u dzieci.

reklama
Pianko dobrze że u Was lepiej już i że Jakubek chętnie pije syrop z cebuli :)

Sihayko widać Cię, widać ;)

Sarze już zaczęły rosnąć włosy także mam nadzieje niedługo na kitki ;) a ja Też Sihayko mam gęste włosy wiec tez mam nadzieje że będzie miała po mnie :)

Krolewno to się nalatalas hehe ale dobrze że na jutro się umowilas już :) Czekam na zdjęcie Lenki w kolczykach :)

Filmik z Sara już mam tylko chcialabym go wrzucić na grupie żeby nie każdy mógł obejrzeć tyle tylko że z tel nie mam dostępu do grup więc jakby któraś była tak uprzejma to bym do niej wyslala a ona umieściła na grupie :))

Do góry