reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby na zasypianie

ja staram się,zeby Karola nie spała na spacerze :-) Jak tylko zaczyna przysypiać, ja staję wózkiem. Oczy otwarte są wtedy w ciągu minuty

reklama
Wiecie ja sie skupilam na razie na tym aby mala od cyca odstawic i musze powiedziec ze jestem zadowolona bo od 3 dni zaczelam jej przed spaniem i rano o 4 w nocy dawac butle z jedna miarka mleka modyfikowanego + 4 lyzecki kaszki bobovita i sie chwycila i pije:-) , a dzis rano o 4 ZASNELA PRZY BUTLI !!!!!!!:-) :-) .
Strasznie sie ciesze bo myslalam ze bedzie naprawde gorzej . Oczywiscie chcialabym zeby jeszcze do tego zaczela przesypiac cale noce ale chyba to wiecej pracy nas bedzie kosztowac. Na razie pomimo ze wypije to mleko (tak ok 100ml) to i tak sie budzi jak poprzednio tzn. ok 3,4 razy ale to nic najwazniejsze ze teraz bede sukcesywnie zamieniac jej cyca na butle az do odstawienia . Pozniej sie skupimy na usypianiu ale wtedy to juz tatusia zatrudnimy do tego;-) .
Niestety nie wiem jeszcze co zrobic z dziennym spaniem , ale pomysle pozniej.

Iwka musze Ci powiedziec ze ja od jakies 4 dni juz nie karmie i noce sa cuper przesypiane bądz z jedna pobudką. Tak sie budzil non stop do tego cyca a teraz ulga

czyzbys Osinka zmienila zdanie na temat samodzielnego usypiania????? bo jeszcze tak nie dawno byl spor o to tutaj na forum i Ty bylas jedna z dziewczyn ktora byla bardzo przeciwna tej metodzie usypiania????

i nie to zebym byla zlosliwa ale bardzo mnie ciekawi dlaczego zmienialas zdanie???

NIE, NIE ZMIENIłAM ZDANIA, poczytaj dokładnie BB, a przeczytać zawsze warto nowości

A u nas dzisiaj masakra ze spaniem dziennym, tzn. pierwsza drzemka o 12.30 trwała godzinę i Mateoś zasnął w 2 minuty z zegarkiem w ręku, ale potem to już histeria. Nie wiem co mu się stało, krzyczał wniebogłosy, nie miał już siły a krzyczał. Na ręce nie, bawić się nie, nic mu nie pasowało. Szkoda mi go było, może to zęby??? Teraz po kąpaniu śpi ale też chwilę pokrzyczał. Zasnął godzine wcześniej niż zazwyczaj więc zobaczymy co z tego wyniknie.

nie mam sily, to musza byc zabki, bo jeszcze nigdy az tak zle nie zasypial wieczorem, akurat wieczorem to byl jedyny moment gdzie zawsze zasypial sam po polozeniu do lozeczka, a dzis plakal w nieboglosy, poszlam do niego polozylam go, dalam smoka a tu nic dalej ryka, po pewnym czasie wysmarowalam zabki zelem i po chwili zasnal. Cala akcja trwala co prawda z 15 minut ale to i tak wiecznosc w porownaniu z tym co bylo kiedys, wieczorem zawsze zasypial w max 3 min

najgorsze jest to ze zebow na horyzoncie niet, tylko te samotne dwie dolne jedyneczki ktore ma juz od 2 miesiecy

kurka wodna i do tego sasiedzi zaczeli tluc sie mlotkiem, jak tylko mi obudza Lola to szlak mnie trafi na miejscu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

iza, też lubię jak Mała śpi te 2h w południe. Potem może jej się uda załapać jeszcze jedną drzemkę, albo i nie. Ale Mała Franca chyba wyczaiła, że mama jest na okrągło i od ubiegłego piątku spała mi po 1h :-) , a ja tak liczyłam na te dwie godzinki.;-) A moja panna po godzince spania siadała sobie szybko w łóżeczku, potem na nogi i dopiero jak już się rozbudziła to zayałam sobie gadać....:tak:
Faktem jest, że zasypia z butlą mleka, ale postanowiłam się tym nie przejmować, grunt że śpi.

Filip podczas pobytu w szpitalu miał trzy drzemki w dzień, pierwsze ok. 9 (ok.1,5 godziny), potem koło 13-14 (ok. godziny) i jeszcze koło 17 czasem z godzinkę. Teraz pozostały mu dwie, wstaje ok. 8, potem ok. 11 drzemka 1-2h i ostatnio ok.14-15 (ok.1,5h).

reklama
Dzień drugi zasypiania- walczyła ze sobą 10 minut.:happy:
Ale musze powiedzieć, że przeczytałam 3 książki o usypianiu i ... zdałam się na intuicję:-) :-D
Jak na razie jest super!:tak:

Do góry