reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

Witajcie dziewczyny.Zagladam na ta strone od pewnego czasu i jestem zaskoczona Wasza wiedza na wszelkie tematy.Brawo.Mam nadzieje,ze ktoras z Was bedzie mogla poradzic mi jak otrzymac irl.paszport dla dziecka.W tym tyg.odbieramy akt urodzenia i co dalej...?Gdzie i z jakimi dok.nalezy sie udac,czy trzeba miec umowione spotkanie jak np.do naszego konsulatu?Z gory dziekuje za pomoc.I jeszcze jedno pyt.czy ktoras z Was skladala ostatnio wniosek na Medical Card?My wyslalismy w 3 tyg.sierpnia i do tej pory cisza.pozdrawiam

reklama
I jeszcze jedno pyt.czy ktoras z Was skladala ostatnio wniosek na Medical Card?My wyslalismy w 3 tyg.sierpnia i do tej pory cisza.pozdrawiam
Jak ja się starałam o Medical Card,to najpierw czekałam 10 tygodni,potem przysłali mi taki list,który musiałam zanieść do GP,do podpisu i jak odesłałam to jeszcze troszkę i najpierw przyszło pismo o przyznaniu,a za kilka dni karty.W sumie trwało to około 3 miesięcy:tak:Teraz znów się staram i czekam już długo.Wysłałam formularz w połowie lipca,jakieś 3 tyg.temu przysłali prośbę o ostatniego payslipa męża,odesłaliśmy i nadal cisza:eek::wściekła/y:

Dziewczyny jak to jest z tym zwolnieniem lekarskim w ciazy? Coraz czasciej sie nad tym zastanawiam. Ile jest platne i czy wyplacaja od razu czy sie czeka na decyzje a no i oczywiscie czy nie beda mi potem z macierzynskim problemow robic? Z gory dziekuje za odpowiedz

Jak ja się starałam o Medical Card,to najpierw czekałam 10 tygodni,potem przysłali mi taki list,który musiałam zanieść do GP,do podpisu i jak odesłałam to jeszcze troszkę i najpierw przyszło pismo o przyznaniu,a za kilka dni karty.W sumie trwało to około 3 miesięcy:tak:Teraz znów się staram i czekam już długo.Wysłałam formularz w połowie lipca,jakieś 3 tyg.temu przysłali prośbę o ostatniego payslipa męża,odesłaliśmy i nadal cisza:eek::wściekła/y:
a jak ci sie kończyła stara karta to nie dostałaś formularza na nową pocztą?
bo ja dostałam,odesłałąm i za 3 tygodnie przyszły mi karty:tak:

a jak ci sie kończyła stara karta to nie dostałaś formularza na nową pocztą?
bo ja dostałam,odesłałąm i za 3 tygodnie przyszły mi karty:tak:
Dostałam właśnie w połowie lipca,odesłałam i tak jak pisałam 3 tyg.temu przysłali list,żebyśmy ostatni payslpip dosłali i....nadal czekamy:-(

Dziewczyny co do medical carty to ja złożyłam wniosek na początku września i dostałam już w zeszłym tygodniu :tak: A te europejskie na internecie jest strona na której złożyłam wniosek i po tygodniu przyszły pocztą;-) także wszystko jest oki:-)

reklama
Dziewczyny co do medical carty to ja złożyłam wniosek na początku września i dostałam już w zeszłym tygodniu :tak: A te europejskie na internecie jest strona na której złożyłam wniosek i po tygodniu przyszły pocztą;-) także wszystko jest oki:-)
Może w Dublinie tak pomału to idzie:wściekła/y:,pierwszy raz też czekałam 3 miesiące!
A możesz podać link do tej strony,gdzie składa się wnioski o katy europejskie?

Do góry