reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

dziewczyny co do CHB to irlandka mi mówiła ze czasami tez dostają ale bardzo żadko:tak: a listy wysyła sie "za potwierdzenie odbioru" nic sie za to nie płaci i masz pewność ze dojdzie:tak:ja zawsze tak wysyłam:tak:
a pisałam ze date specjalnie taką wstawiają:wściekła/y:
ja jeszcze bym do nich zadzwoniła barmanka i zapytała dlaczego taka data i wtedy oni zaznaczą ze tu jesteś i nie wstrzymają:tak:

reklama
dziewczyny co do CHB to irlandka mi mówiła ze czasami tez dostają ale bardzo żadko:tak: a listy wysyła sie "za potwierdzenie odbioru" nic sie za to nie płaci i masz pewność ze dojdzie:tak:ja zawsze tak wysyłam:tak:
a pisałam ze date specjalnie taką wstawiają:wściekła/y:
ja jeszcze bym do nich zadzwoniła barmanka i zapytała dlaczego taka data i wtedy oni zaznaczą ze tu jesteś i nie wstrzymają:tak:
ja zaplacilam 5 euro za potwierdzony:tak:

A więc ja dwa miesiące temu wysłałam list (najzwyklejszy w świecie) w związku ze zmianą adresu i nie mieli żadnego problemu, bo list od nich dotarł na nowy adres:tak:
[FONT=&quot]Stary adres[/FONT]
[FONT=&quot] Data[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Child Benefit Section[/FONT]
[FONT=&quot]St. Oliver Plunkett Road[/FONT]
[FONT=&quot]Letterkenny[/FONT]
[FONT=&quot]Co. Donegal[/FONT]
[FONT=&quot]Imię i Nazwisko[/FONT]
[FONT=&quot]PPS Number: [/FONT]xxx

[FONT=&quot]Change of Address

[/FONT]
[FONT=&quot]Dear Sir/Madam,
[/FONT]

[FONT=&quot]I would like to inform that I have recently changed my address to:[/FONT]

[FONT=&quot](nowy adres)[/FONT]

[FONT=&quot]and I will be obliged if you would update my personal details in your database accordingly.[/FONT]

[FONT=&quot]Yours sincerely,[/FONT]
...

Nie załączałam żadnych rachunków i nic żeby udowodnić nowy adres:no:
List do wypełnienia przez pracodawcę dostałam z ponad 14-dniowym opóźnieniem, ale odesłałam po dwóch dniach w ich kopercie i październikowy CB miałam, a byłam ciekawa czy wszystko będzie ok.
Ja na razie nie narzekam, bo nie mam z nimi żadnych problemów:huh: Oby tak było zawsze:rolleyes:

Ostatnia edycja:
reklama
No to ja wyslalam podobny tylko email:

Dear Sir, Madam,
I would like to advise you that recentely I changed my address.
Old address: ..............................
New address: ....................................
My details are as follows: tutaj napisalam imie,nazwisko i nr.PPSN

Please forward all correspondence related to the child benefit and early childcare suplement to our new postal address. Rest of details remain unchanged.

Kind regards,

Do góry