reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
asienka r- ja kase tez mam zawsze na czas, formularz bez problemu wypelniaja mi w pracy, tylko dlaczego tak ciężko im sprawdzić, przecież place prsi i podatek( po powrocie do pracy jeszcze nie zaplacilam:-))

Ale ciekawe jest to, że Tobie tak często wysyłają a mnie np wcale, naprawdę system losowy mają:-). Oni większość rzeczy mogliby sobie sami szybciutko sprawdzić, ale po co???? Zarzućmy wszystkich świstkami:sorry2:. Dziwne system, ale można się do wszystkiego przyzwyczaić

dziękuje za odpowiedź,jeszcze zobacze co mi powie w sobote w pracy .... musze to jakos przemyslec , juz sama nie wiem , a jak lekarz da mi zwolnienie na miesiac a po miesiacu juz nie.....?
:eek:jak na miesiac:confused:przeciez to ciaza a nie przewlekla choroba;-)z tygodnia na tydzien bedziesz wieksza i bardziej zmeczona...:tak:Jesli da to do konca ciazy,albo wcale-moim zdaniem
dziewczyny oni i tak maja tam troche roboty z tymi zasilkami;nie ma co wymagac zeby jeszcze kazdego sprawdzali
;-)wazne ze kaska wplywa:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
:eek:jak na miesiac:confused:przeciez to ciaza a nie przewlekla choroba;-)z tygodnia na tydzien bedziesz wieksza i bardziej zmeczona...:tak:Jesli da to do konca ciazy,albo wcale-moim zdaniem
dziewczyny oni i tak maja tam troche roboty z tymi zasilkami;nie ma co wymagac zeby jeszcze kazdego sprawdzali
;-)wazne ze kaska wplywa:tak:

aha czyli jak mi lekarz da teraz to zwolnienie to juz nie mam sie co martwić do macierzynskiego,
ale mam z tego wzgledu jeszcze pytanie czy ktoś płaci mi składki PRSI na chorobowym ?wcześniej chyba pisałyscie ze pracodawca na chorobowym nie płaci, to jak nie bede miała tych składek płaconych przez powiedzmy 3 miesiace to przyznają mi potem macierzyński???

Ostatnia edycja:
Do góry