kasia limerick
Fanka BB :)
kasia limerick - ja nie napisałam tego w zlej wierze, ale kilka stron wcześniej była dyskusja ze niektóre z nas tu kombinują i jedna z forumowiczek ostro skrytykowała inna mamęzresztą niesłusznie
![]()
hihi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
kasia limerick - ja nie napisałam tego w zlej wierze, ale kilka stron wcześniej była dyskusja ze niektóre z nas tu kombinują i jedna z forumowiczek ostro skrytykowała inna mamęzresztą niesłusznie
![]()
??mowisz?Hej dziewczyny a z tym becikowym to nie jest tak (bo wydaje mi sie ze gdzies kiedys cos takiego przeczytalam)ze kazda matka musi przedstawic polska ksiazeczke ciazy![]()
ja pojecia nie mam
-wyjdzie w praniu..Ale z tego co czyt. ksiazeczka ciacy nie jest wymaganym dokumentem przy skladaniu podania-jedynie zaswiadczenie lekarskie ze pod opieka w ciazy bylas..Mysle ze wszystko i tak zalezy od dobrej woli urzednika.Ja z malej wioski,wiec zapewne i tak dobrze wiedza ze mnie tam najzwyczajniej nie ma i mieszkam za granica.Jak zechca to mi nie dadza,takze wolalabym miec jakis przepis na pismie,ale takowego chyba niet
;-)
Z wojewódzkiego oddziału czy jak?Faktem jest,że nie dostałam nic a nic
Dranie i łobuzy-mówię Ci.działaj z mężemi i może następnym razem się udaW Kluczborku,to jest woj.opolskie.Nawet nie mieliśmy takiej strasznej urzędniczki bo to mojego P koleżanka i była bardzo miła i pomocna.Wszystko wysłałam,ale dostałam odgórnie pismo,że skoro ojciec dziecka pracuje w Irlandii to nie dostanę becikowego.Pomimo,że ciążę prowadziłam,rodziłam i miałam ubezpieczenie w Polsce.Nie wiem skąd takie pisma przychodziZ wojewódzkiego oddziału czy jak?Faktem jest,że nie dostałam nic a nic
![]()
;-)Hej tichonek to cos cie przewaliliW Kluczborku,to jest woj.opolskie.Nawet nie mieliśmy takiej strasznej urzędniczki bo to mojego P koleżanka i była bardzo miła i pomocna.Wszystko wysłałam,ale dostałam odgórnie pismo,że skoro ojciec dziecka pracuje w Irlandii to nie dostanę becikowego.Pomimo,że ciążę prowadziłam,rodziłam i miałam ubezpieczenie w Polsce.Nie wiem skąd takie pisma przychodziZ wojewódzkiego oddziału czy jak?Faktem jest,że nie dostałam nic a nic
![]()
bo ja bylam w identycznej sytuacji co ty i mi dali bez problemu