reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
dzięki Dziewczyny za info - bo ja już czasem głupieje przez ten ich dziwny system...:baffled: ale i tak jutro pojadę i zapytam co z naszymi MC i złoże aplikację o tą europejską kartę...:sorry2:
Tichonku - dostałam - i tam też były błędy tzn mój A i Igor mieli w nazwisku "-dzkiz" a powinni mieć -"dzki", jedynie moje było poprawne. a teraz na karcie Igor ma "-dzka" nie mam już siły za każdym prawie razem tłumaczyć urzędnikom, że w pl nazwiskach są pene zasady, a poza tym nie jesteśmy jedyną rodziną z taką końcówką...

Ostatnia edycja:
ja tez mam tylko decyzje bo babka jakaś nacpana była i zamiast wpisac nowy adres(dałam rachunek) to wpisała stary i tam poszły karty których nowi lokatorzy mi nie oddali:/

hehheee - i znów zonk:szok: zadzwoniła do mnie babka z General Register Office i spytała, czy byłam na holiday'u? na to ja, że owszem i że zgłosiłam w małym socjalu tydzień przed wyjazdem, że nie będzie mnie 10 dni. na to ona, że mam iść do dużego socjala, wypełnić formę o holiday'a i wysłać do nich do Roscommon:baffled: ale po co?:confused: czy któraś z was miała taką sytuację???

reklama
Andzulina-normalnie chyba w tym dużym się za Tobą stęsknili:))))

Andzulina a moze takie sprawy jak urlop powinno sie zalatwiac w duzym socjalu i dla tego kazali Ci przyjsc?
ale co ma babka z general register office do socjala???? sprawdziłam ich stronkę i oni wystawiają akty urodzenia, akty małżeństwa, zgonu itp. nic ze sprawami socjalnymi, które ja mam... dlatego mnie to lekko zdziwiło... pójdę jutro do socjala i zapytam

Do góry