reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
ja tylko chciałam napisac,ze dzis dostałam pocztą formę na" back to school" :tak: wypełnic i czekać taadammm. Malo tego i na Nikole mi przysluguje mimo,ze ona do zadnego przedszkola nie chodzi :happy:

Cierpliwosci maminki

je tez mam te forme:)

aaaa mialam zapytac bo napewno ktoras z Was bedzie wiedziec....
dzis moj A dostal decyzje zwiazana z JA...ale tam nie ma podanego dokladnie ile beda placic......tylko dedukcja means testu....ze teoretycznie 0 jest a jak kracuje 1 dzien w tyg to 36 euro......nie wiem o co biega......wkrotce ma przyjsc czek.....ciekawe czy zwroca wszystko z tych docetow od stycznia......bo zwrocl mam healte centre ale wyliczyl jakby pracowal 2 dni w tyg a bywalo ze nie pracowal wogole( od stycznia do 3 marca wcale nie pracowal)...ciekawa jestem

Madbebe-no tak jakoś...Niestety nie opłaca nam się pracować obojgu(szok normalnie)...Teraz J ma jakieś kłopoty w pracy i może to on zasiądzie w domowych pieleszach:)))
Anineczko,Kamcia-J chyba załatwi sprawę z tym gardziarzem,o którym mówiliśmy w niedzielę:)))

reklama
ale jeśli poszłabym w 2011 to z 2011 też by się licxyły składki??
bo jak poszłam teraz w 2010 to mi nic nie mówiła o składkach z tego roku tylko o tych z 07,08,09 więc jakbym poszła w 2011 to mi poliiczą z 08,09,10 czyli i tak tych składek zabraknie nawet jeśli je zsumują...:dry:
mam rację czy nie??

a widzisz mi mówiła babka,że najważniejszy jest rok 2008 i ogół 104 składek.
Tak więc na mój rozum musisz miec 104 składki nieważne z którego roku (z 2011 również) i wtedy będą patrzec czy w 2009 masz 39 składek.
ale to już nieaktualne bo dostałaś p45 i nie uzbierasz składek w tej pracy :-(

lubiczanko no i bardzo dobrze ;-):tak::tak:

Do góry