reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

reklama
no w Pl tez lipa...
ale ja bez pracy i m tydzien temu stracil prace...co prawda szukal ale nikt jeszcze do niego nie dzwonil:no:....a juz pier**lca w domu dostaje bo on roboty nauczony!!!
A zasilki tez maja uciac!!!

ewelcia nie martw sie. Moj M tez taki byl bez pracy, ale jak to sie mowi, jak ktos bardzo chce to dostanie. Minie jakis czas i znajdzie :)

Ewelcia ja stwierdziłam, że choćbym tu miała na zasiłkach siedzieć to do Polski nie wrócę, bo nie wyobrażam sobie powrotu z trójką dzieci.
Życie tam jest strasznie drogie, zarobki jak trafi, ale w mojej miejscowości to nadal tragedia.
A tu na zasiłkach, to i dofinansowanie do mieszkania, do gazu i spokojnie można żyć.
Nawet jak obetną to dla mnie tutaj lepiej niż w ojczyźnie.
A pracę jak dranissimo napisała jak ktoś chce to w końcu znajdzie.
Aby nie było, że ja to jakaś leniwa cwaniara i pracować nie chcę, bo tak o tych zasiłkach wyskoczyłam.
Akurat z mężem mamy to wyjątkowe szczęście i oboje pracujemy, tzn. ja jeszcze mam macierzyńskim do końca grudnia.
Jutro idę rozmawiać z szefową o moim powrocie w styczniu.
Jednak trzymam kciuki za Twojego męża, zobaczysz znajdzie coś.
A kryzys wiecznie trwać nie będzie.
To taka sinusoida, więc teraz czekać tylko na kolejny rozkwit.

dziewczyny jak to jest z tym rent1 form?tzn jesli od stycznia 2010 do sierpnia mieszkalam w jednej chacie a teraz mieszkam w innej, to mam wypelnic dwa formularze?I czy moge to wyslac juz teraz,po wplacie grudniowego rentu,czy dopiero w styczniu?dzieki z gory za odpowiedz:tak::happy2:

madbebe z tego co pamiętam jest jeden formularz i na nim wpisujesz wszystkie domy jakie wynajmowałaś.Chyba najlepiej wysłac po grudniowej wpłacie.Ale wiem,że coś kombinuje rząd z tym i najlepiej poczekac do grudniowego budżetu :sorry2:

Odnosnie wymiany irl. paszportu na drugi trzeba wyslac takze akt urodzenia dziecka na ktorym sa dane rodzicow, wlasnie im odeslalam i mam nadzieje, ze juz niczego nie beda potrzebowac :-) (stary paszport odeslali na pamiatke :-):-))

reklama
Do góry