reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sprawy socjalne i urzedowe w Irlandii

w socjalu nie mają prawa odmówic podpisania formularza,więc ewelcia idz i muszą ci podpisac i nie mogą zabrac wam chb,u nas jest nie jeden taki przypadek:-)

reklama
heh jakos dziwnie przeczytalam i zle zrozumialam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: no czyli jedno z was ma prace A my sie caly czas zastanawiamy co jesli obydwoje nie pracuja?? tak jak napisalam wczesniej moi znajomi obydwoje bez pracy sa i im odmuwili chb.....
mam znajomych ktorzy oboje juz nie pracuja poniewaz zwolnili ich oboje z tej samej fabryki....i maja chb wiec ja nie wiem sama jak to jest,a ja pracuje od nie dawna i tez oboje bylismy na socjalu i bralam chb:)drugim znajomym zabrali bo stwierdzili na pismie im przyslali ze nie sa tu 2 lata i nic ich nie łaczy z irlandia ze nie maja rezydenyta idt ....takze chyba co przypadek inaczej albo co urzednik :-)

Dziewczyny przyszedl mi dzis list z CHB...i kto ma mi teraz go podpisac jka m nie pracuje i ja???
Mam z tym isc do SW???

JA mam JA/...wczesniej mialam 183 bo ze polowe na Szymka...ponad tydzien temu m poszedl sie zarejstrowac jak stracil prace i on dostal 21.90...czyli 196e + druga polowe na malego.
Poszalam na poczte we wtorek a tam kasy dla mnie nie bylo:baffled:ale w srode juz byla ,tylkoz e nie 183e a 145e:baffled:

Ewelcia w tym formularzu na dole nie masz takiego okienka ktore trzeba zaznaczyc jak sie jest na socjalu????? wiem ze ja mialam i zawsze to zaznaczalam, teraz listu juz od stycznia nie mialam wiec nie wiem:-)
A co do Twojej wyplaty, to jesli dwie osoby w rodzinie maja socjal, to nie moga wam wspolnie wyplacic wiecej jak 355,90 e tygodniowo :tak:;-)
Skladajcie na rent suplement;-)

Dzieki dziewczyny ....
Mi zawsze podpisywal szef mojego m...bo mi przysylaja taka forme ze albo jak ja pracuje to moj szef ma podpisac albo mojego m szef....
Nigdy nie dostalam formy takiej ze musze z nia isc do GP.
I na tej formie chyba nie ma niczego gdzie mogla bym zaznaczyc ze biore cos z socjala...mam ja na dole i nie chce mi sien schodzic....
Ale raczej nie ma bo by mi sie rzucilo w oczy!
Chyba w poniedzialek czeka mnie podroz do SW:baffled:

Dzieki Agusiek wlasnie gadalm dzis z kolezanka i ona mnie uswiadomila ze jak obydwoje bierzemy socjal to kwota nie moze przekraczac 355.90.

Bylam zlozyc papiery w piatek o rent suplement a ta jedza mi powiedziala ze musze miec proof of adress od poprzedniego landlorda i potwierdzenie ze rent placilam....ja jej gadam ze nie placilam bo m u niego pracowal itp....a ta znow swoje.
Pokazalam jej ze mam na kartce z PPSa stary adres ,....a ta znow o tym proof...
Poszlismy z m we wtorek,forme przyjela..ale kazala is do count counsil...wziasc forme i ja wypelnic...
Babka w county cousil powiedziala ze jak forma bedzie wypelniona oni ja przyjma i trzeba czekac na rozmowe(?)...ja nie wiem o co kaman??
Nigdy sie nie staralam o takie cos...
A w tej formie jets rubryczka ze GP ma mi wpisac stan mojego zdrowia(?) i jeszcze jakies zaswiadczenie czy co???!!!
I do agencji musze zaniesc...
Miala ktoras tak?
Uswiadomcie mnie czemu tak jest?

Ewelcia gp wypoisuje Ci jesli masz problemy zdrowotne jesli nie masz takowych to zostawiasz puste a forme musisz dodatkoowo zlozyc na mieszkanie socjalne:) wtedy ci wyznacza termin na interview:) jesli skaladasz z mezem razem z nim musisz na te rozmowe pojsc:)

reklama
Do góry