reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stan zapalny szyjki macicy w ciąży

Bvm

Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam 18tc, odebrałam też wyniki cytologii w której wyszedł mi stan zapalny szyjki macicy. Żadnych objawów z tym związanych nie miałam, ostatnio robiłam posiew i nie wykazał grzyba ani bakterii. Dostałam globulki Gynalgin. Lekarka niby uspokajała żeby się nie martwić, ale była któraś z was w podobnej sytuacji? Czy mimo wszytsko dzidziuś jest zdrowy?

reklama
Hejka, hmmm Nie wiem co Ci powiedzieć. U mnie tez jakaś infekcja była. Chyba tez coś podobnego jak Gynalgin dostałam. U mnie jeszcze była sytuacja, że miałam nadżerkę, ale oczywiście zabieg był robiony dopiero po porodzie. Trzymam kciuki za Was, będzie dobrze !

Ale stan zapalny nie zawsze wymaga leczenia. Generalnie wg mojego gina stan zapalny prawie zawsze wychodzi u osób aktywnych seksualnie.
Warto zrobić posiew, by wykluczyć infekcje. Ale skoro u Ciebie było czysto, to może po prostu tak być.

Do góry