reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

Malusiolka tak, termin wg kalkulatora to 31-05, ale moze bedzie czerwcowy poród, kto wie :) na liście możecie mnie na maj przepisać, bałaganu nie będzie i już tam się do dziewczyn odezwalam z maja. No i nie nakręcaj się tym okresem, poczekaj do wizyty u lekarza. Wiem, że łatwo się tylko mówi, ale spróbuj! Ściskam!

reklama
wczoraj bolało mnie gardło, więc poszłam do apteki kupić jakieś tabletki na gardło, farmaceutka dała mi Envil, wzięłam w pracy jedną tabletkę, potem drugą, wieczorem patrzę na ulotkę a tam:

Nie należy stosować preparatu u kobiet w wieku rozrodczym, które nie stosują skutecznej antykoncepcji.

:szok::szok::szok::szok::szok:

no ja rozumiem , że np w ciąży nie stosować ale żeby aż tak??? to jak nie biorę tabletek antykoncepcyjnych albo nie używam gumek to już kaplica, nie mogę tego brać??? :szok: :confused::confused::confused:

No dobrze, skoro muszę to coś napiszę :-D więc ja mam 25 lat a mój M. jest trzy lata starszy...od 7 lat jesteśmy bardzo szczęśliwą parą a od trzech miesięcy jesteśmy małżeństwem :-) Mam nadzieje,że jak na razie tyle wystarczy bo jakoś nie lubię pisać o sobie, zresztą nawet nie wiem co mam osobie napisać he he

zosiasamosia - przegapiłam, sorki. Cudowna wiadomość!! GRATULACJE!! :-):-)

Malusiolka - a kiedy masz wizytę u gina? A brzuch normalnie boli?

Kontra - wieczorem zawsze jest wyższa niż z rana (ja np gdy w fazie lutealnej z rana mam 36,7-36,9 to wieczorem ok. 37,5 'C). To normalne :) Temperatura spada zazwyczaj dzień przed @, w dniu @, ale nie rzadko w trakcie @ dopiero. A skąd jesteś? :-)

witaj Kontra :) Temperature tak jak dziewczyny piszą warto mierzyc od poczatku cyklu z samego rana. A który to Twój dc? Pewnie juz pisałaś ale nie zapamiętałam.

Zosiasamosia
wynik super :) a co do terminu porodu zwykle jest tak, że jak mialaś cykle 28 dniowe to ten termin jest wielce prawdopodobny jesli dluzsze cykle mozesz urodzić po terminie a krótsze przed. No ale to zwykle dzidzia juz decyduje kiedy wychodzi na świat :)

Malusiolka może jak przestaniesz krwawić powtrz test, kup najlepiej zapas na alegro i tak Ci sie przydadzą a na te apteczne szkoda tyle kasy wydawać

Karola1986-21 może to cudowne tabletki po których się zachodzi w ciąże? haha jutro lecę do apteki kupić :-D

A ja czekam na @ i doczekać się nie mogę

mamaTomeczka brzmi niezle Twój wieczór aż pozazdrościłam. Ja spędzam samotnie, mężowy od razu po pracy na wspinaczkę pognał wróci około północy, pierworodna śpi i mam czas dla siebie.

reklama
Kontra - jakbyś chciała założyć konto na Ovufriendzie, to zapraszam przez mojego linka ;-) OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę! (dostanę wtedy punkty ;-))

karola - może chodzi o to, że wspomagają płodność? Albo powodują jakieś wady na etapie rozwoju cewy nerwowej i jak się nie jest skutecznie zabezpieczonym, to lepiej sobie odpuścić? Dziwne, też się nigdy z takim tekstem na ulotce nie spotkałam..

Ostatnia edycja:
Do góry