reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

Wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, a wg temperatury owu była 4 dni temu. Czy to możliwe, że to od tych 4 dni jest pozytywny? (w dniu owu był negatywny).
Przez te 4 dni robiłaś testy?
Też mnie to ciekawiło i w praktyce wynik pozytywny na teście owulacyjnym może utrzymywać się przez parę dni, ale te 24-36 godzin do wystąpienia owulacji od pozytywnego testu liczy się od tzw piku LH, czyli pierwszego dnia, gdy hormon LH tak wysoko się podniesie (czyli od I pozytywnego testu owu). U mnie było tak, że o godz. 12 wynik był jeszcze negatywny (ale krecha była mocna już), ale ktoś na forum polecił mi sprawdzić koło 17 ej i wtedy już był 100% pozytywny, więc sytuacja może się zmienić nawet tego samego dnia. Czytałam też, że można przeoczyć ten pik LH.
lamorela - a daj link do wykresu :)

Asica - że Ty wytrzymałaś do terminu @ bez testu ;) Podziwiam ;) Objawy masz obiecujące. Testuj jutro, ale to wcześnie, więc testuj jak już z rana :-)

Ostatnia edycja:
reklama
abezela, mycha ogromne gratulacje!!!!!

a ja właśnie zrobiłam i zjadłam pyszne gofry:) wszyscy byli zachwyceni, bo właśnie jesteśmy u mojej Mamy, no i jeszcze Babcia przyszła:)
a tak, to nie wiem co jest, ale cały dzień w dole brzucha tak jakby coś mi drga, ćmi od środka; nic, a nic nie boli, ale cały czas jakieś drgania czuję, choć nie wiem jak to dokładnie określić, bardzo dziwne to
no i jeszcze od 4 dni mam dziwny wodnisty, mleczno-żółtawy śluz, a zawsze w tych dniach co teraz było sucho, więc jakoś tak dziwnie jest, ale najgorsze jest to "drganie", wzięłam magnez, bo to trochę tak jak czasem powieka drga, tylko to jest gdzieś w środku... dziwne

Conti - może to związane z implantacją? Mogą to być skurcze i na to może pomóc magnez i doraźnie no-spa. Może weź tę no-spę, co by w implantacji nic nie przeszkadzało? Moja dobra koleżanka zarzeka się, że czuła takie jakby łaskotanie w czasie, gdy powinna mieć miejsce implantacja (i jest z tego bobas). Ja też ostatnio łykam magnez :)

Ja mam mdłości, ale w zeszłym cyklu też po owulacji miałam, więc nie nastawiam się, że to objaw ciąży już. Raczej te moje mdłości wiążą się z tym, że próbuję przytyć choć 2 kg i jem dość często.
A propos jedzenia. Zrobiłam dziś przepyszną grochówkę, a P. zjadł 1 miseczkę, bez mięsa i powiedział, że jutro zje. Cały gar nagotowałam :angry:. Pyszna grochówka na żeberkach z kiełbaską i wędzonym boczkiem :angry:. Ja zjadłam 4 miseczki. 2 porcje zamroziłam, a 2 wydałam, bo znając go jutro zje też jedną małą porcję..

nie chcę się nakręcać, ale rzeczywiście trochę dziwne i też mogłabym to określić łaskotaniem, no nic zobaczymy, i tak do testowania jeszcze dużo czasu zostało
cyntia ja to bym chciała schudnąć z jakieś 5 kg i nawet ostatnio jakoś się trzymałam i starałem nie przesadzać z jedzeniem, no ale wczoraj i dziś to mam taki apetyt, że masakra - zawsze tak mam przed @, ale mam nadzieje, że on nagle teraz się nie pojawi,
to może ja Ci oddam te 2 kg? :-)

Cyntia za Ciebie mocno &&&&&&&, a tak szczerze powiedziawszy nawet nie mam testu w domu... a jutro niedziela i w mojej mieścinie tylko w aptekach można kupić a są zamknięte... mogę kupić w poniedziałek bo mam na popołudnie do pracy, ale też rano nie zatestuje, a we wtorek znów mam na rano więc chyba, że przed 7 bym siknęła. Na razie podchodzę o dziwo ze stoickim spokojem. Teraz bardziej mnie z lewej strony ciągnie, a zazwyczaj to mój prawy jajnik się daje we znaki..
Conti trzymam mocno kciukasy za ten cykl &&&&&&&&&
no moja waga prawie 3kg wzrosła, mam okropny apetyt! ciągle bym jadła, a najgorsze jak mi się coś chce a nie wiem do końca co... ogórki korniszone do każdej kanapki być muszą :laugh2:

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
karola a jak klikasz w ten link to nie ma taką małą czcionką napisanej opcji "narzędzia grupy"? pod tym powinna być opcja dołącz, ale potem i tak lamorela musi zaakceptować, jako moderator

reklama
Cześć Kochane :* Mi się dzisiaj nic nie chce. Głowa boli i nawet 2 tabletki paracetamolu nie pomagają. Jestem taka genialna, że gdzieś pilot od telewizora zgubiłam :szok: Ciekawe jak go wyłączę, bo blokada jest. Chyba, że dekoder wyłączę i po 30 minutach telewizor sam się wyłączy.

Do góry