reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

Witam sie wieczornie.
Ech, jak mam chwilke czasu, to nikogo nie ma.:-(

Dzisiaj mnie strasznie napierdzielal brzuch jak na @, a do niej jeszcze ponad tydzien. Myslicie ze za wczesnie jeszcze testowac? Juz mnie tak ponosi ze w sklepach patrzylam na testy ciazowe, ktory najczulszy ale tylko jeden znalazlam 15 inne albo 20 albo wogole nie jest napisane.

reklama
benefika ja 3 cykle piłam zioła ojca sroki, dziś w sumie piłam je po raz ostatni :sorry2:

ewidentnie czułam jak lewy jajnik zaczął pracować, przed owu bolał tak, że nie dało się przegapić, heh, piłąm przez 3 cykle i miałam 3 owulacje, co prawda w różnych terminach ale grunt, że były, wcześniej miałam duzy problem z owulacją.

castagnusa kupiłam ale nie zaczęłam brać, ponoć on obniża prolaktynę a mnie w ostatnim badaniu wyszła nawet poniżej normy więc nie chcę sobie jeszcze bardziej jej obniżyć.

suseł no ogólna zasada jest taka, że hsg robi się zaraz po @, jak ja mówiłam ginowi, że nie mam owulacji to i tak powiedział, że nie robi się hsg w drugie połowie cyklu bo jeśli jednak doszło by do owulacji i zapłodnienia to taka ingerencja skończy się poronieniem :-(

no ale może pogadaj z lekarzem, może twój ma inne zdanie, a nie masz możliwości zrobienia hsg po @ ?

Phoebe Mnie też by kusiło :p i podejrzewam, że za jakiś tydzień też będę patrzeć na testy ciążowe tak jak Ty ;)
Joaro Przykro mi że @ przylazła :(
Mój mąż dziś był na spotkaniu z kolegami ze studiów po latach, więc czekam aż wróci ;-) Ja po zumbie, Zuzka śpi, więc mam chwilę dla siebie :-)

phoebe wstrzymaj się:tak: wiem, że to trudne, ale ja mam termin @ na 2.X i jeszcze nie testowałam ;-) w sumie to wiem, że się nie udało :sorry2: ale Tobie za kilka dni życzę II :-D

karola
a gdzie je kupiłaś? Bo ja dziś zaliczyłam 3 apteki i 1 zielarski i doopa :dry: nie myślałam, że to taki deficytowy towar :szok:

Ostatnia edycja:
benfica - eeee :-D

Ja Wam nie pisałam, ale jak chodzi o mecze to mam przesrane! Mój P. dorobił się drugiego zawodu. 3 lata temu został trenerem I klasy UEFA/A (sam grał w piłkę od dziecka aż złamał kostkę). No więc ja mam w domu ciągle stadion.... i te monotonne głosy komentatorów. Całe wieczory. Najczęściej po 2 mecze (ale w weekendy bywa i więcej, bo przecież są "ważne" mecze z lig zagranicznych :baffled:). Kiedyś z przekąsem powiedziałam, że ale będę się cieszyć jak będzie dziewczynka, to mi powiedział, że z dziewczynką też będzie grać w piłkę :baffled: NO WAY! Z dziewczynką to ja będę kucyki malować, o!

Joaro - no szkoda :-( ale porobisz badanka i będziesz już bliżej celu!

Phoebe - zawsze możesz zamówić te o czułości 10 z allegro za 1 zł ;)

Ostatnia edycja:
Mikaaa hihi, czyli wiecej takich niecierpliwych jest :) W ciazy chyba na zumbe juz nie wolno chodzic? Czy wolno?
Benficia, matko, ja to bym na Twoim miejscu ( 2 dni przed @) na pewno testowala :-D
Cyntia, w zimie to chyba masz za to spokoj z meczami? Czy przerzuca sie wtedy na skoki?

a ja dzis kupilam testy z allegro i mam nadzieje ze nie beda mi pokazywac falszywych pozytywow jak te apteczne ostatnio!
benfica
i wszystko jasne z nickiem :-) dzieki! a czemu tak zle podchodzisz do tego cyklu? obys sie zdziwila za dwa dni! ;-) a co do ziolek to chyba najlatwiej dostac je na allegro albo samemu zrobic mieszanke.

Cyntia w sumie masz racje, tak ciut przeziebiona to sie czuje. dzieki! zobaczymy co bedzie dalej. a jak Cie moge jeszcze podpytac to te dwa lata staran mialas bez takich typowych starankowych szalenstw?

karola chcialam zrobic w Polsce na swieta i w sumie nie wiem jaki dzien cyklu wypadnie a wolalabym nie przekladac jeszcze bardziej. moze akurat bede miala szczescie. ale narazie czekam na relacje z Twojego zabiegu!

Phoebe - no będzie przerwa 2 miesiące. Od ok. Świąt Bożego Narodzenia do lutego, ale w Polsce ;-) Jest tyle różnych lig, że dla P. zawsze znajdą się jakieś "ważne" lub "ciekawe" mecze zagraniczne :wściekła/y:, więc tej przerwy i tak nie odczuję.

susel - bez szaleństw, bez wyszukiwania objawów tak jak teraz - zdecydowanie. Ten cykl troszkę mnie dopadła nerwówka. Tzn jak się nie uda, to ja nie będę płakać. Ja nie lubię tego oczekiwania, bycia w próżni, to buduje u mnie niepotrzebne zastanawianie się nad każdym objawem. Może też by było inaczej, gdybym mogła z kimś na żywo o tym rozmawiać. Powiedziałam 2 koleżankom, z którymi rozmawiam raz na jakieś 4 tygodnie. Ja dziś zrobiłam też test (25 dc, 6 dpo.. wiem wiem, to dla psychiki robię).

Ostatnia edycja:
phoebe Niestety na zumbe nie wolno. Zbyt skaczący i wysiłkowy taniec... Ale są specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży, oczywiście jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja niestety tylko do połowy pierwszej ciąży byłam w miarę w ruchu, a potem spojenie mi się rozchodziło i trzeba było polegiwać... No ale jeśli nam się uda z drugim dzieciątkiem, to może będę inaczej przechodzić ciąże... Pożyjemy zobaczymy :) W każdym bądź razie zumba jest super :D

reklama
Dziękuję dziewczyny za podpowiedź, umówiłam się do gina na czwartek jak @ nie przyjdzie to pojadę. Tak jak pisałam temp mi spadła, ale pojawił się śluz biało-przeźroczysty i delikatnie boli podbrzusze- to już coś więc może @ przyjdzie:-) jutro będzie rekord kiedy @ spóźnia mi się 10 dni.

Do góry