Justyna, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Te pierwsze tygodnie ciąży są faktycznie bardzo stresujące, ale nie ma co się nastawiać źle

Ja na początku swojej ciąży zazdrościłam jednemu lekarzowi z mojej przychodni, bo pochwalił się nam, że będzie miał dziecko (już czwarte) i dowiedzieli się z żoną, jak była w ...16 tc! Wcześniej nie było żadnych objawów i nawet miała plamienie w terminie okresu! Tak bym chciała żeby te stresy początkowe mnie ominęły i tylko od razu dowiedzieć się, że w brzuszku rozwija się zdrowa dzidzia
Tuśka, gratulacje! Współczuję mdłości, ale oby po prostu były oznaką zdrowo rozwijającej się ciąży i niech nie dokuczają Ci za bardzo.
W ciąży nie mogą Cię przecież zwolnić, nic się nie obawiaj.
Butterfly, współczuję bólu kręgosłupa!
Grubson, wspaniale, że czujesz ruchy tak wyraźnie

To coś wspaniałego, strasznie nie mogę się ich doczekać.
Dominika, ja śpię na boku, prawym lub lewym, różnie. Też zamierzam kupić tą poduchę, z tym, że podłużną, bo jak Młody często śpi u nas w łóżku, to byśmy się nie pomieścili, jakbym miała tą poduchę w kształcie litery C

Co do zderzenia, to jestem pewna, że dzieciom nic się nie stało. Są bardzo dobrze chronione.
KasiaJ, zdrowia!!
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Po ochłonięciu też myślę, że lekarz nie wypuściłby mnie, gdyby coś go zaniepokoiło. W każdym razie bardzo się teraz wsłu****ę w swój brzuch, żeby poczuć ruchy. Czasem coś mnie tam smyrnie, ale nie jestem jeszcze pewna czy to Maluszek.
Zrobiliśmy dziś burzę mózgów i jeśli potwierdzi się, że to chłopczyk, to będzie Bartuś