kasikz trzymam kciuki, zebys do mnie dolaczyla i zeby Tobie sie udalo miec zielona koncowke! ale gdyby sie nie udalo, to razem zaczniemy nowy cykl i nastepny juz musi byc udany!
ulenka tez polecam ovufriend. tylko pamietaj o mierzeniu tempki codziennie rano o tej porze, przed wstaniem z lozka i conajmniej po 3h snu. temperatura niestety jest dosyc wrazliwa, wiec wiele rzeczy moze ja zaburzac, ale powinnas wychwycic skok przy owulacji. co do kalkulatorow dni plodnych to zdecydowanie nie polecam, zwlaszcza przy nieregularnych cyklach, bo to wielkie usrednienie, a u kazdego moze byc inaczej. tempka+obserwacja sluzu wedlug mnie najwiecej daja. testy owu niestety czesto wychodza negatywne, nawet jak jest owulacja. rteciowy termometr moze byc, ale elektroniczny jak dla mnie jest duzo lepszy, zwlaszcza taki z 2 miejscami po przecinku. dokladniejszy, szybszy, zapamietuje temperature i do tego daje znac jak skonczy mierzyc w razie gdybys w miedzy czasie zasnela ;-)
jussastar tez sie zawsze zastanawialam czy TSH sie zmienia w trakcie cyklu, ale gin badal u mnie za kazdym razem w inny dzien wiec chyba nie ma to zwiazku. moja endo powiedziala, ze jezeli sie staram to ma obowiazek zaproponowac mi leki zeby obnizyc TSH przynajmniej do 2. co prawda ja wtedy mialam 3,22. a aniolki... no niestety juz jestem po kilku poronieniach...:-( &&&& zeby Tobie sie udalo w tym cyklu.
Matik no co Ty mowisz? ja juz do Ciebie na wykres nie zagladalam bo bylam pewna ze bedzie ok! dziwna sprawa, ale jak testy wychodza to dobrze.tempka tez jakby sie odbila. trzymam kciuki zeby jednak nie bylo problemow z ciaza!
ewelinka tez mam testy od TwojSzkrab i ostatnio jak bylam w ciazy to przy takim tescie jak Twoj teraz to juz byla ladna beta, wiec jeszcze raz gratuluje! one teoretycznie sa o czulosci 10, ale chyba w rzeczywistosci nie sa, bo wychodza pozno i blade (przynajmniej mi i widze ze Cyntia potwierdza).