• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Dzień Dobry :)
Więc od początku, Asiaszw, Gabis- gratuluje, cieszę się razem z Wami.
Nie jestem na bieżąco, przeleciałam szybko po stronach, okrutnie dużo do nadrobienia, ale Was i Waszych fasolinek przeoczyć nie mogłam:tak: Niech rosną Wam brzuszki, niech przybywa Wam kilo, cóż za radość.

Iwo- dziękuję, że pytasz.

Jestem 6 dni po histeroskopii, zabieg miałam o 8 rano, a o 16 byłam już w domu :) zero bólu po zabiegu, krwawienia również o ile już to 3 dniowe plamienie. Wycieli polipa, który okazał się mniejszy niżeli usg wskazywało. Jajowody obustronnie drożne, i cała reszta ,macicznych, spraw w porządku. Za 3 tyg. wynik hist- pat.
9 lipiec wizyta kontrolna.
Po ustaniu plamienia dostaliśmy zielone światło, natomiast zdecydowaliśmy że, potraktujemy ten cykl zupełnie na luzie.:-)
Pójdę za 3 tyg. na wizytę kontrolną, podglądnę jak się moje jajeczka mają i dołączę do ,staraczek,:tak:

Ściskam każdą z osobną, Wszystkim się nam uda, potrzeba czasu i cierpliwości. Każda z Nas będzie tulić maleńkie Cudo w ramionach, nie może być inaczej.

Miłego dnia, mligocka.

Edit: wlazłam ostatnio na wątek, ciąża po poronieniu, naczytałam się historii i ... płakałam , przestać nie mogłam. Tak bliskie są mi te wszystkie emocje. Boże, gdzie Ty jesteś...?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Witam w niedziele. U nas straaasznie zimno, normalnie jakby była jesień, brrr.

Mligocka fajnie, że wszystko przebiegło zgodnie z planem i czujesz się dobrze. Teraz to ani się obejrzysz jak będziesz szczęśliwą zafasolkowaną. Bardzo mocno Ci tego życzę.

Julia szkoda, że test negatywny, ale we wrześniu się zrelaksujecie i wtedy się uda.

Kasikz może za wcześnie na test było. A kiedy ma (nie)przyjść @?

Aschlee a ty jak się ostatnio czujesz? Lepiej już troche?

A ja już się nie mogę doczekać jutra i wizyty u gin. Z jednej strony stres, a z drugiej straszna ciekawość.

Miłej niedzieli.

Witam
Mligocka, - fajnie, że jak na razie OK. Będzie dobrze i Pewno nie masz się co martwić. Teraz luz, luz, totalna olewa. Wszystko się ułoży.
U nas troszkę słońce, troszkę chłód. 20stC na termometrze.
Wczoraj ciasto i ciastka. Przepis jeszcze ulepszę i wstawię. teraz to robiłam tak byle jak, byle sprawdzić rodzaj ciasta, proporcje i efekt końcowy po kilku dniach. Tzn czy po upieczeniu kamień i jak długo będą stały. Lub nie jak łasuch owe łapki się dorwą do nich :-D Pazurki pomalowane, włoski zrobione, obiad już prawie gotowy.

Miłej niedzieli.

Gabis dziekuje ze pytasz Kochana...czy lepiej...nie koniecznie czuje sie jakas oslabiona,nerwowa,senna ciagle chce mi sie jesc...nie wiem po tym poronieniu chyba mam ZNP z czystej ciekawosci mierze temperature ale jakos sie nia nie sugeruje raczej ciekawe doswiadczenie :-D

Mligocka ciesze sie ze wszystko w porzadku :tak:

Gabis kochana kciuki za jutro :tak:

Ostatnia edycja:
Dzien Dobry Kobietki, jak jak zwykle na chwile:)

Zanim o sobie- Asia i dziewczyny, ktorym sie udalo (przepraszam, nie mialam czasu Was podczytywac na biezaco)- Wielkie Gratulacje:-).
Za pozostale Kobietki trzymam kciuki- zobaczycie, na Was tez przyjdzie kolej!!!

Moj test w 30-tym dniu cyklu (5 dni temu) :-). Test na dole byl robiony w 27 dniu, i dwa testy na gorze- w 30 dniu: ciaza 2-3 tydzien po zaplodnieniu:-D. IMG_2651.jpg
Liczac od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wlasnie zaczelam 5 tydzien, tak naprawde nie mam teraz zadnych objawow ciazowych: piersi przestaly bolec, nie mam mdlosci, nic mi nie dolega i nie boli:-), mam tylko nadzieje, ze brak objawow ciazowych to nie jest zly znak i momo to Dzidzia rosnie! Bety tu nigdzie nie robia, wiec nie mozemy sprawdzic, czy wszystko OK:-(.
Zarejestrowalismy sie razem z D do nowej przychodni blizej nas i recepcjonistka nam od razu powiedziala, ze nie ma sensu przychodzic do lekarza, bo jest teraz za wczesniej i powinnismy sie zglosic pomiedzy 10 a 12 tygodniem na pierwsze badania i scan z polozna. Oczywiscie olewam recepcionistke i dzwonie do nich jutro umowic sie na spotkanie z lekarzem!. Wiem, ze nie zrobia mi zadnych badan, ale chociaz chce sie dowiedziec jak wyglada tu opieka medzyczna dla kobiet w ciazy, no i mamy milion pytan i obaw, ktore chcielibysmy rozwiac...

Pozdrawiam was serdecznie i do nastepnego, zapewne odezwe sie do Was w ktorys weekend :-). Calusy

Edit: hmm... prawie 5 tydzien, blad w kalkulacjach :)

Załączniki

• IMG_2651.jpg
    IMG_2651.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
Letta gratuluje. Rzeczywiscie tak wczesnie nic nie bedzie lekarz mogl stwierdzic.
Co do mojej @ to wstepnie powinna byc we wtorek mysle . Wiec jescze chwilka. Piersi mnie mocno bola i pieka i wlascicie tak mnie bolay tylko jak albo byla to ciaza lub doszlo do zaplodnienia ale z jakis powodow sie nie zagniezdzila. Zobaczymy co bedzie tutja bo ewidentnie cos sie dzieje
Hej czytalam o tym infoflik i generalnie kwasu foliowego biore i bralam dlugo wiec mysle ze zainwestuje w sam inozytol mozna go kupic w kapsulkach

Ostatnia edycja:
reklama
Mychunia to pozazdroscic:)
Letta moja gratulacje a z dolegliwosciami to jest tak ze tak mofa wydtapic kolo 6-7tc wrrrr
Wiem cos o tym bo chwalilam sie ze czuje sie super tak i co? Nieminelo z tydz lub dwa i takie mldosci mnie ze koniec;/
Wiec jeszcze smak ciazy mozesz poznac;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry